forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 http://s0.ozncdn.com/product/004/338/95-333117-w600h500.jpg
applev0dka Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 hayırlı post kasmalar mümin kardeşler.
Red Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 ha iyi mesut'u almışız. balotelli de gelmiş. tamam ya.
applev0dka Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 ronaldo da CL kazandığıma göre burdaki misyonum sona erdi Drogba gibi yapıp kariyerime önce çin ligin 2. yarısı gsde devam edicem demiş, klübe yakın halam bildirdi
Red Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 böyle komiklikleri biz kendi aramızda yapalım bence. beşiktaşlılar yapınca olmuyor lan hiç. düşünsene adam beşiktaşlı gs hakkında esprii yapıyor. utanç verici sdfs
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 aquila said: her mac 25k avro para kazaniyo muyuz da buna veriyoruz. var mi takimin gelirlerini giderlerini gosteren bisey. bu adamlara bu kadar paralar veriliyo da, gelir ne kadar, neye gore veriyolar acaba. Valla bizim işimize gelir batmanız, iyi ki yapıyorlar diyorum da bir yandan da düşünmeden edemiyorum. Şimdi kulüp üç yıldır FFP şartlarına göre zarar ediyor. 2010 ve öncesinde imzalanan kontratlar olmasa verilen 200k euroluk sembolik ceza değişecekti. Üstüne maaş bütçesine sınırlama getirildi. Transfer engeli yok maaş kotan var. Bunun üstüne bu sezon yanılmıyorsam FFP'ye göre 35 milyon euro açığı var GS'nin ve bu kapatılmazsa bu sefer sembolik ceza yerine daha ciddi cezalar gelecek. GS bu sene her şekilde kemer sıkacak ve yüklü para harcayamayacak. Transfere ihtiyaç var, paran yok. Hadi parayı çıkardın bir şekilde masaya koydun harcamaya izinin yok. Hazır Drogba'nın 4 milyon euroluk yükünden kurtulmuşken mesela daha mantıklı harcama yapabilirdin ama gidip performansları sürekli sorgulanan yerli futbolcularına bu farkı dağıtıyorsun. Bayağı bir adam gönderilecek gibi duruyor cidden, şuan GS'nin Demirkol'un deyimiyle ciddi anlamda kadro mühendisliğine feci ihtiyacı var. Bunun altından kalkılırsa zaten GS'nin uzunca bir süre sırtı yere maddi olarak gelmez. De işte kalkamayacaklar gibi gözüküyor. Kimse FFP'nin böyle sert uygulanmaya başlanacağını düşünmüyordu. GS'nin tüm politikası harcama üzerine kurulmuş ve böyle de bayağı başarılı olmuşken harcamalarına sınır getirilmesi direkt balta indirmek oluyor.
Red Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 bunu ünal aysal falan bilmiyor tabi. bi biz biliyoruz. galatasaray'ı batıracaklar.
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Yani Ünal bilmiyor, sen biliyorsun mantığıyla yürürsen "EPL ve Ligue 1 şampiyonlarının dünyaca ünlü yöneticileri bir bok bilmiyor, siz biliyorsunuz" söylemine kadar gidersiniz. FFP'yi kimse takmıyordu. Balyoz gibi indi. Bokunu çıkartanlara her ülkede feci ceza verildi. Gelirlerine rağmen FFP standartlarına Türkiye de en çok uymayana da sembolik ceza verildi. Üstte yazdım mı şimdi hatırlamıyorum da 2010 ve öncesi kontratlar hesaba dahil edilmediği için ve ŞL'den geçen yıl 24 milyon euro gelir elde edebildiği için GS'nin sadece sembolik miktar ile yırttığı söyleniyor. http://www.financialfairplay.co.uk/resources/Galatasaray.jpg Şu GS'nin 2 yıllık tablosu, GS'nin komple bir ceza yememesi için bu zararı yanılmıyorsam -5 milyon euroya kadar indirmesi gerekiyor. Ya da 5 milyon mu aşmıştı kotayı tam hatırlamıyorum. http://www.financialfairplay.co.uk/resources/All%20clubs.jpg Bu da Türk kulüplerinin genel durumu, TS'nin de mali durumunu düzeltemezse gelecek sene bir yıl men cezası alabileceği söyleniyor. BJK ve FB ise sınırda, hatta nerede okudum tam hatırlamıyorum ama Avrupa'dan men edilmeleri onları bu sene ceza almaktan kurtardı deniyordu. Tüm Türk kulüpleri boka batıyor mali olarak, FFP'nin uygulamaya geçmesi ilk GS'yi baltalar belki ama bu kafayla hepsine sıra gelecek gibi gözüküyor. Akıllanmaları şart. Şuan yanılmıyorsam Süper Lig'deki 11 takımın Avrupa lisansı çıkmadı mali durumlarından ötürü, ha Avrupa'ya gidenlerde sorun yok sanırım ama böyle böyle daha nereye gidecek belli değil... edit: FFP için güncel ve güzel bir kaynak; GS tablolarını da buradan almıştım. http://www.financialfairplay.co.uk/
Red Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 futbol dünyası bi şekilde yolunu bulur. türk futbolunda uefa standartlarından daha sıkıntılı bir yabancı kontenjanı engeli var. 5 yabancıyla uefa seni alsa nolur almasa nolur zaten.
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Ya işte FFP tam anlamıyla uygulamaya geçtiği için artık yolunu bulamıyorlarda asdfsd Mesela artık şu "kendi firmasıyla yüksek bedelden sponsor olma" şark kurnazlığı bile engelleniyor. Yaptığın sponsorluk anlaşmaları bir nevi kuruldan onay alamazsa iptal ediliyor ve duruma göre yine ceza yiyebiliyorsun. PSG'ye mesela ekstra ceza gelecek deniyor. Artık mesela yöneticiler para aktarmak istiyor. Atıyorum şort reklamı, bakıyorlar ortalama ne kadara veriliyor bunlar. İşte ligde herkes 10TL'ye alıyor. Ligdeki benzer itibarlı takımlar 20TL'ye alıyor. Avrupa'daki denk takımlar 25TL'ye alıyor. Senin de işte atıyorum maksimum 30 civarında almana izin veriyor. Tabii anlaşmanın boyutuna göre savunmanı verirsen bu rakam üstlere çıkabiliyor. Yani öyle bir şekilde yolunu buluruz olayı da kapanıyor. Açık açık mali tablolarınıza hakim olun yoksa bizim organizasyonlarımızdan mahrum kalacaksanız diyorlar. Bana kalırsa kulüpler için çok iyi bir uygulama ama işte bunun dayatılarak yapılıyor olması hiç hoşuma gitmiyor. GS'nin maaş bütçesinin sınırlandırılması mesela hiç hoş değil. Ayrıca bu uygulamalar ile büyüklerin büyük kalmasını sağlıyorlar. Küçüklerin ise onların seviyesine gelmelerini resmen mucizeye bırakıyorlar. Dortmund, Atletico gibi mükemmel bir şekilde yapılanamıyorsanız ki çok ender oluyor onlar, GG Hiç kimse FFP'nin gerçekten uygulanacağına inanmıyordu. Hatta şu Barça'nın cezası şartlar %100 sağlanmadığı halde karşılıklı anlaşma ile kaldırıldığında milletin inancı iyice bitmişti de işte asdfsd
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 maas ve bonservis capi gelsin, herkes akilli olsun.
madcow Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 burak'a verilen kontrat nedir ya 34 yasına gelecek adama 3m euro nedir arkadas? Ünal Aysal ve ekibi "amaaan ver olm biz zaten 2 sene sonra bırakıyoruz" diye kontrat vermiş resmen.
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 güncel argümanları böyle sıralayınca akpliler tarafından böyle algılanıyoruz herhalde
sabonis Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 adam bir maçta son 15 dakka oyuna girse, gayet iyi maaş alan bir çalışanın bütün yıl kazandığı parayı kazanıyor. futbolun da boku çıktı ya
sostizm Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Yedekte otururken para almıyorlar mı yani?
Masticore Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 onu demiyor, sadece (1 maçlık) maç başı bonusu bile bir kişinin yıllık gelirine tekabül.
Esnaf Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 adam trabzonsporda iken 700 bin alıyordu daha 3 yıl önce aslıfhalısf
sostizm Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Salih de 3 yıl önce babasından harçlık alıyordu, şimdi 7 milyon teklif geldi fenere. Ne yani?
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 ya burak'ı gündüzleri elestirmeyin sostizm'in kafası dağılıyor, çalışamıyor çocuğu işten atacaklar.
Voys Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2014 hadi burak'tan daha iyi türk forvetleri yazın
Öne çıkan mesajlar