Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuzey'e bisiklet seçemiyorum (5 yaş erkek çocuk)

sostizm

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,
Bu benim kararsızlığım yüzünden çocuk güzelim baharı bisikletsiz geçirdi ve böyle giderse daha uzun bir süre bisiklet alamayacağım. 16" bir bisiklet arıyorum ve denge tekerleklerini bu yaz söküp iki tekere geçişi yapabileceğimiz bir bisiklet arıyorum.

Çok fazla seşenek var ama öncelikle şu bisikleti mahalledeki parkta sık sık görüyor ve BAYILIYOR Kuzey ve zaman zaman ödünç alıp biniyor.

Bagajını açıp kapamayı ve üzerindeki resimleri falan seviyor ama aynisini alamayız (Sanırım. Aslında emin de değilim, ayni parkta oynayacaklar ondan görmüş de almış gibi olur mu yoksa daha çok mu sever onu da tam bilemiyorum.)
Özellikleri de şöyle:

Bense hiç sevmedim bu bisikleti, çok plastik ve çok telmaşa görünüyor gözüme.
Alternatiflerden çok pahalı olmakla beraber (460 TL) şu bisiklete bayıldım ama eşim sadece birkaç sene kullanacağı bisiklete bu kadar para vermeyelim diyor, o da haklı.
http://www.bianchi.com.tr/urunler.aspx?kat=2&akat=4&urunid=427

bir de 20" zorlar mı çocuğu diye endişeleniyorum. 16" ile daha rahat öğrenebilir ama bu bisiklet vitesliye geçiş için de uygun bir seçenek olur mu diyorum.
Bir diğer alternatif de şu
http://www.bianchi.com.tr/urunler.aspx?kat=2&akat=4&urunid=431

Zinciri komple kapalı, kullanışlı görünüyor,300 TL ama Kuzey fotoğraftan pek hoşlanmadı. Bayide fikri değişir büyük ihtimalle. Alalım mı desem almayalım demeyecektir. Belki bir bagaj isteyebilir arkasına.
E tabi birde BIM'de satılan kullan-at bisikletler var çok ucuza. Bu seneyi onla geçirip seneye 20" mi alsam.
Bu gidişle Kuzey yazı da bisikletsiz geçirecek. Ne zormuş çocuk bisikleti seçmek.]

Sosyal ağlarda paylaş

bianchi iyi, vitesli al hızlıca öğrensin vites olaylarını. çocuğu casual'a alıştırma :p öğrenir onlar merak etme. bi de viteslinin diğerlerine göre karizması vardır çocuklar arasında.

hatırladığım kadarıyla da bianchi baya iyi bir bisiklet markasıydı, top tier falandı bizim ufaklığımızda. sonra bmw'nin 6k'lık bisikletini gördüğümde hayallerim yıkılmıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

5 yaşının bisikleti 16" olur genel olarak. büyük bisiklet, kaza riskini ve boyutunu da arttırır. özellikle o yaş için. başında olmadığınız bir zamanda yardırıp oyun alanının dışına da çıkabilir büyük bisikletle. kafa rahatlığı için 16" te kalınmasında fayda var. bir de bu yaşta konu vites değil, fren koordinasyonu olacaktır. çünkü elleri çok güçlü olmuyor henüz.

2 sene sonra falan 20" e geçebilirsiniz. vitesi falan anında kapar zaten o zamana.

küçük yaşta bisiklet anne-babaya sıkıntı ama. çocuk hızlı büyüyor, bisiklet küçük kalıyor. masraflar masraflar =)
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

Masakari said:

http://www.hepsiburada.com/liste/kawasaki-speedbike-12-cocuk-bisikleti/productDetails.aspx?productId=sporkw32&categoryId=27058700

Keşke biri bana bundan alsa

bu mukemmelmiş. bunu al

bi tane de bana al la, sevaba girersin
vay ya, zamanında pinokyo deel de şundan olsa mahallede ne havam olurdu ya la
Sosyal ağlarda paylaş

Abi o bianchi'lerden alın, havası olur çocuğun.

Babam bana kırmızı pinokyo almıştı vaktiyle, sokakta herkeste bmx vardı boynum bükük kaldıydı. Sonra boy attım koldan vitesli bianchi aldı, namım yürüdü.

Sokakta oynayan çocuk için iki tane statü göstergesi var; 1.si bisikleti, 2.si babasının arabası.
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

Masakari said:

aha 16 sı

http://www.hepsiburada.com/liste/kawasaki-speedbike-16-cocuk-bisikleti/productDetails.aspx?productId=sporkw13&categoryId=27058700

Ohh fiyat ta fırladı 440'a :(

ben bunu hiç göstermiyim bile Kuzey'e

ya bi taksit daha fazla ödersin en fazla. çok sevdiyse alıver, yaramazlık yaptığında geri vermekle tehdit edersin asdasfasd
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...