Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MUHTEŞEM çırpılmış yumurta tarifi


sostizm

Öne çıkan mesajlar

Voys said:

size bi tavsiye vereyim; kendi tarifim ama kesin yapılıyodur.

soğan ve biberi kavurun, diriliğini kaybettiği zaman(öldürmeyin, sertlikleri gitsin azcık ilk etapta yeter) küp küp doğranmış suçucuğu ekleyin. Sucuklar da hafif renk değiştirip yağını bırakmaya başlayınca küp küp doğranmış ve kabuğu soyulmuş domatesleri ekleyin. Domatesler erimeden önce Kekik-Pul biber- Tuz- Karabiber ekleyin bi güzel çırpın malzemeleyi ve üstüne yumurtaları kırmaya başlayın. Sarısını dağıtmadan, beyazını bütün tencereye yayın ve üstüne rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Hemen üstüne de maydonozları ekleyin ve kapağını kapatıp kısık ateşte 5dk pişirin.

afiyet olsun

malzemeler

1 soğan (büyük)
3 sivri biber
2 domates (büyük)
3 yımırta
kaşar peyniri
maydanoz
baharatlar
sevgi


Yarın sabah denerim şunu ancak neyi çırpıyoruz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
sostizm said:

Bir kaç denemeden sonra mükemmele yaklaştım bir yıldır yapabiliyorum. Arada kaçıyor tabi, topaklanıyor veya aşırı pişebiliyor ama tarfiteki gibi uğraşırsanız ödülü büyük. Bir de her servisi tek tek yapmak lazım.

1- Çırpılmış yumurta tavada olmaz - tencerede yapmalı
2- Aşırı pişmiş yumurtanıntadı bambaşka ve çok kötü
3- Tarifteki creme fraiche yerine biz varsa süzme yoğurt, yoksa biraz daha fazla normal susuz yoğurt koyuyoruz. O son tuzlamadan önce soğutma aracı olarak. Bizim damak tadımıza daha uygun.
4- SAKIN tuzu erken koymayın.

Afiyet olsun.

http://www.youtube.com/watch?v=HKWsOLR4wOE


Bugün Londra'da kaldığım yere 250m mesafedeki devasa Sainsbury's e gittim ve tüm malzemelerini buldum.

- Free range eggs
- Chives (Saksıda yeşil yeşil sdf)
- Creme Fraiche
- Goat Butter

Yaptım, belki Creme i bir tık daha geç ekleyebilirdim onun haricinde bayağı güzel oldu ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

Bir kaç denemeden sonra mükemmele yaklaştım bir yıldır yapabiliyorum. Arada kaçıyor tabi, topaklanıyor veya aşırı pişebiliyor ama tarfiteki gibi uğraşırsanız ödülü büyük. Bir de her servisi tek tek yapmak lazım.

1- Çırpılmış yumurta tavada olmaz - tencerede yapmalı
2- Aşırı pişmiş yumurtanıntadı bambaşka ve çok kötü
3- Tarifteki creme fraiche yerine biz varsa süzme yoğurt, yoksa biraz daha fazla normal susuz yoğurt koyuyoruz. O son tuzlamadan önce soğutma aracı olarak. Bizim damak tadımıza daha uygun.
4- SAKIN tuzu erken koymayın.

Afiyet olsun.



bugun denedim, cidden Çırpılmış yumurta tavada olmuyor, bende derin ufak tencerede yaptim, krema yerine ev yapimi yogurt ve turk marketinden aldigim tereyagi ile yaptim, bu surekli karistirma ve isitip sogutma olayi, hem yumurtanin tencereye yapismasini engelliyor, hem de cok daha homojen olarak pismesini sagliyor..

yalniz o adamin elinde isiya dayanikli plastikten spatulaniz mutlaka olsun

sonuc: Mukemmel :) daha dun gulluoglundan sabaha yerim diye aldigim borekleri bitiremedim bunu yicem diye.

tarif icin tesekkurler, cok farkli kulvarlarda kosan sucuklu yumurta, menemen fln diye geveleyen troll misir gevreklerine de selam ederim sdfsdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Voys said:

size bi tavsiye vereyim; kendi tarifim ama kesin yapılıyodur.

soğan ve biberi kavurun, diriliğini kaybettiği zaman(öldürmeyin, sertlikleri gitsin azcık ilk etapta yeter) küp küp doğranmış suçucuğu ekleyin. Sucuklar da hafif renk değiştirip yağını bırakmaya başlayınca küp küp doğranmış ve kabuğu soyulmuş domatesleri ekleyin. Domatesler erimeden önce Kekik-Pul biber- Tuz- Karabiber ekleyin bi güzel çırpın malzemeleyi ve üstüne yumurtaları kırmaya başlayın. Sarısını dağıtmadan, beyazını bütün tencereye yayın ve üstüne rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Hemen üstüne de maydonozları ekleyin ve kapağını kapatıp kısık ateşte 5dk pişirin.
G
afiyet olsun

malzemeler

1 soğan (büyük)
3 sivri biber
2 domates (büyük)
3 yımırta
kaşar peyniri
maydanoz
baharatlar
sevgi

Yaptım güzel oldu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fotografı tuzlukla çekmişim kusura bakmayın.



-keyfinize göre baya az yağda kırmızı biberleri öldürmeden kavurun.
-arkasından parçalanmış ceviz+baharat, karıştırmaya devam.
-en son maydonozları ekleyin, 30-40 sn karıştırın.
-kasede çırpılmış yumurta+sevdiğiniz peynir çeşidi+yulaf ezmesi(+isteğe bağlı azıcık yoğurt+keten tohumu vb.)karışımını tavanın üzerine eşit şekilde dağıtın.
-üstü sertleşene kadar orta/kısık ateş go go. isterseniz çift taraflı da pişirilebilir.

istenilen şey eklenebilir/çıkarılabilir, malzemeler biraz daha fazla kavrulabilir vs. tabii ki.

voila.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

darkwingduck said:


parçalanmış ceviz+baharat,

-kasede çırpılmış yumurta+sevdiğiniz peynir çeşidi+yulaf ezmesi


Önden ceviz baharat karışımı kavurmak ve peyniri direk yumurtanın içine atmak ilginç fikirler. Bu akşam bi deneyeyim hazır evde yemek de yok.

Sucuğu da aynı tavada biberlerden önce bi çevirir sonra yağını döker devam ederim. Mmmmmm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...