banadamilolo Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 Voys said: size bi tavsiye vereyim; kendi tarifim ama kesin yapılıyodur. soğan ve biberi kavurun, diriliğini kaybettiği zaman(öldürmeyin, sertlikleri gitsin azcık ilk etapta yeter) küp küp doğranmış suçucuğu ekleyin. Sucuklar da hafif renk değiştirip yağını bırakmaya başlayınca küp küp doğranmış ve kabuğu soyulmuş domatesleri ekleyin. Domatesler erimeden önce Kekik-Pul biber- Tuz- Karabiber ekleyin bi güzel çırpın malzemeleyi ve üstüne yumurtaları kırmaya başlayın. Sarısını dağıtmadan, beyazını bütün tencereye yayın ve üstüne rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Hemen üstüne de maydonozları ekleyin ve kapağını kapatıp kısık ateşte 5dk pişirin. afiyet olsun malzemeler 1 soğan (büyük) 3 sivri biber 2 domates (büyük) 3 yımırta kaşar peyniri maydanoz baharatlar sevgi Yarın sabah denerim şunu ancak neyi çırpıyoruz?
Voys Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 yumurta kırmadandan önce, tavadaki bütün malzemeyi. Çırpın dediğim öyle dakikalarca değil, malzemeler iyice birbirine karışsın manasında. Yoksa en dipteki soğan ve biber tavaya yapışabiliyor 5dk lık kapak kapalı pişme süresince
navyamphs Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 sokam creme fraicheye, menemen varken yenilecek şeymi la!
tiLi Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 pek kassız gördüm kendimi. kahvaltı edicem artık. şimdi deniyorum tarifi yaptım: yok abi ben düz yumurtanın tadına dayanamıyorum artık
sabonis Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 yumurta inanılmaz çabuk bayan bir şey ya. menemen olarak falan anca...
quixef Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 sostizm said: Bir kaç denemeden sonra mükemmele yaklaştım bir yıldır yapabiliyorum. Arada kaçıyor tabi, topaklanıyor veya aşırı pişebiliyor ama tarfiteki gibi uğraşırsanız ödülü büyük. Bir de her servisi tek tek yapmak lazım. 1- Çırpılmış yumurta tavada olmaz - tencerede yapmalı 2- Aşırı pişmiş yumurtanıntadı bambaşka ve çok kötü 3- Tarifteki creme fraiche yerine biz varsa süzme yoğurt, yoksa biraz daha fazla normal susuz yoğurt koyuyoruz. O son tuzlamadan önce soğutma aracı olarak. Bizim damak tadımıza daha uygun. 4- SAKIN tuzu erken koymayın. Afiyet olsun. http://www.youtube.com/watch?v=HKWsOLR4wOE Bugün Londra'da kaldığım yere 250m mesafedeki devasa Sainsbury's e gittim ve tüm malzemelerini buldum. - Free range eggs - Chives (Saksıda yeşil yeşil sdf) - Creme Fraiche - Goat Butter Yaptım, belki Creme i bir tık daha geç ekleyebilirdim onun haricinde bayağı güzel oldu ya.
sostizm Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Aha :) çok farklı di mi kızarmış yumurtadan. Bir de overcook riski çok yüksek. olmadı deyip veriyorsun ısıyı, bozuluyor. Valla ben bu kadar birebir uygulamayı yemedim. Merak ettim nasıl olduğunu.
stormeagle Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 http://www.galatamuhallebicisi.com/uploads/products/karisik-yumurta2.jpg
reyou Mesaj tarihi: Haziran 7, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2014 sostizm said: Bir kaç denemeden sonra mükemmele yaklaştım bir yıldır yapabiliyorum. Arada kaçıyor tabi, topaklanıyor veya aşırı pişebiliyor ama tarfiteki gibi uğraşırsanız ödülü büyük. Bir de her servisi tek tek yapmak lazım. 1- Çırpılmış yumurta tavada olmaz - tencerede yapmalı 2- Aşırı pişmiş yumurtanıntadı bambaşka ve çok kötü 3- Tarifteki creme fraiche yerine biz varsa süzme yoğurt, yoksa biraz daha fazla normal susuz yoğurt koyuyoruz. O son tuzlamadan önce soğutma aracı olarak. Bizim damak tadımıza daha uygun. 4- SAKIN tuzu erken koymayın. Afiyet olsun. bugun denedim, cidden Çırpılmış yumurta tavada olmuyor, bende derin ufak tencerede yaptim, krema yerine ev yapimi yogurt ve turk marketinden aldigim tereyagi ile yaptim, bu surekli karistirma ve isitip sogutma olayi, hem yumurtanin tencereye yapismasini engelliyor, hem de cok daha homojen olarak pismesini sagliyor.. yalniz o adamin elinde isiya dayanikli plastikten spatulaniz mutlaka olsun sonuc: Mukemmel :) daha dun gulluoglundan sabaha yerim diye aldigim borekleri bitiremedim bunu yicem diye. tarif icin tesekkurler, cok farkli kulvarlarda kosan sucuklu yumurta, menemen fln diye geveleyen troll misir gevreklerine de selam ederim sdfsdf
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Haziran 7, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2014 stormeagle said: http://www.galatamuhallebicisi.com/uploads/products/karisik-yumurta2.jpg aw yisss
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 8, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2014 başıma bir şey gelmeyecekse menemen iğrenç bir şey abi
Esh Mesaj tarihi: Haziran 8, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2014 Biz mi banlayalim sen mi log out a basarsin
kovboy Mesaj tarihi: Haziran 8, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2014 Voys said: size bi tavsiye vereyim; kendi tarifim ama kesin yapılıyodur. soğan ve biberi kavurun, diriliğini kaybettiği zaman(öldürmeyin, sertlikleri gitsin azcık ilk etapta yeter) küp küp doğranmış suçucuğu ekleyin. Sucuklar da hafif renk değiştirip yağını bırakmaya başlayınca küp küp doğranmış ve kabuğu soyulmuş domatesleri ekleyin. Domatesler erimeden önce Kekik-Pul biber- Tuz- Karabiber ekleyin bi güzel çırpın malzemeleyi ve üstüne yumurtaları kırmaya başlayın. Sarısını dağıtmadan, beyazını bütün tencereye yayın ve üstüne rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Hemen üstüne de maydonozları ekleyin ve kapağını kapatıp kısık ateşte 5dk pişirin. G afiyet olsun malzemeler 1 soğan (büyük) 3 sivri biber 2 domates (büyük) 3 yımırta kaşar peyniri maydanoz baharatlar sevgi Yaptım güzel oldu
Shean Mesaj tarihi: Haziran 8, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2014 PrudenT said: başıma bir şey gelmeyecekse menemen iğrenç bir şey abi Katılıyorum. Menemen cidden iğrenç birşey. Damak tadıylada alakalı ama menemen cidden iğrenç. Nasıl yiyorsunuz ya?
darkwingduck Mesaj tarihi: Haziran 8, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2014 fotografı tuzlukla çekmişim kusura bakmayın. -keyfinize göre baya az yağda kırmızı biberleri öldürmeden kavurun. -arkasından parçalanmış ceviz+baharat, karıştırmaya devam. -en son maydonozları ekleyin, 30-40 sn karıştırın. -kasede çırpılmış yumurta+sevdiğiniz peynir çeşidi+yulaf ezmesi(+isteğe bağlı azıcık yoğurt+keten tohumu vb.)karışımını tavanın üzerine eşit şekilde dağıtın. -üstü sertleşene kadar orta/kısık ateş go go. isterseniz çift taraflı da pişirilebilir. istenilen şey eklenebilir/çıkarılabilir, malzemeler biraz daha fazla kavrulabilir vs. tabii ki. voila.
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 8, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 8, 2014 Esh said: Biz mi banlayalim sen mi log out a basarsin pişmiş domates nefretimden kaynaklanıyor sanırım. banlayamazsınız :(
Somon Mesaj tarihi: Haziran 9, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2014 kavurmalı yumurta ama kavurma sadece kuyruk yağından olacak başka yağ yok et + kuyrukyağı + yumurta off o turuncumsu rengi yokmu hmps
Somon Mesaj tarihi: Haziran 9, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2014 abi iddaya varım şu tarifi yapan adamda menemen veya sucuklu yumurta fln yapmaya çalısıyodur on numara bişiy buldum diye ksdlf
axedice Mesaj tarihi: Haziran 9, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2014 darkwingduck said: parçalanmış ceviz+baharat, -kasede çırpılmış yumurta+sevdiğiniz peynir çeşidi+yulaf ezmesi Önden ceviz baharat karışımı kavurmak ve peyniri direk yumurtanın içine atmak ilginç fikirler. Bu akşam bi deneyeyim hazır evde yemek de yok. Sucuğu da aynı tavada biberlerden önce bi çevirir sonra yağını döker devam ederim. Mmmmmm
darkwingduck Mesaj tarihi: Haziran 10, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2014 @axedice aynı şeyi; kasede çırpılmiş yumurta+yulaf unu+ süzme/susuz yoğurt+baharat ile yapılan türk usulü omlet/pankek in arasına peynir+ baharatla kavrulmuş biber+ceviz+maydanoz şekline de çevirebilirsin.
Nako Mesaj tarihi: Haziran 10, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2014 ya böyle kalın kuru omlet yapan biri var, mukavva yiyor gibi oluyorum. bir de güzel yaptığını sanıyor.
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Haziran 10, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2014 Patates kızartmasını alıyorsunuz abi bir tavaya atıyorsunuz. Önceden kızarttığınız küp suçukları veya tercihen pastırmayı da tavaya atıyorsunuz. Üstüne yumurta kırıp pişiriyorsunuz. Afiyet olsun.
Kaspar Mesaj tarihi: Haziran 10, 2014 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2014 yumurtanın bi de çılbır boyutu var pek yaygın olmasa da. yapımı basit ama güzeli biraz ustalık istiyo onun da. hatta ingiltereden akrabası eggs benedict var, hiç tadamadım ama hollandez sosuyla filan gayet çekici. remzi anlatsın. http://www.youtube.com/watch?v=p1mGDiEbni4
Öne çıkan mesajlar