Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cable Management


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hello,


Eve mega home cinema sistemi çözdük. Projeksiyonlu falan. Şimdilik projeksiyon yerde duruyor ama en kısa zaman içinde tavana asıvermek istiyoruz. Tavan askı aparatını ben bugün falan çözücem ama tabi tavandan plesteşına, apple tv'ye digitürke falan giden kabloların düzgün gözükmesi adına tavandan yere kadar gizleyebileceğimiz bir sistem kurmak istiyoruz.

Ne gibi cable management oyuncakları almak lazım tavana yapıştırmalık, kullanan varsa bi elimden tutsun lütfen. Nereden alalım onu da söyleyiveriniz.
Mesaj tarihi:
kablo kanalı çakacaksın, sonra boyayacaksın.

başka yolu yok.

tavan alçıpan olsaydı içinden geçirirdin bi şekilde ama oyle değil.

ihtiyacın olan eşya:

darbeli matkap, 5-6 lık vida, 5-6 lık dübel, işi yapacak bi kazma (gökalp) , kablo kanalı (5cm lik yeter heralde) , uzatma kablosu (matkap için) , öğle yemeği (kazma için)
Mesaj tarihi:
Selam,

Abi genelde dance pole tarzı birşey koyup tüm kabloları içinden aşağı alıyorsun. Şöyle polisajı düzgün yapılmış ayna misali bir paslanmaz boru ile.

Bazıları projeksiyonu da tabla yapıp o boruya tutturup ona işlev kazandırıyorlar; player falan için de raf tutturuyorlar.

CAT ve elektrik kablosu taşımak kolay ama optik ve HDMI kablo taşımak(soketleri sebebiyle) zor olduğu için boru tarzı birşey ile tavandan yürütmek yerine projeksiyonun dibine indirmek daha kolay oluyor.

Yok tavandan yapacağım dersen; bakınız asma tavan firmaları.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Selam,

Bir diğer çözüm de alüminyum kutu profil(20x40mm) alıp bunu tavana tutturmak ve içinden kabloları geçirmek. Üstüne de RGB veya düz renk LED şerit(adam gibi olanlarından) yapıştırıp RF remote ile dimmable yaparak ambiyans aydınlatması yapmak. LEDlerin ısı sorununu da alüminyum profil çözecektir. Hem plastik kanal gibi bel vermez ve statik elektrik ile tavana is yapmaz.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Bu is asma tavan yoksa eninde sonunda bok oluyor. O yuzden kozmetik on plandaysa DIY yerine hazir cozum tercih ederdim ben. Vogel in connect-it serisi gayet iyi o acidan. (paramecium un koydugu link)
Mesaj tarihi:
Abi kiralik evde en basit cozum uygulanir.

Evlendikten sonra evine kuracagin sistemi dusun abi. Bosver simdi o kadar kastirmayi, en basit yontemi uygula gec.

Totalde 2 tane 10 metre hdmi kabli 1 tane 10 metre dvi kablo cekeceksin , bir de uzun elektrik kablosu yaparsiniz bitti gitti.
Mesaj tarihi:
Bu arada o kablo kanalini kaliteli etli cif tarafli bantla da tutturabilirsiniz gibime geliyor. Agirlik yok pek. Tavan yagliboya degil di mi? Duz badana yani
×
×
  • Yeni Oluştur...