Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

internet kalitesini uzun süreli ölçen site - program

goldbären

Öne çıkan mesajlar

Evet soru açık. speestest'teki ping test gibi bir test olsun ama şöyle 2-3 saat bırakıp gidebileyim.

MSI gs70 kullanıyorum. KillerLAN diye quallcom atherosun yandan yemişi bi çip var. gel gör ki oyunlarda (belki de browse esnasında da) kafasına göre aralıklarla 20-30 saniye donuyorum. oyundan kopmuyorum (diablo - cs:go) ama ya geberiyorum ya mal mal rubberband oluyorum falan.

1-2 dakikayla sınırlı testler kurtarmaz o yüzden. acaba PCnin lan çipi driveri mi buglı yoksa sikindirik küçükyalı telekom interneti mi. onu anlamaya çalışıyorum.

lan çipine dair envai çeşit şey denedim bu arada ilk başta, topu ona atıp. versiyon versiyon driver mi kurmadım, gelişmiş ayarlarda abu subuk şeyler mi kurcalamadım. neler ettim. ama hala sürüyor. delircem 4500 verip laptop aldım oynayamıyorum. sinirden zayıfladım.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bir aylık sorunu sanırım şimdi çözdüm.

an itibariyle asansör çalışınca internet gidiyor :(

yani bir hafta boyunca hiç teklememesine rağmen bu hafta bok gibi oldu internet. demin kulak kabarttım hep binadaki asansörle el ele gdiyor internet.

allah benim belamı vermiş ya ahaha bu nasıl çözümsüz bir sorun.
Sosyal ağlarda paylaş

mtu ayarı modemde değil mi abi nasıl girip oynuyor ayarlarla? Modem şifreleri default olsa neyse de.

ping modem ip -t

yap. Bitirmek istediğinde ctlr+c. Sonra altta istatistik çıkıyor zaten kayıp vs. varsa. Bu şekilde ağ kartında sorun var mı öğrenmiş olursun. Aynı şekilde internetinde bir problem varsa, 99.98 uptime oranına sahip leaseweb sunucularını pingleyebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

MSI GE60 sahibi biri olarak bizim notebook'larda wireless ile lan chip'in çakışması problemi olduğunu belirteyim. Senin laptop'ta da aynı parçalar mı var bilmiyorum.

Wireless: Intel Centrino Wireless-N 135
Ethernet: Killer e2200

CS oynarken 5-10 saniyede bir bağlantının duraksaması, bazılarının modemle bağlantısının direkt kopması gibi problemleri var.

Msi'ın çözümü Killer'ın driver'ını ve yazılmını silip sadece driver'ını kurman.

Ayrıntılı bilgi:

https://forum-en.msi.com/index.php?PHPSESSID=61c857cva2o003v9m66fud4201&topic=178064.0
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Msi'ın çözümü Killer'ın driver'ını ve yazılmını silip sadece driver'ını kurman.

bir önceki mesajımın devamı da bundan sonra yazayım:

sadece driver kurduğumda lan ve wireless driver ikisi de gayet güzel kuruluyor lan bağlantısı yapabiliyorum iki aygıtı dagörüyorum ama win8 de bildiğin yeni ağlarayı taramıyorum WLANda. o yüzden programlı kurmam gerekti tekrardan.

başka arkadaştan başka modem alıp deneyeceğim yarın. ama asansör sorunu kesin. yani çözülebilir bir sorun mudur ayar işi midir bilmiyorum :(
Sosyal ağlarda paylaş

-Crawler- said:

mtu ayarı modemde değil mi abi nasıl girip oynuyor ayarlarla? Modem şifreleri default olsa neyse de.

ping modem ip -t

yap. Bitirmek istediğinde ctlr+c. Sonra altta istatistik çıkıyor zaten kayıp vs. varsa. Bu şekilde ağ kartında sorun var mı öğrenmiş olursun. Aynı şekilde internetinde bir problem varsa, 99.98 uptime oranına sahip leaseweb sunucularını pingleyebilirsin.

bunu iyi dedin denerim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...