Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

biji biji

BaaL

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
moriarty said:

Vingthor said:

OO MORİ KÜRTLÜK ÇOK GÜZEL GELSENE

hazırlayın molotofları, geliyorum anasını satiyim.

LAN EN AFİLLİSİNİ HAZIRLIYORUM SANA. SONRA İÇTEN PAZARLIKLI ŞEYLER KONUŞACAĞIZ GAVUR EFENDİLERİMİZLE
Mesaj tarihi:
Eğitimli birinden beklenecek şey argümanları rasyonel olarak tartıp masanın üzerine koymasıdır. Çıkarıp malafatı masaya vurmak ise irrasyonel ve duygusal bir davranıştır. Eğitim akılcılığı akla getirdiğinden ilişkilendirilmesi normal.
Mesaj tarihi:
Olay yetiştiği çevre ve cahillikle alakalı, yoksa doğarken kimse üçkaatçı veya öküz doğmaz. Birisi ilk sayfalarda insanın kişiliğini yetiştiği çevre değiştirmez diye bişiy sıçmış ama tam tersidir, kişiliği direk çevre şekillendirir.

Doğudaki veya köydeki veya varoştaki insan şehirliyi zengin görüyor, şanslı görüyor, kıskanıyor ve yolması gereken birisi görüyor, ondan her kazığı rahatça atıyor. Orada kırsalda yetişip batıya gelen de bu şekilde devam ediyor, yine orada yetişip sonra batıda okumuş olan baya bir düzeliyor ama bi yere kadar.

Oysa burada doğanlar bu çevrede yetişenler baya baya normaller, akrabalarıyla çok haşır neşir olmamışlarsa hele gayet güzel normal insanlar.

Bunu Almanyaya ilk giden işçiler ve sonraki orada doğan kuşaklarla Almanlar arası ilişkiye benzetebiliriz, son kuşaklar gayet medeniyken ilk gidenler mağara adamı gibi görülüyordu, halen orada akraba hemşeri ortamından çıkmayanlar belli sorunlar yaşarken, topluma karışanlar normalce hayatına devam ediyorlar.

Yani Kürt ırkı veya Çin ırkı veya Aborjinler hırsız soysuz öküz vs değil ama yetiştiği çevre bulunduğu ortam bizlerden farklı, ondan sonuç bu oluyor, sorun yaşıyorsanız uzak durun ama burada küfredip tepki çekmek gereksiz.
Mesaj tarihi:
moriarty said:

Vingthor said:

OO MORİ KÜRTLÜK ÇOK GÜZEL GELSENE

hazırlayın molotofları, geliyorum anasını satiyim.

Beginner seviyesi tasla basliyor ama sana ayricalik yapip molotofunu yolluyorum panpa
Mesaj tarihi:
Civcivhead said:

Eğitimli birinden beklenecek şey argümanları rasyonel olarak tartıp masanın üzerine koymasıdır. Çıkarıp malafatı masaya vurmak ise irrasyonel ve duygusal bir davranıştır. Eğitim akılcılığı akla getirdiğinden ilişkilendirilmesi normal.

lan dedim diye mi?
Mesaj tarihi:
Vingthor said:

Civcivhead said:

lan dedim diye mi?

Ben sallıyorum panpa konuyu bile okumadım. Lan mı dedin? Canın saolsun.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...