madcow Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 eger genel de erkekler daha aptal olsaydı(ki olabilir hic bir fikrim yok) ozaman aynen oyle. cunku daha aptal olmak genel olarak erkek ozelligi oldugu icin kadınlar birbirlerine "erkek gibi aptal olma" diye insult edebilirlerdi. ve bunun bize giren cıkanının olmaması gerekir. cunku degistirilebilir bisey degil. ki bu genellemeler sadece hakaret icin degil begeni icin de kullanılıyor ayrıca venus le serena williams hakkında da "erkek gibi" benzetmesi cok yapılmıstır daha kuvvetli olduklarını belirtmek icin. cıkıp da kimse "hey kadın gibi kuvvetli diyin onlara" demedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 değiştirilebilir olan ana karnında gerçekleşen rastgele bir olayın sonucunda belirlenen cinsiyetimizin bir hakaret ibaresi olarak kullanmak veya kullanmak. bu gayet değiştirebileceğimiz ve burada işlenen husus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 ya da bir gercek uzerine kalıplasmıs bir deyimi degistirmeye ugrasmak yerine baska gercek problemler uzerine calısırız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 trans-polysexual pandakin olarak swjsjw blog alemlerine akmalisin bence biyik iki aya ilah olursun bir dene derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 "aklı skinde" denildiği zaman çok alınıyırm, cinsiyetim ve organım üzerinden benimle dalga geçiliyıüüür :....(( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 cinsiyet ayrımcılığı temelli bir deyişi kullanımdan kaldırmak için hiç uğraş gerekmediğinden diğer 'gerçek problemler'i düzeltmemize mani değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Xenocide said: "aklı skinde" denildiği zaman çok alınıyırm, cinsiyetim ve organım üzerinden benimle dalga geçiliyıüüür :....(( kadınlar için "aklı skinde" deniyor çünkü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 tabiki bir ugras bunun icin zaman ve para harcaman gerekir(ki harcanmıs video yapılmıs insanlar cagrılmıs bu videonun guzel olması icin caba harcanmıs). kadınların bundan cok daha onemli ve mantıklı problemleri var ona yonelik farkındalık calısması yapsınlar cigerimi yesinler. boyle cakma farkındalık calısmaları ile olmuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 kadınların problemlerinin temelinde tam da bu çalışmanın dayandığı konsept var. ve gayet güzel şekilde özetlemiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 çabayı onlar harcamış, olmuş bitmiş. kabul etmek veya reddetmek birer seçenek bu durumda ama "hayır çaba harcamayın" demek anlamsız. bizim harcayacağımız bir çaba yok çünkü kabul edince veya reddedince, mesele o. video yapmakla çözülebilse sorunlar herşeye birer tane çekilir, sorun değil. ayrıca bütün bu olaylar içiçe, "nigger kelimesiyle uğraşmak yerine zencilerin daha büyük problemleri var onlarla uğraşın" demekle olmuyor. toplumsal algı kadınların untermensch olduğu yönündeyse zaten diğer bütün çözümler palyatif. sorunun temeline inmek lazım. basit bir deyiş bile toplumsal algının aynası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 çok saçma bir reklam. kızını dövmeyen dizini döver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 untermensch degil abi. fiziksel olarak erkeklerle esit gucte olmak zorunda hissetmemeleri gerekiyor bence. yani kadin erkek esitligi diye kastirmaktan cikiyo bence bu problem. hak konusundaki eskitligi insan olarak erkek=kadin a cevirmemek lazim. fiziksel guc de en basit ornegi bunun. kadinin teki agir birsey tasiyorsa gider alirim elinden yardim ederim, "sen tasiyamazsin bunu yetersiz" mi demis oluyorum bunu yapinca? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 erkek=kadın gibi bir önerme yok burada, videoyu izlerseniz zaten mesele güçle, kuvvetle alakalı değil. birşeyin yapılış şekliyle alakalı. "kadınlar yaparsa abuk sabuk yapar" algısının projeksiyonu. o 10sn'de koştu, öbürü 9sn'de koştu değil mesele, neden oralara kaydı konu anlamak mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 zaten benim dedigim de o. video ile hic birsey degismeyecek daha fazla kaynak harcamaları lazım boyle biseyle mucadele etmeleri icin. harcamayacaklarsa bu kaynagı da harcamasınlar. harcayacaklarsa da "kadınların untermensch oldugu dusuncesi ile mucadele edilmesi" konusunda cok daha etkileyici ve anlamlı seyler bulunabilir. bu gayet zorlama bir calısma olmus. ve anlamsız olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 o yapilis sekli bence soruyla ve orda onu yapanlarla alakali. kadin nasil kosar diye soruldugunda oyle abuk subuk hareketler yapmam, aklima bile gelmez. bu ne bicim soru derim. en bastan birinin soylemesi lazim konsept bu diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 izah edemedim. video ile değişecek birşey var, "hmm haklılar ya" deyip o deyişi artık kullanmamak, bu kadar basit. herşey bu kadar basit olsa keşke dedim, sorunun çözümü için uğraşmaya gerek yok yani sorunu düzeltebilecek kişiler tarafından, ki bu videoyu izleyen herkesi kapsıyor burada. bu yaklaşımını doğru bulmuyorum. "kanser en önemli hastalık, diğer hastalıklara tedavi aramayı bırakın, ona yönelin" nasıl demiyorsak 2dk'lik bir video için yapılan uğraşıyı da "şu kadar uğraşsanız ne sorunlar çözülürdü aslında" yaklaşımıyla yermek manasız. sorun olduğunu kabul ediyorsak o zaman uğraşacak birileri bir yerde. marty, çok kişinin aklına geliyor. sadece videodakilerle sınırlı değil yani olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Sam said: erkek=kadın gibi bir önerme yok burada, videoyu izlerseniz zaten mesele güçle, kuvvetle alakalı değil. birşeyin yapılış şekliyle alakalı. "kadınlar yaparsa abuk sabuk yapar" algısının projeksiyonu. o 10sn'de koştu, öbürü 9sn'de koştu değil mesele, neden oralara kaydı konu anlamak mümkün değil. Sorun şu ki, videoda geçen throw like a girl, hit like a girl gibi eylemler abuk subuk yapılıyor kızlar tarafından genellikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 işte çocukların yetiştirilmesi ve toplumun onlardan beklentileriyle de alakalı, bunların hepsi işlenmesi gereken hususlar birileri tarafından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 birincisi ben hala "karı gibi vurma" lafının problem oldugunu dusunmuyorum zaten. benzetme ve genelleme dunya uzerinde herseye uygulanıyor. erkek kadın cocuk hayvan. bu kadar kenarda kosede kalmıs insanların soylerken aklına kadın ogesinin bile gelmedigi bir laf. gelmesi gerekir mi? hayır. kadınlar bundan dolay kendini kucuk gorulmus dusunmeli midir? hayır. ozaman su video icin harcadıkları her kurus bence anlamsız. zaten farkındalık yaratmasınlar feminism(gercek anlamıyla) ne kadar aptalca demiyorum. bugune kadar izledigim en kotu 2. video dedim bu konuda ilk olarak zaten(pantenin not sorry reklamından sonra) cok isteyen varsa bi arkadaslarınıza sorun "amına koyiyim" derken ne dusunuyorsunuz falan diye? bakalım nası cevaplar gelicek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 demek istedigim su, kisaca kimse kiz gibi hesap yapmak, kiz gibi problem cozmek diye kullanmaz bu lafi. olay erkekle kadinin ayrildigi noktalara gidiyor. top atmak, yumruk atmak gibi. erkekler cocukluktan beri topla zaman gecirip kavga dovus pesindeyken kizlar degil. kizi erkek gibi yetistirirsen bu sefer hormonlar agir basip duzeltmezse "erkek gibi kiz" oluyo zaten. kizlarin buyuk cogunlugunun yapamadigi bir isten bahsederken, "kiz gibi yapmak" demek gayet normal bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 yeni gelinin tuttuğu gibi tutma var bide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 hah, o laf da mesela isi bilen yeni gelinlere hakaret oluyo ayni mantikla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 yani biri bana karı gibi oturma dediğinde karı gibi oturmak aşağılayıcı bişey olduğu için değil erkeğe yakışmadığı için diyor. karı gibi oturan bayana oyhhş ne estetik denir. yada karı gibi vuran bayana ay ne şirin ne sevimli denir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Sam said: Xenocide said: "aklı skinde" denildiği zaman çok alınıyırm, cinsiyetim ve organım üzerinden benimle dalga geçiliyıüüür :....(( kadınlar için "aklı skinde" deniyor çünkü?what ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2014 kimin akli, kimin skinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar