Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Always #LikeAGirl

Feamer

Öne çıkan mesajlar

eger genel de erkekler daha aptal olsaydı(ki olabilir hic bir fikrim yok) ozaman aynen oyle. cunku daha aptal olmak genel olarak erkek ozelligi oldugu icin kadınlar birbirlerine "erkek gibi aptal olma" diye insult edebilirlerdi. ve bunun bize giren cıkanının olmaması gerekir. cunku degistirilebilir bisey degil.

ki bu genellemeler sadece hakaret icin degil begeni icin de kullanılıyor ayrıca venus le serena williams hakkında da "erkek gibi" benzetmesi cok yapılmıstır daha kuvvetli olduklarını belirtmek icin. cıkıp da kimse "hey kadın gibi kuvvetli diyin onlara" demedi.
Sosyal ağlarda paylaş

tabiki bir ugras bunun icin zaman ve para harcaman gerekir(ki harcanmıs video yapılmıs insanlar cagrılmıs bu videonun guzel olması icin caba harcanmıs). kadınların bundan cok daha onemli ve mantıklı problemleri var ona yonelik farkındalık calısması yapsınlar cigerimi yesinler. boyle cakma farkındalık calısmaları ile olmuyo.
Sosyal ağlarda paylaş

çabayı onlar harcamış, olmuş bitmiş. kabul etmek veya reddetmek birer seçenek bu durumda ama "hayır çaba harcamayın" demek anlamsız. bizim harcayacağımız bir çaba yok çünkü kabul edince veya reddedince, mesele o. video yapmakla çözülebilse sorunlar herşeye birer tane çekilir, sorun değil.

ayrıca bütün bu olaylar içiçe, "nigger kelimesiyle uğraşmak yerine zencilerin daha büyük problemleri var onlarla uğraşın" demekle olmuyor. toplumsal algı kadınların untermensch olduğu yönündeyse zaten diğer bütün çözümler palyatif. sorunun temeline inmek lazım. basit bir deyiş bile toplumsal algının aynası.
Sosyal ağlarda paylaş

untermensch degil abi.
fiziksel olarak erkeklerle esit gucte olmak zorunda hissetmemeleri gerekiyor bence.

yani kadin erkek esitligi diye kastirmaktan cikiyo bence bu problem.
hak konusundaki eskitligi insan olarak erkek=kadin a cevirmemek lazim.

fiziksel guc de en basit ornegi bunun. kadinin teki agir birsey tasiyorsa gider alirim elinden yardim ederim, "sen tasiyamazsin bunu yetersiz" mi demis oluyorum bunu yapinca?
Sosyal ağlarda paylaş

erkek=kadın gibi bir önerme yok burada, videoyu izlerseniz zaten mesele güçle, kuvvetle alakalı değil. birşeyin yapılış şekliyle alakalı. "kadınlar yaparsa abuk sabuk yapar" algısının projeksiyonu.

o 10sn'de koştu, öbürü 9sn'de koştu değil mesele, neden oralara kaydı konu anlamak mümkün değil.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten benim dedigim de o. video ile hic birsey degismeyecek daha fazla kaynak harcamaları lazım boyle biseyle mucadele etmeleri icin. harcamayacaklarsa bu kaynagı da harcamasınlar. harcayacaklarsa da "kadınların untermensch oldugu dusuncesi ile mucadele edilmesi" konusunda cok daha etkileyici ve anlamlı seyler bulunabilir. bu gayet zorlama bir calısma olmus. ve anlamsız olmus.
Sosyal ağlarda paylaş

izah edemedim. video ile değişecek birşey var, "hmm haklılar ya" deyip o deyişi artık kullanmamak, bu kadar basit. herşey bu kadar basit olsa keşke dedim, sorunun çözümü için uğraşmaya gerek yok yani sorunu düzeltebilecek kişiler tarafından, ki bu videoyu izleyen herkesi kapsıyor burada.

bu yaklaşımını doğru bulmuyorum. "kanser en önemli hastalık, diğer hastalıklara tedavi aramayı bırakın, ona yönelin" nasıl demiyorsak 2dk'lik bir video için yapılan uğraşıyı da "şu kadar uğraşsanız ne sorunlar çözülürdü aslında" yaklaşımıyla yermek manasız. sorun olduğunu kabul ediyorsak o zaman uğraşacak birileri bir yerde.

marty, çok kişinin aklına geliyor. sadece videodakilerle sınırlı değil yani olay.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

erkek=kadın gibi bir önerme yok burada, videoyu izlerseniz zaten mesele güçle, kuvvetle alakalı değil. birşeyin yapılış şekliyle alakalı. "kadınlar yaparsa abuk sabuk yapar" algısının projeksiyonu.

o 10sn'de koştu, öbürü 9sn'de koştu değil mesele, neden oralara kaydı konu anlamak mümkün değil.

Sorun şu ki, videoda geçen throw like a girl, hit like a girl gibi eylemler abuk subuk yapılıyor kızlar tarafından genellikle.
Sosyal ağlarda paylaş

birincisi ben hala "karı gibi vurma" lafının problem oldugunu dusunmuyorum zaten. benzetme ve genelleme dunya uzerinde herseye uygulanıyor. erkek kadın cocuk hayvan. bu kadar kenarda kosede kalmıs insanların soylerken aklına kadın ogesinin bile gelmedigi bir laf. gelmesi gerekir mi? hayır. kadınlar bundan dolay kendini kucuk gorulmus dusunmeli midir? hayır.

ozaman su video icin harcadıkları her kurus bence anlamsız. zaten farkındalık yaratmasınlar feminism(gercek anlamıyla) ne kadar aptalca demiyorum. bugune kadar izledigim en kotu 2. video dedim bu konuda ilk olarak zaten(pantenin not sorry reklamından sonra)

cok isteyen varsa bi arkadaslarınıza sorun "amına koyiyim" derken ne dusunuyorsunuz falan diye? bakalım nası cevaplar gelicek.
Sosyal ağlarda paylaş

demek istedigim su,
kisaca
kimse kiz gibi hesap yapmak, kiz gibi problem cozmek diye kullanmaz bu lafi.

olay erkekle kadinin ayrildigi noktalara gidiyor.

top atmak, yumruk atmak gibi.
erkekler cocukluktan beri topla zaman gecirip kavga dovus pesindeyken kizlar degil. kizi erkek gibi yetistirirsen bu sefer hormonlar agir basip duzeltmezse "erkek gibi kiz" oluyo zaten.

kizlarin buyuk cogunlugunun yapamadigi bir isten bahsederken, "kiz gibi yapmak" demek gayet normal bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...