Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Always #LikeAGirl

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya akla kadın nasıl gelmiyor, hemen üstte "ama kadınlar öyle yapıyor" diyen insanlar var. benzetme denen olay zaten bir öğe üzerinden çalışıyor, o öğeye "hayır ya onu hatırlamıyoruz biz" demek mümkün olabilir mi zaten?

e zaten "erkek gibi kız" da aynı şekilde bir sorun, toplum daha küçüklükten "siz bunları yapabilirsiniz, bunları yapamazsınız" diye eğitince bireyi, gelinen nokta "kızlar böyle koşuyor ama" oluyor. o yüzden bütün bunların hepsi içiçe diyorum.

neyse düşüncemi aktardım konuyla ilgili kapsamlı, kafi sanıyorum günlük sjw kotam için. şimdilik kalın sağlıcakla.
http://i1.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/792/521/b3a.gif
Mesaj tarihi:
axedice said:

Biyik said:

amazonlar?

Zeus ve Hades'in sevgilileri. Gerçeklerden yola çıkan bi argüman yok sanırım =/

Tarih ve antropolojiye baktığınızda kadınların (hatta biraz daha genişletip biyolojiye geçelim primat akrabalarımızı da ele alalım) dişilerin rolü belli. Ki dişiler de domine edilmeyi seviyorlar, tavsiyem bu reklamların gazına gelip kadınlarınızın aidiyetini kendilerine vermeyin. Koşa koşa onlara sahip olacak bir erkeğe giderler.

amazon mevzusu, ilgisini çeken ne varsa mit yapan ataerkil ve kadının ikinci sınıf vatandaş sayıldığı yunan ve özellikle atina şehrinde -ki anatanrıları özünde tanriça olan athena olmasına rağmen onu bile kadın olarak değil, bakire ve üç cinsiyetli falan diye anarlar- iskitlerle veya vb. kavimlerle karşılaşmalarının sonucu olarak, ilk çıkış tarihi olarak en ileri sınır neresi ise, karadeniz, ukranya... vb. diye gitmiş...

söylenen ve bana mantıklı gelen, topluluk içinde en saygın kadının pahalı metresler olduğu pelepones harici yunan şehirlerinin saygın erkek savaşçılarının, iskit kadınları tarafından ok ile hatta 2-3 tanesini bile rahatlıkla öldürdüklerini gördüklerinde ciddi travmalar yaşamışlar ve abartı amazon mitlerini yaratmışlar.

iskitlerin kadınlarının silahla gömüldüğü çıkan kazılarda görülmüş ayrıca aklımda kalan, eğer bir kadın tecavüze uğrar ve ya kocası öldürülürse topluma kabul olmak için intikamını kendisi alması da gerekiyormuş.

ha ayrıca, bu sapık kafa yapısı ile yetiştirilen "türkiye" kadınlarını referans alıp "kadınlar" spor yapmaz diye genelleme yapmayın, gerçi dünya üzerinde yine azınlıkta kalıyorlar ama türkiyede daha vahim, asansör yerine merdiven kullanan kız bulmak bile zor
Mesaj tarihi:
Esh said:

Olm videoyu nerenizle izliyonuz la

Kadin gibi atmanin insult oldugu gercegiyle kadinlarin erkeklerden genetik olarak daha gucsuz oldugu gercegi farkli seyler.

Erkek gibi at degil olay, kendin gibi at.

At gibi at

At

çok güzel bir noktaya değinmişsin,

bu konu özelinde değil, genel olarak konuşmak gerekirse genel olarak yapılan, konu başlığına bakmak ve kafada oluşan çağrışımların eski fikirler ile besleyerek bir çok şikayetini konu ile bağımlı olmasını önemsemeden dışa vurmak
Mesaj tarihi:
Sam said:

e zaten "erkek gibi kız" da aynı şekilde bir sorun, toplum daha küçüklükten "siz bunları yapabilirsiniz, bunları yapamazsınız" diye eğitince bireyi, gelinen nokta "kızlar böyle koşuyor ama" oluyor. o yüzden bütün bunların hepsi içiçe diyorum.

özetlemek gerekirse, benimde anlatmak istediğim gibi bu videodan bunu ibret almak almak lazım geliyordu

sizde çocuklarınızı babanızdan dedenizden gördüğünüz gibi yetiştirmeyin...

öte taraftan, bundan bağımsız, kendiliğinden "kız" gibi davranmak isteyen kadınlar olduğu da bir gerçek, ama bunları, birilerinin işlerine geldiği için rol model alıp bütün kadınları onlara göre konumlanmasını istememek lazım...
Mesaj tarihi:
bazı postlara baktım da yukarda, birine bir şeyi düzgün yapmasını söyleyeceğimiz zaman "adam gibi yap" dediğimiz bir dünyada kadınların bu tarz düşük görülme eylemlerine maruz kalmasına karşı gelmek komik.

bir şey yapmazsın eyvallah, hangimiz yapıyoruz zaten, ama bırakın da haklarını savunsunlar.
Mesaj tarihi:
Black-ice said:

bazı postlara baktım da yukarda, birine bir şeyi düzgün yapmasını söyleyeceğimiz zaman "adam gibi yap" dediğimiz bir dünyada kadınların bu tarz düşük görülme eylemlerine maruz kalmasına karşı gelmek komik.

Patide karı yok diyoruz ama adam hala bi umutla ekmeğinin peşinde. Rızkına koşuyor. Koş karabuz koş, ama avını yakaladığında 50 shades of greyden çıkardığın dersleri unutma ;) ;)
Mesaj tarihi:
Feamer said:

onu bunu bırakın da niye kadın düşmanı oldunuz onu anlatın?

İlk defa radfemlerin argümanlarıyla karşılaşan adamlar "yanlış yorumluyosunuz yeaaa" diye ağlamış. Vidyonun derdi "karı gibi" kalıbını kullanamayalım kardeş olalım değil, amacı kadın ve erkeklerin farklılıklarının tamamen yetiştirilme tarzı ve toplumsal yapı nedeniyle ortaya çıktığı tezini desteklemek.
Mesaj tarihi:
axedice said:

Patide karı yok diyoruz ama adam hala bi umutla ekmeğinin peşinde. Rızkına koşuyor. Koş karabuz koş, ama avını yakaladığında 50 shades of greyden çıkardığın dersleri unutma ;) ;)

hala anlamadın mı şapşal. ;)

http://s29.postimg.org/dnz8qm8wn/baklava.png
  • Yeni Oluştur...