Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SSD problemi

darkageman

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle Selam arkadaşlar 3 gün önce ssd aldim bilgisayarima oyun vs indirecektim ona atarim diye kurdum sabit disk bölümü oluşturdum ntfs vs vs ama oyuna vs girdiğimde bir anda kitleniyor anlamadim neyi yanliş yapiyorum sistemim hdd'de yüklü c ve d hdd yeni bölüm actim A diye o da ssd'de nedir problem neyi yanliş yapiyorum acaba ?

Saygılar..
Sosyal ağlarda paylaş

sorunun çözümünü bilmiyorum ama ssd nin olayının 80% i sistemi hızlandırması zaten, oyunda hiçbir performans artışı sağlamaz, sadece loading süreleri düşer. 45 sn de load ettiği şeyi 15 sn de eder ama aktif oynarken performans artışı sağlamaz. diğer yanda sistemi uçuruyor, herşey daha hızlı tepki veriyor vs. vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de tam bu konuda bişey soracaktım iyi denk geldi(:D
Şimdi Lenovo Y570 var, 32gb SSD ve 500gb HDD var. Alalı 2sene oluyo ve aldığımda sistem HDD de kuruluydu hiç dokunmayım şimdi dedim öylece kullandım ama şimdi biraz ağırlaşmaya başladığını hissediyorum.
Sistemi SSD ye kursam başka bişey kuramayacam oraya, oyunları programları HDD ye kuracam hep, sistem illaki hızlanır hızlı çalışır da oyunlara programlara(autocad genelde) bi etkisi olur mu? Bi de sistem için de 32gb az olabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

logic drive = mantıksal sürücü.

ben hala onun şokunu yaşıyorum.

Microsoft Türkiye ekibi iyi çevirememiş demek ki 8-)

Sorum şu,32gb SSD'ye win7 kurduktan sonra programlar oyunlar HDD'de olacaklar, SSD'nin nimetlerinden faydalanmak için oyunların ve programların SSD'de yüklü olmasına gerek var mı, yoksa sadece windows SSD'de yüklü olsa yeterli performansı sağlar mı bu bana?
Sosyal ağlarda paylaş

Alet bu

Lenovo Y570 59-316634

Intel Core i7-2670QM
4GB DDR3-1333MHz
750GB 5400rpm HDD + 32GB SSD
2GB nVidia GeForce GT 555M GDDR5
15,6" HD LED Backlight (1366x768)
DVD Super Multi
Windows 7 Home Premium SP1 64-bit

İşte o dediğinden korktuğum için direk formatı basıp yapmaya cesaret edemedim. Şimdi baktım mesela bu 2 yıllık windows olmuş 30.4 gb, zaten ssd de 29.2gb gözüküyor sdf galiba sıkıntı olacak böyle bişey yapsam :S

Peki o zaman şunu sorayım, çok rahat wow,d3 oynadığım alet şimdilerde kasmaya başladı, civ5 de özellikle felaket kasıyor hatta aşırı ısınıp kapatıyodu bi aralar. LoLde de uzun süre oynayınca baya kasıyor. Ne yapmak gerekir ? (:D
Sosyal ağlarda paylaş

SSHD olsa hdd uzerindeki nand bellek depolama alani olarak gozukmez Windows'da. Bi de 7200 RPM oluyor onlarin mekanik kisimlari.

Icini acip kompresor tutmak disinda CCleaner yukleyip gereksiz dosya parcaciklarindan kurtulabilirsin, bi de Malwarebyte's Anti-Malware calistir belki abzurt bisiler kacmistir.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

o windows 32gb la kalacak mı önemli olan o.

genelde şişiyo windows üstüne back up falan kapatman lazım.

ama iş yapar mı yapar.

bu yeni nesil hybrid ssd-hdd kullanıyor olmasın?

ama o da 32gb olmaz. genelde 8-16 falan yapıyorlar sanırsam.

baktım şimdi 2 senelik w7 15 küsür gb olmuş
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...