axedice Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Health regenli yerden coverların fırladığı duygusal fpslerin ve çarkıfelek dialogların rpg diye piyasaya sürüldüğü bi endüstride argüman için fallout3e gerek yoktu. http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Fallout3/ScreenShot127.jpg Ben iyi bir adamım, gerçekten öyle. Argümanlarıma inanmıyor musun???... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 İyi adamsın diye sana güvenip Age of Decadence'a para yatırdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 of komutan çok pis belaltı çalıştı ehu. çok baside indirgiyorsunuz olayı, sanki kotaku değil de püskevit'i dinleyince bitti mesele. kaldı ki hungry joe, püskevit ve türevlerine prensipte daha çok güvenmek için hiçbir neden yok, hatta normal yayınlara kıyasla çok daha kolay bunların pisliğe bulaşmaları çünkü tek kişiler. ne amiri var ne denetleyen. bizim ruhumuz duymaz ne yaptıklarını. yayınları kapsadığı zaman/verdiği bilgi oranında çok israflı, ona girmiyorum zaten. olay inceleme yazısıyla da bitmiyor zaten, tonla araştırma, makale vs kısımları var işin. yoksa bir milyon site daha var şu pisliğe dahil olmayan. ciddiye alınıyor çünkü adamlar kendi sitelerinde hönkürmekle kalmadılar, reddit'te bile millet shadowban yiyor, indie dev'lerle yatan modlar var. gidiyorsun falanca sitenin forumuna, konuşturmadan ban atıyorlar, siliyorlar herşeyi. tam 1984 kafası, kaydı bile kalmıyor yapılan zulmün. haber yapılamıyor, yapmaya çalışanı kariyeriyle tehdit edip kaldırtıyorlar yazıyı. "penguen belgeseli verdiler" durumu tam. insanlar twitter'dan yazınca ana-avrat gidiyorlar zaten artık. "bunlar ne olacak ya sallayan yok" yanılgısına düşerseniz sonra "fallout4/saints row5/gta6/wasteland3/pillars2'de kadınları öldüremiyoruz" diye çok ağlarsınız sonra. eskiden her oyunda öldürülüyordu çocuklar, bakın ne oldu? sizin beğenmeyip, dinleyip geçtiğiniz anita için "keşke zaman makinasıyla geçmişe gidip oyunu onun dediği gibi yapsam" diyen saints row dev'i var. bungie çağırıyor gelsin fikir versin diye. bütün yazarlar "helal anita, eleştirisi ışık getirdi pislik yuvasına" diye yere göğe koyamıyor. devler bunları dinlemez, gene bize satmak için aynı şeyi yapar algısı büyük yanlış, ölümsüz çocuklar en çarpıcı örneği. bütün şirketler aynı anda "anita haklı ya, pozitif ayrımcılığa başlayalım" derse gene tıpış tıpış gidip insanlar satın alacak o oyunları. "sağol" dediğiniz hemcins yancınız her oyunda sizi tutup yatağa atacak. rpg'leriniz dating simulator'e dönecek. bunların obsidian/inxile vs'yi hedefleyen 3-5 makalesine bakıyor olay. patricia hernandez "how the woman i killed in wasteland 2 was really a rape" diye yazar, peşinden devam eder anita ve ekürisi, sonra burada bağırsanız çağırsanız da işe yaramaz. şüpheler hep vardı ama bu sefer ilk defa belgelerle ortaya döküldü, her zaman olabilecek birşey değil bu. büyük şirketler bunlar gibi acemice twitter'da tren yapmıyor zaten, doritos pope olayı kırk yılda bir çıktı, onu da gene bu kotaku'nun baş editörü "haber yapmıyoruz, habere değecek birşey değil" dedi kaldı öyle. bunların hepsi elele, kolluyor birbirini çünkü bu işler afişe oldukça onlar da zan altında kalmaya başlıyor. bugün iki damla ter ya da yarın iki litre gözyaşı. uğraşana laf etmeyin bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 sam içimin yağları eridi :( her şeye rape diyen kanserli kitle yarın bir gün daha üst mevkilere sıçrarsa görürsünüz gamingi sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 biri özet geçebilir mi? yani yıllardır bildiğimiz medynın kiralık tabela olduğu gerçeğini yeni mi farkediyor bazıları? nedir anlamdım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 BabacumMostors said: biri özet geçebilir mi? yani yıllardır bildiğimiz medynın kiralık tabela olduğu gerçeğini yeni mi farkediyor bazıları? nedir anlamdım? http://www.forbes.com/sites/erikkain/2014/09/04/gamergate-a-closer-look-at-the-controversy-sweeping-video-games/ nispeten tarafsız özetlerden birisi. yalnız pek bahsetmediği dev ve curnalcilerin twitter'dan millete ana-avrat girişmesi, ışıdci sayması, doxlaması olayları var. yeni farketme değil, ilk defa şüphelerin kanıtlarla gerçek olduğu ortaya çıkıyor. "politikacılar yolsuzluk yapıyor" diye 50 yıl konuşup sonra watergate patlaması gibi. http://oi62.tinypic.com/2nuq2d1.jpg "oyunlar milleti katil yapıyor" dendiğinde en azından oyun medyası savunuyordu, şimdi "oyunlar milleti kadın düşmanı yapıyor" deyince aynı medya savunmuyor, destekliyor bunu. konuyla ilgilenseniz de ilgilenmeseniz de sizi etkileyecek. beş yıl sonraki oyunları eleştirirken hatırlamayalım diye bugün ilgilenmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 tabelayi kiralayanlar agir ruh hastasi, ana sorun bu (benim nezdimde en azindan) 13 yasindaki cocugun yari sacma bir yorumu uzerine doxxing, penisine dair yorumlar ve "bicagim saplanacak birini bekliyor" diyen koca koca adamlar, bahane de "social justice". bu herifler irl daha normallesirse cidden ilginc olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 bi dk bi dk.. şimdi bunlar oyun yazarları değil mi yani okuyucalı oyuncular (gamer) ve şimdi kendi mşterileri yani oyunculara laf mı atıyorlar? yanlış mı anladım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 o adamların hitap ettiği kesim akp seçmeni gibi, gözünün önünde ailesini sıradan geçirse helal olsun diyecek tipler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osirix Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 BabacumMostors said: bi dk bi dk.. şimdi bunlar oyun yazarları değil mi yani okuyucalı oyuncular (gamer) ve şimdi kendi mşterileri yani oyunculara laf mı atıyorlar? yanlış mı anladım? aynen öyle abi. hepsi birileri saçmalıkları hakkında kanıt bulduğu için. kanıt gösteremiyorlar ve ağlayıp sızlıyorlar HARASSMENT YOU ARE RAPING ME MISOGYNIST SCUM diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliksem Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Komutan said: İyi adamsın diye sana güvenip Age of Decadence'a para yatırdım. AHAHAHAHAHAHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Komutan said: İyi adamsın diye sana güvenip Age of Decadence'a para yatırdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 http://i3.kym-cdn.com/photos/images/original/000/826/695/eb3.png of tldr diye okumasanız bile sağ alttaki "top fucking lel" kısmına bakın. muh sides. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Komutan said: İyi adamsın diye sana güvenip Age of Decadence'a para yatırdım. http://www.resist.com/updates/2009/JUN_09/KikenGreedA.jpg Sam said: "sağol" dediğiniz hemcins yancınız her oyunda sizi tutup yatağa atacak. rpg'leriniz dating simulator'e dönecek. bunların obsidian/inxile vs'yi hedefleyen 3-5 makalesine bakıyor olay. In kickstarter we trust. Tabi bide serbest piyasa ekonomisi. Ama asıl çizdiğin olumsuz tablo pek gerçekçi gelmiyor bana, keza tüm görsel medyanları düşününce çocuk öldürme tabusuyla femnazi sosyal adalet çarpıklığını aynı kefeye koyamıyorum. Oyunlar dışında genel bi kabul görmesi lazım önce bu tür fikirlerin. Diğer taraftan quest bütünlüğü için öldürülemeyen npclerden geçilmeyen sandboxların olduğu bi sektörde oyunlarda da öldürülemeyen çocuklar olayına pek takılmıyorum. Ha çalışın tabi sesiniz çıksın istemezük diyin, satınalmama gücünüzü kullanarak yapımcılara ve yayıncılara baskı yapın ona itirazım yok. Ama bütun bu olaylardan önce de konsolizasyon tabanlı sorunlar olduğunu görmezden gelemeyiz. Femnazi ideolojisiyle çıkan oyunları "tıpış tıpış" gidip almazsanız sıkıntı kalmayacak aslında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 internetaristocrat'ın videolarını izlememişsin belli ki. divinity original sin'i mail ile tehdit ederek içeriğine müdahale ettiler, artist çıktı uzun uzun anlattı. elleri kickstarter oyunlarına ulaşamayacak sanıyorsanız orada da aldanıyorsunuz. ha yapılan değişiklik beni şahsen rahatsız etmedi ama prensip olarak ele almak lazım. bugün bu yapılabiliyorsa, yarın ne yapılır orası düşündürücü. oyunları hedef alıp etkilemek çok daha kolay genel kabullere kıyasla, şirketleri yeterince kötü yayınla güderlerse kısa sürede etkileri görülür, dahası cüzdanla oy vermek filan işe yaramaz çünkü bu işte bile "amaaaan ne uğraşacam işsiz hepsi" diyen tonla insan var şu safhada bile. ha maksat da hepimiz oturup lobi yapalım değil elbette, ben de gidip reklamcılara mail yazmıyorum sonuçta ama en azından şurada ne yapıldığını doğru algılamak lazım. sırf quinnspiracy'den ibaretken beni de çok ilgilendirmemişti ama ağustos sonundaki "GAMER ÖLDÜ ÇÜNKÜ BİZ DEDİK" bombardımanı ertesi olay başka bir hal aldı. ortada parayı veren tüketiciyi bile eşek yerine koymaktan çekinmeyen bir yapılanma var. konsolizasyon işlerinden de çok ötede bir mesele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 asil merak ettigim trafiklerinde gercekten bi azalma oldu mu? millet countu artmasin diye sitelerin iceriklerini pastebin koyuyorlardi. su olaylardan sonra bilincli kesimi net kaybettiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliksem Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 valla ben GODOŞLUĞU yazı politikası haline getirmeden önce gün aşırı giriyordum RPS'ye, artık adım atmıyorum. neyse çirkin içeriği editleyeyim de ayıp olmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 SenariouS said: asil merak ettigim trafiklerinde gercekten bi azalma oldu mu? millet countu artmasin diye sitelerin iceriklerini pastebin koyuyorlardi. su olaylardan sonra bilincli kesimi net kaybettiler. http://i2.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/824/906/07f.png ben donotlink.com kuıllanmadan okumuyorum yazılarını artık, normalde hepsi arada sırada baktığım sitelerdi sağdan soldan ilginç yazı gördüğümde. sadece troll ve işi aşırıya vardıranlarla tutsalardı ve objektif ele alsalardı (bir kere yer vermediler twitter'da salya saçan vahşi taraftarlarına, filfiş'in vb'lerinin küfürlerine, hep kendilerine karşı taraftan olanları gösterdiler) o zaman normal girmeye devam ederdim. forbes'tan erik kain mesela baştan yanlışa düştü ama sonra gene tarafsızlığa dönebildi çabuk. forbes'a giriyorum o yüzden normal. bu acemilerin algılayamadıkları şey "gamer öldü, artık herkes oyun oynuyor nasılsa" derken angry birds, farmville oynayanları yeni gamer olarak saydılar ki öyle değil. nasıl bakkala giderken mobilet kullanana biker denmiyorsa, tuvalette otururken fruit ninja oynayana da gamer denmiyor. bejeweled oynayan adam gidip kotaku, rps, gamasutra filan okumuyor zaten. onların öldü addettiği 'gamer' kitlesi okuyor bu yayınları. trafikleri çakılınca bir anda yukarıda resimdeki gibi rps'den "ya aslında gamer ölmedi, öldü diyenleri bildiriyorduk biz pardon" gibi çevir kazı yanmasın kıvamında bargaining stage'e geçtiklerini gösteren yazılar geliyor. bu ay sonuna kadar böyle yılmadan devam ederse boykot ruhları ruhlarımızın önünde diz çöküp tevbe edebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 abi belli olmaz o trafik 1-2 sene ile karsilastirmak lazim neden dersen amerikada okullar acildi adamlarin trafiginin dusmesi dogal olabilir. 4chandan da summerfagler temizlendi + bu olaylar baya koptu yukselmesi dogal sadf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 onu hesaba katarsan zaten bir ayda anlaşılmaz mesele, en azından 2-3 ay daha lazım daha net kıyaslama için ama bunlar 10 gün içerisinde "GAMER ÖLDÜ"den "BEN DE GAMERIM"a geldiyse herhalde etkisini hissetmeye başladılar boykotun. millet kıza kıza girmeye devam edecek diye düşündüler herhalde ama donotlink, archive, pastebin, img dosyası filan derken bayağı ciddi, hissettiren darbe yediler herhalde. http://i2.kym-cdn.com/photos/images/original/000/826/682/a26.jpg "müşteri her zaman haklıdır"ın "müşteri kokuşmuş leş kargasıdır, hepsi ışid-tier"e dönüşebildiği sektör de gördük ya. o kadar çok yazı okudum ki bunların utanmazlıklarını, aymazlıklarını kustukları, hiçbir ayarları yok ellerinin. ben şuraya yazarken bu kadar tiksinç ifadeler kullanmıyorum, bunlar koca koca siteleri göbbels güdümünden çıkmışçasına yazılarla dolduruyorlar. işin yolsuzluk boyutu ayrı, yanıtlma, horgörme ve aşağılama boyutu ayrı vahim ve derin. israil eleştirince hemen anti-semite diye damgalayıp işinden attıran örgütlenmenin bir benzeri, o kadar tiksinç ki örnekleri gördükçe bunlara aman vermemek gerektiğine daha çok ikna oldum. escapist bizim tarafa geçti tam olarak, olumlu bir gelişme mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 axedice said: Diğer taraftan quest bütünlüğü için öldürülemeyen npclerden geçilmeyen sandboxların olduğu bi sektörde oyunlarda da öldürülemeyen çocuklar olayına pek takılmıyorum. Eğer Temple of Elemental Evil'dan bahsediyorsak, orada olay çocukların öldürülememesi değil, öldürülmesinler diye oyundan çıkarılmalarıydı(npcler konuşurken çocuklardan bahsettikleri halde). Yalnız ben genel olarak bütün yazarların da gamerlara saldırdığını görmedim. Başta Gamasutra'daki Leigh Alexander olmak üzere bir iki kişi abuk subuk şeyler yazdı, onlar dışındakiler gayet yapıcıydı. Mesela RPS'de konuyla ilgili ilk defa bugün bir yazı çıktı ve hiç saldırgan bir yanı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2014 komutan baştan sona okudum rps yazısını, adamlar "siz eleştiremezsiniz, biz eleştiririz, bu ikiyüzlülük değil, yorumlarınızı kapadık çünkü ölüm tehdidi atan fanatiklersiniz, tartışmaya açık değiliz, biz ne dersek o olur, sizin tarafınızda değiliz, kendi tarafımızdayız, bizim hakkımızda konuşmak istiyorsanız başka siteye defolun" ve nice saçmalıkları özür kisvesi altında zırvaladılar. özrü kabahatinden beter adamların. sadece trafik düşüp paçaları tutuşunca "ba.. baka, it's not like we need your hits or anything, don't get us wrong, ok?!!" kıvamında bir wot postalamak kafi değil. escapist gibi atılgan, mertçe, korkusuzca :p dobra dobra desinler "gamer öldü hezeyanı bir bulşit, size haksızlık ediliyor ve yanınızdayız" diye, açsınlar commentleri. http://i1.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/825/105/7a3.jpg bu john walker rps yazarı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Feministler her seyin icine etmek zorunda mi yahu? Bir keresinde arkadaslar kadina siddete karsiyiz temali bir yuruyuse gidip Istanbul'da, yuruyusu organize eden feministler tarafindan ranklardan kovulmustu erkek olduklari icin. Feminist kafasi her yerde ayni. Yakinda oyunlarda sadece erkekler kotu adam olur ve oldurulurse de neden CoD'da kadin karakter yok, kadinlar da asker olur, niye kadin dark lard yok, kadinlar kotu buyucu olamiyor mu, pisliklersiniz diye konusmaya baslarlar. The Blackhearted, Bodhi, Actrise, SHODAN... Oyunculuk hayatimda Bodhi kadar aklimda kalmis karakter az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 ben şu forumda en çok "kadın başrol de olsun, chainmail bikini bitsin" vs diye konuşan insanlardan biriyim ama anita'nın her dediğine kalırsa kadınlar invul gezer. "shooter/aksiyon oyununda kadınlar öldürülüyor, dövülüyor" diye eleştiri olur mu, bunu savunuyorlar bir de makul eleştiri diye. ama gamergate destekleyen gerçek eşitlikçi feministler de var: http://i1.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/824/864/f33.png rekt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 o değilde nazilerin baş rolde olduğu bir fps niye yapılmıyor, str oyunlarında gördüğümüz gibi ağırlık axis seçiyor halbuki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar