Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Archeage #2

dreagloth

Öne çıkan mesajlar

1.0 versiyonuna daha geçmediler, o zaman baya bir sistem değişecek. mesela gilda sadece kıtalar arası ticaretle gelir konsepti falan 1.0 ile geliyor.

ben casual bir oyuncu olarak büyük resme baktığım şunu çok net söyleyebiliyorum "lan ben bunu yapana kadar oyunu bırakmış olurum zaten" çünkü gerçekten öyle. o kadar çok alınacak, yapılacak şey var ki. o gilda farmının altına girsen hayatın çürür ancak guild ile konvoy olarak yapacaksın falan. ee sen yapacaksın da diğer guildlerde yapacak haliyle sonuçta denizde seks dönecek, liman girişlerinde ablukalar oluşacak birileri mallarını kaybedecek, diğerleri lootlayacak. günün sonunda tablo budur. kaybeden tarafta olan için o hedefler her gün biraz daha uzaklaşacak hehe. ileri değil geriye gideceksin yani progress olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

Su oyun icin verilicek 75 dolarla patron status alma geldi mi

yok bir sonraki patch ile netleşir o durum. ama şömle bi olay da var sanırım direk patron statusu triondan alamasan bile oyun içinde evedeki plex gibi bir bilet gibi bişi olacak onu bu 75$ ile playerdan alabiliosun diye hatırlıorum,
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hmen hemen her türlü hayvancılıgı yaptım . Olay rarelerde yoksa et olsun kiasik yun olsun sut olsun para etmiyor .
Ama mesela arı beslerken bir rare bal dusse jelly honey o 300 gold. bir de bu aldıgımız urunleri işlemek lazım mesela peyniri işlemek lazım balı işlemek lazım. Biz onuda yapmıyoruz.
hayvanlarda yavru almak cok iyigetiri getiriyor. fakat oda cok rare . kısaca ben olsam inek beslemezdim. ben kurtcuyum . Kurt icin de thistle seed kullanıyorum thistleda bitki olarak iyi para ediyor millet alıyor
16 bundle ekiyorum 8 gold burdan alıyorum + cıkan kurttanda 9 gold - 17 gold .aradaki kalan yerlerede cilek ekiyorum 2 goldda ordan geliyor 19 gold alıyorum 7 saate bir tarladan

Günde 60 gold yani fena degil. diger altlarada arıcılık gidiyorum bırakıyorum ne kadar cok gec toplarsan bal degerleniyor belki rare de duser

Bugun hesapladım 1000 gold lazım balıkcılık icin ,balıga gidicem ben.
Sosyal ağlarda paylaş

şöle bişi buldum gezerken belki hype'a critical hit vurmuş olurum.

Merhaba arkadaşlar,

Ben 10 yıla yakındır MMORPG oyunları ile haşır neşir olmuş biriyim. Piyasadaki tüm iyi MMO'ları en az bir kez denemişimdir. 1.5 yıla yakındır Archeage'den haberdardım ve bekliyordum. Ultima ile olan benzerliği ilgimi çekmişti. Archeage'i ilk kez rusyada deneme şansım oldu. Başlarda oyunu bayılarak oynasam da sonradan sonraya oyunu o kadar oynama isteyim kalmadı. Neden Archeage'in bir yerden sonra sıktığını size anlatmak istedim.

1- Öncelikle her ne kadar bir MMO olsada Archeage'de müthiş bir kendini tekrar etme durumu söz konusu. 10 lv olduğunuzda aldığınız görevlerden 50lv'a kadar aldığınız görevler arasında neredeyse hiç fark yok. Her seferinde en az 10 tane mob kesmenizi ya da şurdaki Strong mobunu öldürmenizi bir görev eşyası verip işaretlenen bölgede kullanmanızı istiyor. Oyunu günlerce oynamış olsanız da hep aynı görevleri yapıp duruyorsunuz. Buda oyuncudaki merak unsurunu yok ediyor.

2- Her şey görev değil elbette. Craft sisteminde de kendini tekrar etme hali devam ediyor. Craft itemleri oyunda çok önemli olmasına rağmen hepsinin görünüşü birbiriyle aynı ve üstündeki boyanın değiştiğini saymazsak yeni bir şey mi craftladınız eski setimi kullanıyorsunuz belli değil. Ayrıca craft itemlerinin bu kadar iyi olmasıda bir eksi. Ben isterdim ki instance lerden düşen en az Unique itemler common craft setinden daha iyi olsun ama değil. Hal böyle olunca instance lere sürekli girmek için pek bir nedeniniz kalmiyor. Instance ler bir MMO oyunundaki en keyif veren şeylerden biridir. ama AA'da değil ne yazık ki.

3- Archeage'in dünyası kanyon gibi tasarlanmış Aslında büyük ama gidilecek yol belli ve daracık. Wow gibi bir Themepark oyunundan farksız. Haritanın büyüklüğünün oynanışa etkisi olması gerektiğinden daha az. Archeage'in haritası aslında oldukça küçük. Pek bir işe yaramaz dağları ve sadece gemisi olanın gidebileceği denizleri saymazsak AA'nın sahip olduğu ana harita aslında oldukça ufak.

4- Parası olanın kazanabileceği bir oyun. Shop'da satılan sözde kozmetik kıyafetler oyunculara HP artimi, crit strike şansı, hız, magic attack gibi birçok bonus kazandırıyor. Ben para verdiğim bir oyunda herkesin eşit şartlarda kapışmasını isterdim.

5- 30lv'a geldiğinizde oyunu bitirmiş oluyorsunuz. Tarlanı biç, kervan paketi hazırla, craft için materyal topla. Bu üç şey dışında aa'da yapabilecek pek özel bir şey yok. eh arada bir süre sonra sıkabilecek pvp olayı var tabii. Treasure hunting olayına hiç değinmiyorum çünkü oyun avrupaya çıktığında insanlar 7/24 hazine sandıklarını farmlicaklar büyük bir grubunuz yoksa bunlardan birini bulmanız imkansız gibi.

Özet- Arkadaşlar daha ne yazayim bilemedim. Söylemek istediğim archeage oynanış itibariyle sürekli kendini tekrar ettiği için kısa sürede oyun sıkmaya başlıyor. hergün aynı şeyleri yapıp durmak bayıyor. Kervanın, tarla ekip biçmenin ilginç hiçbir yanı yok. treasure hunting olayı herkes tarafından edinilebilir bir şey değil. Craft olayı aşırı abartıldığı için instance ler oyunda geri plana düşmüş. pvp de bir şeyler eksik oyuncuya tat ve heyecan vermiyor. Oyunun açık dünyası tartışılır. sahip olduğu harita söylendiği kadar büyük değil. Şuana kadar oyunun iyi bulduğum tek yani Cry Engine 3 ile hazırlanan göz alıcı grafikleri oldu.

şuan da rusyayı bıraktım. bu oyunu en fazla bu kadar çekebildim.

beyler yüklenin..
Sosyal ağlarda paylaş

yazan adam gerizekalı ve mmo cahili

yüklenecek bir tarafı yok, adam cahil. adasd

bütün yazıda en ufak bir argüman yok. questler her oyunda kendini tekrar ediyor ki zaten yazdık görevlerin öyle olduğunu. aynı şekilde pve basit, bunu da yazdık defalarca. craftın ve oyunun kendini tekrar ediyor olması her sandbox için geçerli, hatta her themepark için geçerli hatta çoğu oyun için geçerli. adam rusyada olduğu için p2w demiş, trion'da öyle bir durum yok. adam sana denizler, dağlar, patikalar yapmış sen mal gibi haritada çizilmiş yolu takip edip "yollar belli" diyorsan gerizekalısındır.

şu paragraf bile çok o adama.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...