Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çin'de Yapılacak Köpek-Eti Festivali

paradoksalkedi

Öne çıkan mesajlar

https://www.change.org/tr/kampanyalar/chen-wu-please-shut-down-the-yulin-dog-meat-festival?just_signed=true

Kampanya falan başlatmışlar işte durdurun yok çok güzel orası ayıp şiddet hep falan diye.

Ben şeyi anlamıyorum hiç bir zaman ulan bok gibi şartlarda sadece sana köfte olsun diye dana yetiştirilir iken bir şey yok da köpeklere festival yapınca niye ouvv??

Veganlıktan değil de, bence yesinler abi. İnsanız, et yiyoruz. Ben tercih etmem dana varken. Adam tercih ediyorsa yesin. Sen Whopperları çatır çutur götürüyon da adam belki Dog-Whopper seviyor sana ne lan?

Biri yazdıydı forumda "kedi-köpekleri sevip beslemek ama büyükbaş hayvanlara gelince sadece yiyecek gözü ile bakmak toplama kampından sadece güzel ve yakışıklıları ayırmak gibi bir şey" diye. Tam o kafa bana göre işte.

Köpek besliyor arkadaşlarım, ben de sürekli onla beraberim. Çok severim keratayı ama yani Çin'de adamlar lezzetli buluyor ise buyrun yesin. Bunun hayvan hakkı ile bi alakası yok. Doğa'da Aslan canı istese tutup sırtlan yese sürüden "OLM BİZ CEYLAN YİYOZ NE SIRTLANI AQ" diye dışlamazlar herhalde. Ha aslan tercih etmez o ayrı. Belki de eder bilmiyorum ama örneği anladınız siz.
Sosyal ağlarda paylaş

incdarkness said:

bende insan eti seviyorum
kedi-kopek gibi memeli hayvanlar sorun olmuyosa insanda sorun olmamali
sindirmesi biraz zor proteini ama alisincs basit gelir herhalde

o bizim türün kendi geliştirdiği sosyal-toplum hayatına, etiğine, ve ahlakına aykırı olduğundan yapmıyorsun. yaparsan cezası falan olur psikolojik tedavi falan verirler herhalde bilemiyorum ama yine doğada köpekbalıkları ve penguenler yiyor diye biliyorum. ha zora kalınca insan insanı da yer hatta daha lezzetlidir glikozla alakalı birşeydi sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bana ikiyüzlü geliyor bu tepkiler. Burada bunu diyip sonra çiftlik tavuğu yiyor mesela hepsi. Hiç karanlık görmemiş, dolayısıyla hiç uyumamış be sebeple sürekli yemiş, hiç dolaşmamış, daha bikaç haftalıkken de semirip kesilmiş tavuklarla sorunu yok mesela. Daha bir çok örnek varken yok hayvansever bilmemne, ı-ıh inanmıyorum. Sadece mastüebasyon.
Sosyal ağlarda paylaş

aslanla insanı bir tutmak ne olaki.

et yemeyi savunacaksan daha düzgün bir argümanla savun bari.

şimdi 1800 1700 lerde geçen amerikan filmlerini izlerken, köleliği savunmaya çalışan tipler varya kölelerine "canlı" gibi davranmayan. sinir oluyoruz onlara esas oğlan gelse de öldürse diyoruz heh işte sen şuan onlar gibisin.
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

Bana ikiyüzlü geliyor bu tepkiler. Burada bunu diyip sonra çiftlik tavuğu yiyor mesela hepsi. Hiç karanlık görmemiş, dolayısıyla hiç uyumamış be sebeple sürekli yemiş, hiç dolaşmamış, daha bikaç haftalıkken de semirip kesilmiş tavuklarla sorunu yok mesela. Daha bir çok örnek varken yok hayvansever bilmemne, ı-ıh inanmıyorum. Sadece mastüebasyon.

Şu.

Ama köpekler evcil hayvan çok tatlılar .s
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...