Aluriel Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 nazar üzerine belgem var beyler dağılın. ışın atarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 haci sen niye makaleyi kisisellestirip, saldiriya gectin ki ben onu anlamadim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 belgeyi veren hocası yazmış herhalde sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Redeagle said: Dokunun x ışınlarını absorblaması diye bilimsel bir durum var. Fakat doku x ışınları absorbluyor o nedenle nazar bilimsel bir durum diye bir şey iddia edemeyiz. Çünkü bu iddiayı ortaya attığımız anda içinde bir durumdan başka bir duruma geçiş olan bütün olguları x ışını absorplanmasıyla açıklayabilmemiz gerekir. -Evimdeki kedinin geçen gün timsaha dönüşmesi bilimsel bir konu. Çünkü dokunun x ışınlarını absorblamasıyla değiştiğini biliyoruz. -Evimdeki kedinin ruh halinin değişim geçirmesini dokunun x ışınlarını absorblamasıyla açıklayabilirim. -Evimdeki kedi kendine iş buldu. Yöneticiliğe yükseldi. Çünkü x ışını absorblanınca doku değişime uğrayabiliyor. X ışının dokuda absorblanması temel bir fizik olayı. Nazar temel ya da genel bir fizik olayı değil. Nazar kavramı ile temel bir fizik olayını bağdaştıramadan önce aradaki okyanus dolusu bilgi boşluğunu mantıklı bir biçimde doldurabilmek gerekir. Ben nazarın gerçek olduğunu savunmadım zaten. Kanıtlanmamış bişey. İki gün sonra kanıtlanır kanıtlanmaz onu ben bilemem. Bunun üzerine tartışmak gereksiz demek çok saçma. Çünkü bundan 20 sene önce beyinle ilgili bilinmeyen çok daha fazla şey vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 aquila said: haci sen niye makaleyi kisisellestirip, saldiriya gectin ki ben onu anlamadim. Makaleyi savunmuyorum. Üzerine çalışma yapılan bişey bu. Daha beyinle ilgili açıklanamayan üzerine çalışma yapılan onca şey varkan bunu "yok böyle bişey" diye kestirip atmak yanlış bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 http://www.kotusozluk.com/img/2012/05/haski_1338157261.jpeg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 ya verdiğin makalede deney adına yapılan tek şey insanların gözleri kapalı ve açıkken farklı dalga boyundaki beyin dalgalarını ölçmek. ne yöntemi yöntem ne conclusionda doğru düzgün bir şeye varılabilmiş, gelmiş savunuyorsun şunu. ha savunmuyormuş ok o zaman; http://media.ed.edmunds-media.com/non-make/drivingtips/drivingtips_618123_600.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 neutrino said: belgeyi veren hocası yazmış herhalde sdf ahudffhdusf sen hala burdamısın ya ? bak soru eki bitişik :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 sence yanlissa, becen yanlis de gec, ne millete saldiriyosun cahiller hedeler hodoler diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Adam gibi bişeyler anlatmaya çalışırken. Bilmediği konular hakkında karşımdaki atıp tutarsa cahil derim tabi. bilmiyosan susarsın okursun öğrenirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Ahahahahaha abi çok seviyorum bu adamlardaki şu özgüveni ya. o kadar tanıdık geliyor ki. tamam lan tamam, siiiiz bilirsiniz siiizzzz. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Makelenin yayınlandığı derginin impact factoru 0.13 Mesela Nature'un 42 küsür. Impact factor makele başına kaç referans gösterildiği. Ne kadar yüksek o kadar sallıyorlar seni demek. Muhtemelen bu makele ile dalga geçen adam sayısı bilim camiasında baya fazladır. İlerde birileri sağlam kanıt bulada bilir, ama bildiğin makale kolpa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 ya sen "sodyum mu ehehehe" demiş adamsın sen çok konuşma bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Sen önce pseudoscience makaleleri gerçeklerinden ayırmayı öğren de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Remus said: Makelenin yayınlandığı derginin impact factoru 0.13 Mesela Nature'un 42 küsür. Impact factor makele başına kaç referans gösterildiği. Ne kadar yüksek o kadar sallıyorlar seni demek. Muhtemelen bu makele ile dalga geçen adam sayısı bilim camiasında baya fazladır. İlerde birileri sağlam kanıt bulada bilir, ama bildiğin makale kolpa. Zaten tek kişi üzerinde yapılmış bir çalışma saçma. Nedense burdaki herkes makaleyi ve bunun doğruluğunu savunduğumu düşündü. Halbuki ilk postumda ne düşünüyosunuz bu konu üzerine bi tane de makale koyıyim şöyle diye açmıştım. Ama içine ettiler olayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 neutrino said: Sen önce pseudoscience makaleleri gerçeklerinden ayırmayı öğren de. Yav he he senin o engin bilgilerinden yararlanırım bidahakine :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Bilim tekniğe koyunca insanlar ciddiye aldı biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 konunun saçma ve cahilce olduğunu düşünüyoruz ssdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 lan bi sen biliyosan siktir git bilen baskalarini bul onlari darla o zaman, herife bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 ahahaha, şükrü sakin sdffsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 sdeceokuyangenç said: Bunun üzerine tartışmak gereksiz demek çok saçma. Çünkü bundan 20 sene önce beyinle ilgili bilinmeyen çok daha fazla şey vardı. Tamam ama herhangi bir fizik olayı ile nazar denen olgunun arasında çok fazla boşluk var. Sen "bazı fizik olayları var, oralardan nazara yirmi seneye yol yapabiliriz, bunu tartışırım" diyebilirsin. Ben de(elde olan verilere göre konuşuyorum) aynı şekilde davranıp "bazı fizik olayları var, kedimin başka hayvanlara dönüşebildiği gerçeğini 20 sene sonra fark edeceğimizi düşünüyorum, o yüzden bu konuyu tartışırım" diyebilirim. İnsanlar beyini çok uzun zamandır çözmeye çalışıyor. Parça parça bilgiler edinerek bir şeyin çalışma sisteminin öğrenilmesi(beyin) ile nazara (elde edilmeye çalışılan sonuç) ulaşmak için en temel fiziğin bir olgusunu çekip bu fizik olgusu ve nazar arasındaki korkunç büyüklükteki boşluğu dert etmeyerek tartışmak arasında büyük bir fark var. Tartışılabilir tabi ama bu muhabbet takip edilebilecek bilimsel basamaklar olmadığı için felsefi bir muhabbete döner. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 kan beynime sicradi ya, nazar reseptorlerim cok calisicak bugun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 ShadowFax said: http://www.kotusozluk.com/img/2012/05/haski_1338157261.jpeg Şu karikatür bu aralar ne ekmek yedirdi ya =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Nazar (Evil Eye) denen şey tamamen bölgesel muhtemelen köküde Türklere dayanıyor. Hep bizim yaşadığımız coğrafyalarda var. Hatta bildiğim kadarı ile Nazara karşı tek çözüm olan Nazar boncuklarınıda biz üretiyoruz. Yanlışım yok herhalde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mep Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 makalesi var diye saçma sapan konuşulmuş sanırım. schizophrenia or possession başlıklı bi makale sci de kayıtlı bi dergide yayınlandı geçenlerde, bi anlam ifade etmiyor yani. hatta retact edilen tonla makale var. bu yüzden RIKEN'de bi japon intihar etti geçen duymuşsunuzdur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar