Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş Yerinde "Aşırı" IM (Skype vb) Kullanımı

axedice

Öne çıkan mesajlar

axedice said:

Ractamainus said:

iş kolunuz nedir? IM kullanan insanların görevleri nedir?

İmalat sektöründe muhasebe ve personel departmanları.

said:
açıkçası yasaklama ya da erişimi kesmenin çok negatif ve verimsiz bir yaptırım olduğunu düşünüyorum.

Şuna da tamamen katılıyorum, amaç zaten yasak getirmek değil en uygun dille uyarmak.

dogruyu söylesene manavlık yapıyorum diye...
Sosyal ağlarda paylaş

makul ama limitte deadline'lar koyucaksın, sende bu deadline'ları bazacak mudahelelerde bulunmıucaksın. yetişmezse işler fırcalıycakssın. ilk uyarınız bu ayağı cekeceksin.

azından skype lafı bile cıkmaması lazım. yavaslığın aksamanın sebbei sudur dersen onlarda "hayır o diel bu" derler. calısma ortamında o ekiplerin basını senın falan hatan olmaması imkansız. parmak gösterirsen onlarda seni parmaklar -normade güzel hoş şeyler olsada profösyönel hayata yakısık almaz balzadem-.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

makul ama limitte deadline'lar koyucaksın, sende bu deadline'ları bazacak mudahelelerde bulunmıucaksın. yetişmezse işler fırcalıycakssın. ilk uyarınız bu ayağı cekeceksin.

azından skype lafı bile cıkmaması lazım. yavaslığın aksamanın sebbei sudur dersen onlarda "hayır o diel bu" derler. calısma ortamında o ekiplerin basını senın falan hatan olmaması imkansız. parmak gösterirsen onlarda seni parmaklar -normade güzel hoş şeyler olsada profösyönel hayata yakısık almaz balzadem-.

işler aksıyorsa kapat firmayı zaten..
Sosyal ağlarda paylaş

Bizde net kotalı. 3'er dakikalık sesionlarla totalde 60 dk.

Tüm sosyal paylaşım siteleri kapalı.

Yutup fln da tabi.

Bazı haber siteleriyle temel bilgi siteleri kotasız. Kalanlar kotalı. Forumlar fln da kapalı.

Şu an tr yönetimiyle kısıtlanıyoruz. Seneye merkezi sunucuya geçeceğimizden kota fln kalkıyo.

Yaşasın döçland.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Bizde net kotalı. 3'er dakikalık sesionlarla totalde 60 dk.

Tüm sosyal paylaşım siteleri kapalı.

Yutup fln da tabi.

Bazı haber siteleriyle temel bilgi siteleri kotasız. Kalanlar kotalı. Forumlar fln da kapalı.

Şu an tr yönetimiyle kısıtlanıyoruz. Seneye merkezi sunucuya geçeceğimizden kota fln kalkıyo.

Yaşasın döçland.

Şöyle çalışabilenlere acımakla saygı duymak arasında bir yerdeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Sürekli pc başında olanlara yetmiyo da bakım ya da üretim gibi daha çok içeride olan bölümlerde kota bitmiyo.

Ben bu hafta hiç kota kullanmadım mesela, laptop üretimde kurulu fırsat yok haber için bile.

Gerçi biriken kota diye bişey de yok sfdgs, her gün 60 dk fix.

Böyle arefe günü ya da ne bileyim yarım gün çalışılan zamanlarda yetmiyo ama dfgsf
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

iş yerinde aşırı paticik kullanımı. yok mu bu axedice'ın bir arda bey'i?

Ahah var tabi var olmaz olur mu. Patiye girmiyor ama bu aralar

En güzel çözüm performans bazlı değerlendirmeye geçmek tabi. Ne zamandır var aklımızda zaten sistem biraz pratiğe dökmeye çalışayım. Ama loglar ara ara okunacaktır bilgisini resmi iç yazışmayla herkese duyurmak da işe yarar gibi. Bi database reader bulup onları da okuruz artık napalım.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bide şey var yani
büyük ihtimalle adam 1 seneden fazladır orda çalışıyordur, zam yapılmamıştır, iş koşulları bok gibidir istifa etmekte yemiodur.

ondan yapıodur.
5 senedir çalışıyorum,
4 şirket değiştirdim,
6-7 tane de proje (ofis ayrı ayrı )
Şu ankiler dışında, hepsinden kaçmak istedim ve kaçtım yani.

İnsanlar neden demotive, nedne işlerine bağlı değil bunu sorgulamak lazım.
Procastinate edemezse tuvalette geçirir o zamanı, farketmez yani.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

arcane said:

iş yerinde aşırı paticik kullanımı. yok mu bu axedice'ın bir arda bey'i?

Ahah var tabi var olmaz olur mu. Patiye girmiyor ama bu aralar

En güzel çözüm performans bazlı değerlendirmeye geçmek tabi. Ne zamandır var aklımızda zaten sistem biraz pratiğe dökmeye çalışayım. Ama loglar ara ara okunacaktır bilgisini resmi iç yazışmayla herkese duyurmak da işe yarar gibi. Bi database reader bulup onları da okuruz artık napalım.

Hocam nedenleri ortadan kaldır. Dedikodu yapıyorlarsa, neyin dedikodusunu yapıyorlar? Ne konuşuyorlar? Sıkıntı konuşma istekleri mi yoksa memnun olmadıkları bir şeyler mi var? Memnuniyetsizlik varsa, konuşmayı önlemek "öksürük ilacı" görevi görecektir. Asıl hastalığın üstünü kapatır. Konuşma ihtiyaçları olduğu için konuşuyorlarsa çay molası gibi aralar koyun insanlara. Hem poğaça/meyve falan verin, onu yerken takılsınlar. Sonrasında iş yapmaya devam ederler. Yoksa başınız ağrır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben anlamadım sıkıntı insanların yoğun olarak bu programları kullanmaları mı yoksa işlerin yetişmemesi mi?

Şu an çalıştığım posizyonda istersem büyün gün youtubeda video izlerim kimse de bişey demez ancak haftalık ve aylık olarak uyulması gereken proje hedefleri vs vs var.Bunlar yüzdelik olarak takip ediliyor ve 95 in altına düştüğümde direk planımın ne olduğunu ne zaman nasıl yapacağımı sorarlar.(detay istemezler "plan sende hallet düzelt tarih ver hedef ver" gibi derler.

yani işin özeti skype a chate odaklanma bence. Yapılan iş için mümkün olduğunda somut hedefler olmalı.Bu adam bu hedeflere 3-4 saat çalışıp uyabiliyor ise o zaman hedeflerin bir gözden geçirilmesi gerekebilir.

Yurtdışı diyenler olmuş ben aktif olara çalışmadım ama kısa süreli olarak almanya da italyada toplantı eğitim proje vs vs gibi konularla çalışma ortamında bulunuyorum.Adamlar bayaa rahatlar.Almanların hedefleri daha da net verilmiş.Buna ulaşmak için ne yaparsan yap diyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...