Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

(Acil:/) Yavaşlık / Ayar yüklememe

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Gençler selamlar,

Kendi başıma tüm yöntemlerimi tükettiğim için sizden fikir almak istediğim bir problemim var:

Windows 7, Dell Inspiron bir laptopum var. Geçtiğimiz haftaya kadar gayet düzgün çalışıyordu; ancak bir sebepten ötürü aşağıdaki problemlerle karşılaşıyorum:

- İlk olarak, login ekranını geçtikten sonra desktopa gelene kadar inanılmaz uzun bir süre almaya başladı. Sonrasında da herhangi bir şeye tıkladığımda (klasör açmak mesela) çok çok uzun süre bekletmeye başladı.
- Olur da desktop ekranına ulaşabilirsem aldığım bir hata, Comodo antivirüs'ün çalıştırılamadığıydı. Kendi log sistemini tuttuğu için error loga ulaşamıyorum.
- msconfig'e ulaşıp temel başlangıç yaptırarak restart attım; bu sefer de logini yaptıktan sonra "kişiselleştirilmiş ayarlar yükleniyor" gibi bir şeyde takılıyor; daha desktop ekranı bile gelmeden. bu ekranı hiçbir şekilde geçmiyor ve mecburen tekrar restart atmak zorunda kalıyorum.
- bu restartlardan bazılarında ise şununla karşılaştım, desktopa ulaştığımda önceden yapılmış desktop ayarlarım, kısayollarım falan hiç yoktu; tamamen yeni bir kullanıcı profili ile login olmuş gibiydi bilgisayar. ki bilgisayarda tek bir kullanıcı profili var bu arada.
- güvenli modda açıldığında kendi desktopuma ulaşabiliyorum ama yine de her şey aşırı yavaş.
- registry temizledim güvenli modda; baya bir hızlandırma çalışması da yaptım ama fayda etmedi.
- sistem geri yükleme denemek istedim ancak bilgisayarda kayıtlı bir geri yükleme noktası yok; o nedenle orada elim kolum bağlı

Sıkıntı şu ki, problemin nereden kaynaklandığını bir türlü bulamıyorum; bulsam nasıl çözüleceğini soracağım direkt ama sizce şu anda bu neyden kaynaklanıyor olabilir?

Kullanamıyorum bilgisayarı resmen, o yüzden bütün fikirlere açığım şu anda.

Çok teşekkürler şimdiden
Sosyal ağlarda paylaş

bana böyle bişey olmuştu tabi bu kadar değil de, güvenli modda c de abik gubik dosya isimleri arayıp silmiştim. sonra bi de combofix çakmıştım galiba.

combofixden emin değilim ama fixli bişeydi de unuttum tabi cs 1.6 falan oynuyordu millet o zamanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

HDD'nin ömrünü doldurması ihtimali bana da geliyor ama emin değilim

Şu anda kendi bilgisayarımda değilim kontrol edemiyorum ama:

- Comodo'yu uninstall etmiştim; hiçbir şey değişmedi ne yazık ki :(
- Bilgisayar temizliği/acceleration işleri falan yaptıktan sonra biraz toparlar gibi oldu ama uzun sürmedi
- HDD ile ilgili ek bir şey yapmadım, onlara bakacağım bu akşam falan mutlaka
- Bir de eventviewer'dan loglara bakmaya çalıştım; dikkatimi çeken şeyleri akşam paylaşacağım ama "son 1 saat içerisinde 120 hata" gibi bir şey vardı, çok fazla hata yazıyor eventviewer'da. Detaylarını paylaşacağım

Bana şu an yedekleme ve format/HDD Değişikliği gözüküyor sanırım :(
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi eventviewerdan yazıyorum son 7 günde en çok hata yazmış olanları:

Corruptedfilerecovery-server - 1033
Ntfs - 11
Bonjour Service (apple galiba bu) - 442
Application Error (nedir acaba onu bilemiyorum) - 1052 (Olay kimliği: 1000)
Application Error - 1048 (Olay kimliği: 1005)
Service Control Manager - 2062 (olay kimliği 7001)
Service Control Manager - 915 (olay kimliği 7022)
Service Control Manager - 1633 (olay kimliği 7034)
Sosyal ağlarda paylaş

ben şimdi kullandığım şeye baktım combofixmiş(simgesinden hatırladım),

https://eksisozluk.com/combofix--1921608

http://www.bleepingcomputer.com/combofix/tr/combofix-nasil-kullanilir

biraz oku, burdan da kullanan varsa bişey söyler belki. pek yetkin değilim atıp tutmayayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir update daha:

Combofix çalıştırdım; çok az daha hızlandırdı ama deli gibi takılıyor hala

Güvenlimodda msconfig açıp restartlar atarak test yapıyorum. Buna göre:

- sistem Hizmetlerini yükle diyip başka hiçbir şey seçmediğimde yavaşlık devam ediyor
- "Başlangıç öğelerini yükle" seçip, sistem hizmetlerini yükle seçeneğini seçmediğimde, bilgisayar gayet düzgün çalışıyor ama bu sefer de ayarlarım, wireless falan kayıp
- Güvenlimodda da gayet hızlı çalışıyor bilgisayar

Dolayısıyla problemi sistem hizmetleri kısmına indirgedim sanırım; ama hala kökenin ne olduğunu bilmiyorum.

O nedenle tekrardan up!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...