Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkçe'deki en uzun kelime?

Wacky

Öne çıkan mesajlar

trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitarito titaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitavrrr

en uzunu budur.. 8-)[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!!
Police: That's a minigun!!!
Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!!

[Bu mesaj karakedi tarafından 15 May 2003 22:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KHaRoN, 15 May 2003 22:36 tarihinde demiş ki:
Sam sayfayi sündürdün bea :D hehe[hline]The clash of honor calls to stand when others fall

ne yapalım millet bütün devlet isimlerine takı ekleyip tek tekyarıştırırsa sonu gelmez bunun, kökünden hallettim olayı.. :-p

yetmediyse gidip depodan biraz daha 5.56'lık getirebilirim, türkçe bir yana evrenin en uzun kelimesi olur.. :)[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!!
Police: That's a minigun!!!
Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Bismillahirahmanirahim [ yanlı$ olabilir ][hline] iki kere iki döört. üç kere üç dokuuz. beş kere beş onbeeş. yedi kere iki ondöört..
- hayrola cevat aabi naapıyosun yahu!?
- üç kere yedi yirmibiir... evrim geçiriyorum benjamin.. tabi tabi.. altı kere altı yirmi altıı.. bi dakka yoksa otuz altı mıydı??

KinGpiN®
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarda yazdigim uzunluk yetmediyse buna bakin birde

"Dasbewaffnetefliegenjagdblitzsturmmannschafttruppensehrschnellundmanövrierfähigversenkbarbrueckenlegen
panzerkampfwagenmitvielensprengbombenunermeßlichflugzeuggeschützeeinemächtigflammenwerfervielenminen
undnebelwerferzweiungeheurlichmörserundfünfmaschinengewehrdrehkopfet"

Türkcedeki en uzun kelime ise Avrupalilastiramadiklarimizdanmisiniz mish....:)

anlami:
The armed flying hunting lightning storm team troop's very fast and manoeuvrable submersible bridge-laying
armoured fighting vehicle with many high explosive bombs, immense aircraft cannons, one enormous
flamethrower, lots of mine and fog throwers, two monstrous mortars and five machinegun turrets."[hline]

[Bu mesaj Fegro tarafından 16 May 2003 00:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

cümleleriböylebirleştirerekenuzunkelimeyieldeedemessiniz.
Kelimelere takı takmak ile bir cümleyi birleştirmek arasında çok fark var. Ama ne gariptir ki birçoğunuz dragonlance - gnome konuşması yapıyor ve buna kelime diyor.[hline]Wacky, 15 May 2003 01:45 tarihinde demiş ki:
Ya çok zeki, "o kadar spastik bişi yapcam ki herkesin aklında yer edicek" diye düşündü, ya da moron, "süper olcak abi fikir süper ehe ben bi dahiyim" diye düşündü.
Sosyal ağlarda paylaş

çekoslovakyalaş-[tıttıttıttıttıttıttıttıttıttıttıttıttıttıttıttıttıttıtıtıtıtıtıt]-tıraramayacaklarımızdansınız

"tıttıt" kısmı ettirgen'dir. yani ayıramazsınız. hatta bunu 999..k'da yapabilirsiniz..

kısacası bence bu da saçma bi topic.

P.S.: Şimdi biri gelipte; " Yaw madem saçma buluyosun, neden gelipte cevap yazıosun? " derse şayet, cevabım; "bu tür konuların önüne geçerek, bunlara son vermeye çalışmak" olacaktır. ki nekadar saçma konu +okadar müdahale olacaktır. he bu arada; "sana mı kaldı bunu yapmak, yetkili değilsin bişe değilsin kardeşim" denilirse, zaten amacımın ne olduğunu anlamamış, kas kafalı biridir o bence. inşallah anlayışla karşılarsınız.
Bu forumu ayakta tutmak, bu foruma saygı göstermek ve bu forumu en iyi şekilde kullanmak herkesin hakkı. Neticede burası bi chat odası değil kafana göre takılıp; " aa dur bugün de şu topic'i açayım " diyesin.
Tekrardan, ben her nekadar yetkilide olmasam bu sözleri söylemek için, beni anlayışla karşılayacağınıza inanıyorum. Ben bu Forumu seviyorum. Eğer sizlerde gününüzün birkaç saatini buraya ayırıyorsanız benim gibi, beraber bazı şeyleri paylaşmak istiyorsak, önce forumun kuralına uygun hareket edelim.
Teşekkürler.
[hline]orduma katılın gücünüze güç katın >> >push here<
...........................................................
Hä¥ättä Hër ZäMäñ MùtLùLùğùñ Dørùğùñdä GüLüñmëz,
ßäzëñ §ırF Hä¥ätä GıCıKLıK øL§ùñ dÎë ùÇùRùmùñ Këñärıñdä bÎLë §ıRıtäcäk§ıñ!!
=-¤|¶¯`°²¤> §hëKÎLChøCùQ <¤²°`¯¤|¶-=

[Bu mesaj ShekiLChoCuq tarafından 17 May 2003 15:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cassie, 17 May 2003 00:53 tarihinde demiş ki:
muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine

tek kurallara uyan ve gördüğüm en uzun kelime olması nedeniyle(gerçi daha önce de görmüştüm :-P) kutluyorum.
:tebrikz: :) (konu, geyik muhabbetine dönüşmeye başladı..)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ShekiLChoCuq, 17 May 2003 15:34 tarihinde demiş ki:
çekoslovakyalaş-[tıttıttıttıttıttıttıttıttıttıttıttıttıttıttıttıttıttıtıtıtıtıtıt]-tıraramayacaklarımızdansınız

"tıttıt" kısmı ettirgen'dir. yani ayıramazsınız. hatta bunu 999..k'da yapabilirsiniz..
kısacası bence bu da saçma bi topic.

1. si bir kelimenin ettirgen ya da oldurgan olabilmesi için -t, -ir, -tir ekleri kullanılır.
2. si bu ekler bir kelimede ikiden fazla kullanılmaz. tıtıtıtıtıtı diye birşey Türkçe'de yoktur(dalgasına mı yazdın artık bilmem)
3. sü konu saçma değil, saçmalaştırılıyor.[hline]®The roof is on fire, we don't need water, let the motherf**ker burn©
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...