ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2014 Gençler selamlar, Kendi başıma tüm yöntemlerimi tükettiğim için sizden fikir almak istediğim bir problemim var: Windows 7, Dell Inspiron bir laptopum var. Geçtiğimiz haftaya kadar gayet düzgün çalışıyordu; ancak bir sebepten ötürü aşağıdaki problemlerle karşılaşıyorum: - İlk olarak, login ekranını geçtikten sonra desktopa gelene kadar inanılmaz uzun bir süre almaya başladı. Sonrasında da herhangi bir şeye tıkladığımda (klasör açmak mesela) çok çok uzun süre bekletmeye başladı. - Olur da desktop ekranına ulaşabilirsem aldığım bir hata, Comodo antivirüs'ün çalıştırılamadığıydı. Kendi log sistemini tuttuğu için error loga ulaşamıyorum. - msconfig'e ulaşıp temel başlangıç yaptırarak restart attım; bu sefer de logini yaptıktan sonra "kişiselleştirilmiş ayarlar yükleniyor" gibi bir şeyde takılıyor; daha desktop ekranı bile gelmeden. bu ekranı hiçbir şekilde geçmiyor ve mecburen tekrar restart atmak zorunda kalıyorum. - bu restartlardan bazılarında ise şununla karşılaştım, desktopa ulaştığımda önceden yapılmış desktop ayarlarım, kısayollarım falan hiç yoktu; tamamen yeni bir kullanıcı profili ile login olmuş gibiydi bilgisayar. ki bilgisayarda tek bir kullanıcı profili var bu arada. - güvenli modda açıldığında kendi desktopuma ulaşabiliyorum ama yine de her şey aşırı yavaş. - registry temizledim güvenli modda; baya bir hızlandırma çalışması da yaptım ama fayda etmedi. - sistem geri yükleme denemek istedim ancak bilgisayarda kayıtlı bir geri yükleme noktası yok; o nedenle orada elim kolum bağlı Sıkıntı şu ki, problemin nereden kaynaklandığını bir türlü bulamıyorum; bulsam nasıl çözüleceğini soracağım direkt ama sizce şu anda bu neyden kaynaklanıyor olabilir? Kullanamıyorum bilgisayarı resmen, o yüzden bütün fikirlere açığım şu anda. Çok teşekkürler şimdiden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FesTivaL Mesaj tarihi: Nisan 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2014 Herhangi bir driver , bios güncellemesi yaptınız mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Nisan 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2014 bana böyle bişey olmuştu tabi bu kadar değil de, güvenli modda c de abik gubik dosya isimleri arayıp silmiştim. sonra bi de combofix çakmıştım galiba. combofixden emin değilim ama fixli bişeydi de unuttum tabi cs 1.6 falan oynuyordu millet o zamanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Windows HDD de yeterli alan olmadığı zaman bu şekilde bir sorun yaratıyordu. Diğer bir ihtimal antivirus ( zaten kendinde demişsin ). Bence bir Comodo yu uninstall etmeyi dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Güvenli modda hijackthis ile başlangıç öğelerini denetle gereksiz şeyleri fixle. Çok önemli birşeyler yoksa recovery tool vardır fabrika ayarlarına çek ilk günkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 chkdsk /F /R ardından sfc /scannow çek command kısmından bi sistem taraması yap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 jonq said: Windows HDD de yeterli alan olmadığı zaman bu şekilde bir sorun yaratıyordu. Hdd doluysa Page file yaratamiyor olabilir. Asiri fragmantasyon olusmus olabilir hdd omrunu doldurmus olabilir. Format herseyi cozebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 HDD'nin ömrünü doldurması ihtimali bana da geliyor ama emin değilim Şu anda kendi bilgisayarımda değilim kontrol edemiyorum ama: - Comodo'yu uninstall etmiştim; hiçbir şey değişmedi ne yazık ki :( - Bilgisayar temizliği/acceleration işleri falan yaptıktan sonra biraz toparlar gibi oldu ama uzun sürmedi - HDD ile ilgili ek bir şey yapmadım, onlara bakacağım bu akşam falan mutlaka - Bir de eventviewer'dan loglara bakmaya çalıştım; dikkatimi çeken şeyleri akşam paylaşacağım ama "son 1 saat içerisinde 120 hata" gibi bir şey vardı, çok fazla hata yazıyor eventviewer'da. Detaylarını paylaşacağım Bana şu an yedekleme ve format/HDD Değişikliği gözüküyor sanırım :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 hdtach gibi bir programla hard diski bir kontrol et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Şimdi eventviewerdan yazıyorum son 7 günde en çok hata yazmış olanları: Corruptedfilerecovery-server - 1033 Ntfs - 11 Bonjour Service (apple galiba bu) - 442 Application Error (nedir acaba onu bilemiyorum) - 1052 (Olay kimliği: 1000) Application Error - 1048 (Olay kimliği: 1005) Service Control Manager - 2062 (olay kimliği 7001) Service Control Manager - 915 (olay kimliği 7022) Service Control Manager - 1633 (olay kimliği 7034) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 http://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/1236839_759616830738474_5179986627688853253_n.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 adamakıllı yedeklememi yapabilirsem onu da düşünüyorum güvenli modda hayvan gibi hızlı çalışması HDD'nin sağlam olduğuna delalet midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 ben şimdi kullandığım şeye baktım combofixmiş(simgesinden hatırladım), https://eksisozluk.com/combofix--1921608 http://www.bleepingcomputer.com/combofix/tr/combofix-nasil-kullanilir biraz oku, burdan da kullanan varsa bişey söyler belki. pek yetkin değilim atıp tutmayayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2014 Bir update daha: Combofix çalıştırdım; çok az daha hızlandırdı ama deli gibi takılıyor hala Güvenlimodda msconfig açıp restartlar atarak test yapıyorum. Buna göre: - sistem Hizmetlerini yükle diyip başka hiçbir şey seçmediğimde yavaşlık devam ediyor - "Başlangıç öğelerini yükle" seçip, sistem hizmetlerini yükle seçeneğini seçmediğimde, bilgisayar gayet düzgün çalışıyor ama bu sefer de ayarlarım, wireless falan kayıp - Güvenlimodda da gayet hızlı çalışıyor bilgisayar Dolayısıyla problemi sistem hizmetleri kısmına indirgedim sanırım; ama hala kökenin ne olduğunu bilmiyorum. O nedenle tekrardan up! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 25, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2014 up:/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Nisan 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2014 Güvenli modda akıyor diyosan o zaman programlar ve driverlarla alakalı bir sorun vardır muhtemelen. Bence zaman kaybetme format atmak için gereken şartları yerine getir ve bas gitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar