Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yalan park cezası...

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Dayımın arabasına park cezası gelmiş, geçen hafta falan Bostancı'da bir sokakta hatalı park diye 80 TL ceza.

Fotoğraf yok, birşey yok. Dayımın arabasının plakası var. Sorun şu ki, kendileri Marmaris'te yaşıyor, araba da orda.

Annem gitmiş ödemiş cezayı. Yaşayan var mı bunu? Bunu yaysak mı sağa sola?
Sosyal ağlarda paylaş

hah hazır konu varken sorayım ben de.
2 gün önce aracım çekildi, sordum soruşturdum yakında bir park yeri varmış oraya bak dediler gittim. 70₺ + 10₺ park ücreti ödedim arabayı çıkardım. Bir de eve gelmiş ceza 80₺. bu eve geleni de ödemek zorunda mıyız anlamadım gitti :s
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Dayımın arabasına park cezası gelmiş, geçen hafta falan Bostancı'da bir sokakta hatalı park diye 80 TL ceza.

Fotoğraf yok, birşey yok. Dayımın arabasının plakası var. Sorun şu ki, kendileri Marmaris'te yaşıyor, araba da orda.

Annem gitmiş ödemiş cezayı. Yaşayan var mı bunu? Bunu yaysak mı sağa sola?

gecen hafta da bana geldi yanlıs bir ceza adam EF playaya ceza kesicem diye EK ye kesmiş allahtan fotosu vardı bizim. itiraz ettik hemen. Ödediysen cezayı kabul etmiş sayılıyorsun zaten ödemeden itiraz edilebilir bnm bildiğim kadarıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

ödediğin 70₺ araç çekme ücreti
eve gelen hatalı park cezasıdır, onu da ödeyeceksin

coooook uzun yillar once hatali park ettin mi kucuk yerlerde herkes birbirini tanidigndan, kimse bana teblig edilmedi demeyeceginden cama cezayi birakir ya da buyuk yerlerde tebligat ile gonderirlerdi. sadece gercekten ciddi anlamda trafigi tikayacak arac cekilirdi.

yillar gecti, milyonlarca tl lik sektor haline geldi,isi ticarete doktuler, cilkini cikardilar. 15 metre cekmis aracimi, 160 tl ye maloluyor, ustelik aslinda ceza sadece 80 tl iken. artik resmen arac cekmek icin kasitli tur atiyorlar. o trafik otoparklarini isleten yeddieminler, trafik vakfinin komisyonlari falan derken kimin cebine neler gidiyor cok merak ediyor insan.
Sosyal ağlarda paylaş

bir de benim araba ozellikle gidiyor hep. onumde arkamda araba var, onumdeki ornegin yaya gecidinin ustunde, ya da otobus duraginin dibinde, gene ortadan beni cekip goturur.

gecen gun bir tadilat firmasina ugradim, kapi onunde dortluler yaniyor, onumdeki arkamdaki araclari almadi, gene benimkini goturdu. indir, cezayi kes parayi odeyecegim dedim. duymamazlik yapip cektiler :P park yasagi tabelasi da yok bu arada. (gerci biliyordum oradan hep araba cekildigini, ses cikarmadim o yuzden, hep cekilir)

diger iki arabaya ne oldu? bir 30 dk falan daha kaldilar orada. sonra bir tanesi daha cekildi :P polis artik yuzsuzlugu abartmayalim dedi herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar said:

indir, cezayi kes parayi odeyecegim dedim. duymamazlik yapip cektiler :P
park yasagi tabelasi da yok bu arada.

şu iki konu önemli
birincisi araba çekmek bir ceza değil yolu açmak için yapılan bir uygulamadır
eşşek gibi indirmek zorunda o arabayı eğer sen ordaysan
cezanı ödersin arabanı alır gidersin
indirmesse çek videosunu uraş mahkemede gerekiyorsa

ikincisi park yasağı tabelası olmak zorunda değil
belirli kurallar var
otobuüs durağına parkedilmez
acil ulaşım yoluna parkedilmez gibi
onlarıda bilmek gerekiyor

ama arabayı sen ordayken alıp götüremez adam o onemli
Sosyal ağlarda paylaş

zaten yolu tıkayan arabayı çektiklerini görmedim ben. Adam geliyor, zaten son 20 yıldır kullanılmayan şeritte park etmiş arabayı çekiyor. Çekerken trafiği tıkıyor. gidip bırakıyor geliyor sonra çektiği yere park etmiş başka arabayı gene çekiyor. Misal Bakırköy-İstanbul Caddesi.

Olay çözüm sunmak. Her yere AVMleri dikiyorlar, siteleri yapmalarına izin veriyorlar ama adam akıllı kanun koyup her daire için min 2 araçlık park alanı yapılması gerektiğini dikte etmiyor. Belli bir km karelik alan içine sınırlı sayıda ve kapasitede AVM yapılması gerektiğini, bu AVMlerin otoparklarının koşulsuz şartsız ilk 3 saat bedava olması gerektiğini adam akıllı kanuna koyup uygulamıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

AVM otoparkları UKOME kararı gereği ilk 3 saat bedava zaten de bile bile uygulamayan 3-5 tane AVM mevcut hala. Para alanları dava edip çok net kazanabilirsiniz, 500 tane de emsal karar bulup sunarsınız mahkemeye zaten.

Hem bunu bilip hem dava ile uğraşan o kadar az ki ama, adam ödeyeceği dava masrafı ceza vb. gibi tüm bedelleri zaten "5 lira için mahkemeyle mi uğraşayım" diyen binlerce insandan rahatlıkla çıkarıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

ikincisi park yasağı tabelası olmak zorunda değil
belirli kurallar var
otobuüs durağına parkedilmez
acil ulaşım yoluna parkedilmez gibi
onlarıda bilmek gerekiyor

ama arabayı sen ordayken alıp götüremez adam o onemli

otobus duragi etrafı, yaya gecidi, yangın musluğu önü (gerci bütün istanbulda bir maltepe var musluk gordugum), ambulans çıkışı ve kaldırım bitişine/çıkışına enlemesine parketmem.

o kadar biliyorum neyseki :P

o gün çektiği yerde esnaf ın araçları hep park halinde durur orda. onlara dokunmaz. yabancı gordugu aracı alır gider. muhtemelen caddenin taaaa ucunda bir yerlerde park yasagı tabelasi var.

kuralı ya herkese uygulayacaksın ya kimseye uygulamayacaksın.

bir de benimkisi bu arkadaşlarca lüks araba sayıldığından hep direk aradan seçilir ve alınır. buna zaten koymaz kafasındalar. kendileri de rant peşinde oldugundan benimkini cekince vicdanları daha bir rahat ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...