eldar Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Flassh said: supportlar gg o zaman bi diffu ya buff dedik öldürmüş kurye 120 altın olmuş, değer :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Flassh said: öküz çok, aldırıyo level öküz olmasa da alınıyor genelde. pro maçlarda bile saçma sapan offlaner heroları hayvan gibi full exp alıyor. carryler lane dengesine pek dikkat etmeyince ve supportlarda sürekli olarak triple veya stackli double pull yapmayınca elbet alınıyor level. pubda noluyor adam gidiyor sadece 1x ez pull yapıyor sonra hopp tüm krepler geri dönüyor laneyi hayvan gibi pushluyor. zaten krep blok yapan da yok. ki genelde carry rahatsa suplar roama gidiyor, o noktadan sonra offlanerın exp almasını engelleyemezsin. eğer offlanerın expini kesmeye allaha yemin ettiysen laneyi kendi kulene yakın bir noktada sabit tutacaksın ki baya tecrübe isteyen bir iş o, 5k mmrda bile yapılmıyor. 1 sup gidecek offlaneri zoneout edecek, diğer sup sürekli pull yapacak, pull yaptığında laneye geri krep dönmeyecek, carryde düşman krebe vurduğu kadar kendi krebine de vuracak vs. offlaneri harraslarken krep aggro alınıp lane pushlanmayacak vs. kısacası pubda neredeyse kimse uğraşmıyor bununla, yapılsa yapılsa cmlerde yapılır ki onda da offlaneye pudge almazsın heralde. veya genel olarak hiç pudge almazsın. ki yeni patchlerle offlaneden exp almak çok kolaylaştırdı, birkaç sene önceki gibi değil hiç. bilmiyorum son 500 oyunumda hiç yaşamadım, görmedim dk 10da lvl 2-3 kalan offlaner. bir de bu yeni pudgeyi sevdim ben, lvl1-7 pudge baya yetersizdi en azından tehlike arz ediyor şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 bootlara mov speed buffı istiyorum ben ya herkesin force, dagger, eul uclusu kastıgı metada mov speed buff şart özellikle bazı carrylere zaten ilk başta en gıcık olduğum nerflerdi, boot mov speed nerfleri ya bazı heroların movspeedi bolca bufflıcan yada bootlara seçim senin aysfrog Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 bi de arcane boota buff sart gibime geliyor. kasmıyorum bile artık supportlara istisnalar dışında mov speedı az, pahalı supportlar için vs. vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Eğer ki carry mana veren item gitmiyorsa şart bence arcane, gidiyorsa bile %90 lineup için bir arcane lazım her takıma. Yoksa iyice level alana kadar mana sıkıntısı çeker takım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 3.5taki adam biliyo lanei nasıl ittirmiceni wot döşemiş bi de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 yoo bilmiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Aralık 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2014 knoxville said: 3.5taki adam biliyo lanei nasıl ittirmiceni wot döşemiş bi de 1.5deki insanlara anlatmak zor olsa da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Aralık 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2014 3.5taki adam bile biliyor sen kalkmışın 5deki bilmez gibi saçma sapan bişey diyosun 1.5uğu da anlamadım 1.5larla mı giriyosun nedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Aralık 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2014 30 yıldır orb olan item değişmiş mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 kami said: Flassh said: öküz çok, aldırıyo level öküz olmasa da alınıyor genelde. pro maçlarda bile saçma sapan offlaner heroları hayvan gibi full exp alıyor. carryler lane dengesine pek dikkat etmeyince ve supportlarda sürekli olarak triple veya stackli double pull yapmayınca elbet alınıyor level. pubda noluyor adam gidiyor sadece 1x ez pull yapıyor sonra hopp tüm krepler geri dönüyor laneyi hayvan gibi pushluyor. zaten krep blok yapan da yok. ki genelde carry rahatsa suplar roama gidiyor, o noktadan sonra offlanerın exp almasını engelleyemezsin. eğer offlanerın expini kesmeye allaha yemin ettiysen laneyi kendi kulene yakın bir noktada sabit tutacaksın ki baya tecrübe isteyen bir iş o, 5k mmrda bile yapılmıyor. 1 sup gidecek offlaneri zoneout edecek, diğer sup sürekli pull yapacak, pull yaptığında laneye geri krep dönmeyecek, carryde düşman krebe vurduğu kadar kendi krebine de vuracak vs. offlaneri harraslarken krep aggro alınıp lane pushlanmayacak vs. kısacası pubda neredeyse kimse uğraşmıyor bununla, yapılsa yapılsa cmlerde yapılır ki onda da offlaneye pudge almazsın heralde. veya genel olarak hiç pudge almazsın. ki yeni patchlerle offlaneden exp almak çok kolaylaştırdı, birkaç sene önceki gibi değil hiç. bilmiyorum son 500 oyunumda hiç yaşamadım, görmedim dk 10da lvl 2-3 kalan offlaner. bir de bu yeni pudgeyi sevdim ben, lvl1-7 pudge baya yetersizdi en azından tehlike arz ediyor şimdi. laneye krebe pudgeye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 nasıl yazacaktık ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 koridora yaratığa şişmana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2014 o nasıl olmuş ya normalde önleri kapalıysa geri dönüp dolanmıyorlarmıydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 şu matruşka style chest tam kanser ya şimdiye kadar chest bile almayan ben dünden beri 10dan fazla acmısımdır. kaldırsınlar artık ocağım kurudu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 6 ay sonra yükledim. değişen hiç bişey yok communityde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Densiz Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 2k? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 6 ay ne 6 yıldır aynı niye değişsin community :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2014 Densiz said: 2k? 3.5 falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Densiz Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Rank aynı ise ortamın değişmesini beklemek yanlış. Ortam insanı değiştirir :P. Grupsuz moba oynuyorsan diğerlerini takmayacaksın. Ayrıca 2-3 arkadaş yapmak o kadar zor değilki? biraz deneme yanılma gerekiyor. 3-5 tipi ekleyeceksin. Kafa yapısını beğenmediklerini eleye eleye düzgün bir arkadaş grubun kalır. Bir süre yeni insanları denerken sorun olabilir fakat sonra rayına oturur. Bulunduğun yerden iyisini hakettiğini düşünüyorsan kendi gelişimine konsantre olacaksın. Sonuçta 5vs5... oyunda birşeyleri değiştirebilmene imkan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Densiz said: Rank aynı ise ortamın değişmesini beklemek yanlış. Ortam insanı değiştirir :P. Grupsuz moba oynuyorsan diğerlerini takmayacaksın. Ayrıca 2-3 arkadaş yapmak o kadar zor değilki? biraz deneme yanılma gerekiyor. 3-5 tipi ekleyeceksin. Kafa yapısını beğenmediklerini eleye eleye düzgün bir arkadaş grubun kalır. Bir süre yeni insanları denerken sorun olabilir fakat sonra rayına oturur. Bulunduğun yerden iyisini hakettiğini düşünüyorsan kendi gelişimine konsantre olacaksın. Sonuçta 5vs5... oyunda birşeyleri değiştirebilmene imkan var. Siliyorum ben o zaman dotayı. X( Adam zeus alıyor level 6 olduğunda ultiye vermemiş.Dakika 10 20 kere ölmüş ve adam oyunu oynamak için çok azimli.İsteyerek ölmüyor yani.Ama neden ranked?Botlara karşı yada neden normal oyun değil?Hemen sonra ki oyun adam sırf takımdan biri morph seçti diye feedlemeye başladı.Kurye basıp karşıya gönderiyo falan.Koşuyo kule dibinde ölüyo cart curt.Bayaa bayaa bilinçli olarak feedliyo yani.Ne yapabilirsin ki böyle olunca?Adamı raporluyosun.Hatta karşıya da diyorum bu adam bir sonra ki el senin takımında olabilir.Bunu düşün ve raporla diyorum.Yaptık ettik diyolar ama 1 oyun daha piç oldu gitti.Böyle böyle seriye bağlanyınca rank mank hak getire.1375 şu anda mmrım. Şu anda yeni hesap açıp level 13 yapıp 3-4k mmrla başlamaya uğraşacam ama değer mi bilemedim.Oralarda durum nasıl?Bir de level 13 yapıp ranked maça dalıp 10 seriyi hakkıyla tamamlayınca direk 3-4k dan mı başlatıyo yoksa daha mı çok level almam lazım? Nasıl yapacaz?Bu mmr da ranked oynarken gerçekten de zaman kaybettiğimi düşünmeye başladım artık.Ya bide böyle arada çok güzel takımlar denk geliyo.Geçen gene 1300 küsürden 1800e çıktı mmr.Şimdi tekrar 1300 e düştü.:S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
supremeallah Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 lycan, furion vs. splitpush oyna. 3-4k ya kadar genelde bas edemiyorlar tecrubesi az olanlar splitpushla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 1500 mmr'da oyunu taşıyamıyorsan değil 4k, 3k bile oynayamazsın. Arada dünyalar kadar fark var. Calibration maçlarının tamamını kazanman ya da kaybetmen çok belirleyici değil, calibration galibiyete pek bakmıyor. Değişik kritlerleri var açıklanmayan, ama millet keşfedip abuse yapabiliyor tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Densiz Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 alıntı pulkas said: Densiz said: Rank aynı ise ortamın değişmesini beklemek yanlış. Ortam insanı değiştirir :P. Grupsuz moba oynuyorsan diğerlerini takmayacaksın. Ayrıca 2-3 arkadaş yapmak o kadar zor değilki? biraz deneme yanılma gerekiyor. 3-5 tipi ekleyeceksin. Kafa yapısını beğenmediklerini eleye eleye düzgün bir arkadaş grubun kalır. Bir süre yeni insanları denerken sorun olabilir fakat sonra rayına oturur. Bulunduğun yerden iyisini hakettiğini düşünüyorsan kendi gelişimine konsantre olacaksın. Sonuçta 5vs5... oyunda birşeyleri değiştirebilmene imkan var. Siliyorum ben o zaman dotayı. X( Adam zeus alıyor level 6 olduğunda ultiye vermemiş.Dakika 10 20 kere ölmüş ve adam oyunu oynamak için çok azimli.İsteyerek ölmüyor yani.Ama neden ranked?Botlara karşı yada neden normal oyun değil?Hemen sonra ki oyun adam sırf takımdan biri morph seçti diye feedlemeye başladı.Kurye basıp karşıya gönderiyo falan.Koşuyo kule dibinde ölüyo cart curt.Bayaa bayaa bilinçli olarak feedliyo yani.Ne yapabilirsin ki böyle olunca?Adamı raporluyosun.Hatta karşıya da diyorum bu adam bir sonra ki el senin takımında olabilir.Bunu düşün ve raporla diyorum.Yaptık ettik diyolar ama 1 oyun daha piç oldu gitti.Böyle böyle seriye bağlanyınca rank mank hak getire.1375 şu anda mmrım. Şu anda yeni hesap açıp level 13 yapıp 3-4k mmrla başlamaya uğraşacam ama değer mi bilemedim.Oralarda durum nasıl?Bir de level 13 yapıp ranked maça dalıp 10 seriyi hakkıyla tamamlayınca direk 3-4k dan mı başlatıyo yoksa daha mı çok level almam lazım? Nasıl yapacaz?Bu mmr da ranked oynarken gerçekten de zaman kaybettiğimi düşünmeye başladım artık.Ya bide böyle arada çok güzel takımlar denk geliyo.Geçen gene 1300 küsürden 1800e çıktı mmr.Şimdi tekrar 1300 e düştü.:S yukarıda söylendiği gibi 3-4k mmr sandığın gibi değil. Oyunda baya birşeyi hesaplamak gerekiyor. Karşıya void geldiğinde ultiye "sen de" yakalanıyorsan bir problem var demektir. Ayrıca takımın durumuna göre CC lazımsa al! void geldimi dışarda kal ultisini boşa harcattır geri kaçsın.. Bu sadece çok basit bir örnek.. Demek istediğim şey: o ranklarda o rankların adamı değilsen eğer esiyor olman gerekir. sözün özü: Yeni hesap açman hiç birşeyi değiştirmeyecek. Ya millete takılmayıp eğlenmene bakacaksın, ya sürekli kendi hatalarını görüp kişisel gelişime odaklanacaksın. buradan sonrasını okumak istemiyorsan okuma. bir kaç örnek veriyorum: örneğin karşıda mirana varsa ve ok yiyorsan stealth varsa ve kill alabilecek bir hero yönetiyorsan dust taşımıyorsan pudge varsa ve farm gerektiren bir hero yönetiyorsan 2 kuruş harcayıp onun hook atacağı yere ward dikemiyorsan düşmanın manasını kontrol edemiyorsan (oyun ortalarına kadar çok etkili.. hangi yeteneklerini kullanabileceklerini bilmek gerekiyor. Örneğin bazen adamın kaçacak manası olmuyor ama canı dolu.. gitsen öldürürsün fakat o fırsatı kaçırıyorsun gibi. Yada düşmanın bir kombosu çok vuruyor ama manası olmadığından kullanamayacak. Fakat sen korkup yaklaşamıyorsun.. oysa düşman birşey yapamayacak..) düşmanın üstündeki itemları kontrol edemiyorsan düşmanın önemli skillerinin cd lerini aklında tutamıyorsan tp scroll taşımıyorsan (örneğin karşıda bloodseeker ulti yedin.. bas stopa uza git? hani ağaç arkasında kaç tp at demiyorum..) o rankları hakediyorsun demektir. Bu saydığım her şeyin yüksek ranklarda olduğunu söylemiyorum. Tutupda pudge için wardı sen dikecek değilsin. Fakat bu hareket seni kurtarır!. Mirana sana dadandıysa da yapabilirsin. Çok gank yiyorsanda.. Karşıda mirana varken dust ı olmayıp ganke gidenlerden olma hiç birzaman. Takımdaki eksiği sen kapat... Zeus 6 da ultiye vermemiş diyorsun o anki durumu bilmiyorum ama vermeyebilir o anki duruma göre. Orada bi an önce 7 olacağını düşünüyorsa ve manası yoksa.. 7 olup vermek istemiştir belki bilemeyeceğim sallıyorum. ne önerirsin dersen: Bir süre oynamayı bırakıp, oyunu bildiğini iddia ettiğin herolarla oynayan proları seyret? Aradaki uçurumu görürsün.. Bilmediğin çok şey öğrenirsin. Atıyorum bh gibi bir hero ile dakika 3 olmadan gidip midin kuryeyi kesip, midine oyunu kazandırtabilirsin. Fakat hızlı olman ve lvl 2 hatta 3 olman iyi olur. O şişe kuryeyi yavaşlatıyor o yüzden kesmesi kolay olacak. Mide şişe gitmediğinde mid kafadan kaybedecek, yada 2 dakika doğru düzgün farm alamayacak. Karşıda jungle varsa bh alıp bazen eğleniyorum. Mid kuryeyi alıp, şişemi çekiyorum. Sonra sağa sola sarıyorum :D. Gold zaten sorun değil ulti yüzünden. 1 aptal hero ile 3 lane e de sentry dikdirt! :D Hatta utanmazlık yapıp deward bile yapabilirsin :P. gold! gold kasmayı öğrenmelisin. Her fırsatta gold kasmalısın. Alakasız ganklere gidipte goldundan olmayacaksın. Gidip hata yaptıysan ormandan 2 farm alacaksın. "Farmım" iyi diyorsan kesinlikle değil. Bende önceden dakika 18 gibi aldığım bazı şeylere iyi diyordum. Şimdi dakika 13 gibi alınabileceğini anladım.. Düşün yani tamamladığın ilk itemda 5 dakika bile değişiyor kasmayı öğrenince. skilleri düzgün oku! bazı yetenekler minik stun yapıyor. Teleport bozacağın zaman onları kullan. Yada ne bileyim daha slark ın Q sunun bir çok debuffı silip, cc den çıkarttığını bilmeyenlerden olma. iyi kastıysan alacağın itemlar değişsin, kötü kastıysan değişsin, rakibe göre değişsin, takımına göre değişsin... item buildini kendin yapabilecek seviyede olmalısın. Shadow blade vs blink? sürekli shadow blade alırdım mesela. Kaçabilmek güzel gibi gelirdi fakat bir süre sonra kaçılmıyor artık. Shadow blade gördülermi dustı çekiyorlar. O yüzden blink daha iyi oluyor. Fakat senin oyunlarında dust taşıyan yoksa al tabi.. Ama rank yükseldikçe işler değişiyorsa blink kullanmaya başla. Atıyorum karşıda ursa var, io da gördün (veya görmedin) ortalarda gezme! takımına söyle roshana gidip izleyin. Biraz bekleyip roshanı kontrol edin. beleş kill.. yada lycan gördün, dakika 6 gibi roshanı wardla (mid veya altda isen). Gerisi zaten oyun bilgisi. Bir süre sonra mananı düzgün kullanıyor olursun. Kombolarını düzgün yapıyor, düzgün dodge atıyor... vs vs şu linke bir bak: http://forum.paticik.com/read.php?34,7572328,page=1 yeteneklerin alanlarını az çok ezberlediysen şu video ya göz at. http://www.youtube.com/watch?v=HyHvuLxKVDA + grupça girilen twitch kanallarını izlemene gerek yok solo oyuncusuysan tek girenleri izle!. Atıyorum kunkka da iyi olduğunu mu düşünüyorsun? aç attacker izle. Adam 7k da solo giriyor. Nasıl farm yaptığına vs. bir bak. Adam kunkka ile aynı anda 3 yeride stackliyor. brust bir build yapıyor itemları değişmiyor ama farmına dikkat edersin. neyse çok uzattım. Pro felan değilim ama bu söylediklerime bile dikkat etsen bahsettiğin ranklara yaklaşırsın. Gerisi dediğim gibi oyun bilgisi, el hızlılığı, oyunu takip edebilme, akılda yeteneklerin cd lerini tutabilme, düşmanın yerlerini vs.. tekrar edeyim: iyi olduğunu düşündüğün heroları prolardan izle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar