Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mangal - püf noktalar


pontipati

Öne çıkan mesajlar

Mangal kapaklı mangalsa (üstü kapanıp fırın gibi oluyorsa yani), ateşi mangalın bir tarafında hazırla, daha sonra özellikle kırmızı eti o tarafta mühürleyip ateş olmayan yere al ve üstünü kapat. Eti demir tavada mühürleyip fırına atmakla aynı muhabbet oluyor, yalnız hafif isli kokabilir.

Sıralama sebze > tavuk > kırmızı et > köfte şeklinde. Köfteyi başta koyarsan yanar, bir şeye benzemez. Tavuğu sonda koyarsan pişmez hasta olursunuz. Tavukları pişirirken de, özellikle kanatta, dışı çıtır çıtır olur, çok güzel görünür ama içi pişmemiş olur genelde. Dışı iyice pişenleri ateşten biraz uzağa al orda pişmeye devam etsinler.

Son bir not: işi iyi bilmiyorsanız (terbiye, ateş yüksekliği, et seçimi vs.) şiş olayına girmeyin. Lastik gibi eti çiğner durursunuz.ü
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll un sıralamasını bilmiyorum da ben öyle yapmıyorum.Et bütün et mi şiş mi ? En son da tavuğu koyun biraz uzun kalsın yoksa tavuğun dışı kömür olur içi pişmez.

Et şişse sebzelerle birlikte koyun.Bi tarafı tamamen pişirip öbür tarafa geçme her taraf 2 3 kere ateşe baksın.Etin rengi kahverengiye dönmesin hiç bi yerde.Birazcık kızartabilirsin ama iki tarafı da kızartma sakın.

Et bütünse o biraz farklı.Onu yazmaya üşendim ama tavada yapar gibi düşün.

Tavukta beyaz et değilse.Üstünde deri falan varsa çok ısıda hemen kömürleşir deri.İçinin pişip pişmediğini ilk defa yapıyorsan hele anlayamazsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

Seele said:

pontipati said:

mangal şömine gibi, telle pişircez
@vivavale yabancı istemiyo çocuklar ya :k

nasil aninda satti.

ayıp ediyosunuz beys sizin yeriniz ayrı :D yoksa kızlar dedi utanırız biz diye


vay karşiim. akşamına plan yaptınız mı sdşlkjdlkgkldf

have fun panpa. yalnız fırsatları kaçırma gol at yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...