Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yerli Free to Play

inyormaynd

Öne çıkan mesajlar

Ya yabancılarda da genelde gençler oluşturuyor .

Atıyorum cs kadrolarına bakıyoruz , en iyi adamlara bakıyosunz MAX yaş 30, ki o da çok az , en iyi oyuncular genelde 18-24 yaş arası falan çıkıyor.

Demem o ki , geçimini sağlayacak gelir sağlamak neredeyse imkansız , turnuvada 250k falan verirler ama kaç kere kazanacaksın? Her sene derece mi yapacaksın? 70 yaşına kadar o gelirle geçinebilecek para kazanacak mısın? Bunlar hep kuşku uyandırıyor , normal işlere atılıyorlar.

Düzenli gelirle maaşla sigortayla çalışıyolar sonra adfadsf

Buradan geçim sağlamak o yüzden zor , garanti bir gelir yok , evli çoluklu çocuklu adam işi değil gibi duruyor dışardan.
Sosyal ağlarda paylaş

Burda yok ki öyle bir sektör, ilüzyon sadece.

Sadece oyun oynayarak ömür boyu para kazanılmaz tabi. Zaten para kazanabilecek adam sayısı çoook düşük sektörde. Yani bir meslek değil, olamazda. Ama işte meslek olmasına gerek yok. Gençken kaptırıp hayata atılana kadar belli başarı sağlanabilir. Sektör gelişirse oyun dünyası içinde kendilerine yer açabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Ya yabancılarda da genelde gençler oluşturuyor .

Demem o ki , geçimini sağlayacak gelir sağlamak neredeyse imkansız , turnuvada 250k falan verirler ama kaç kere kazanacaksın? Her sene derece mi yapacaksın? 70 yaşına kadar o gelirle geçinebilecek para kazanacak mısın? Bunlar hep kuşku uyandırıyor , normal işlere atılıyorlar.

Düzenli gelirle maaşla sigortayla çalışıyolar sonra adfadsf

Buradan geçim sağlamak o yüzden zor , garanti bir gelir yok , evli çoluklu çocuklu adam işi değil gibi duruyor dışardan.

Sen kaç senede kazanırsın 250k'yı ?
Sosyal ağlarda paylaş

10 sene falan sürer tahminimce 250k kazanmak.

Bu adam çalışır çabalar 10 sene 1.lik alamazsa nolacak?

Türkiyedeyiz sonuçta ortam belli 10 sene çalışıp çabalayacaksın 10. sene sonunda LOL olacak mı? CS olacak mı? Garantisi var mı? Olacaklarsa bile 1.lik ödülü hala 250k olacak mı?

Bunlar hep muamma. Benim 250k'yi 10 senede kazanacağım garanti. Ki o da 10 sene ayda 2k ile çalışırsan , 10 sene çalışıp hala 2k alan adamlarda vasıfsız tipler olduğuna göre. Ben esports profesyonel şekilde yapmaya çalışan bi adamdan daha çabuk kazanırım o parayı. O belki hayatında 1 kere şansa bala kazanır.

He bir oyunda dünyanın en en iyi oyuncususundur , git şansını dene derim , senede 200-300k bütün turnuvalardan toplam kazanır falan , helal yürü be derim. Şansını demek için fazla riskli ama çok eminsen denemek lazım tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

Para kazanmak için başarı gerekli değil, seyirci gerekli. Bunu oluşturmak için çaba gerek. Sadece ülkenin cafe'ci gençliğine turnuva, maç falan izletebilsen bile küçük bir pazar oluşturursun. Hype yaratmaları gerek.

LOL bu potansiyele sahip şuan. Oynanıyor, izleniyor.

Ayrıca hedef sadece 1. olup 250k almak değil. 5. takıma 25k ver yine yeterli bu ülke koşullarında.

Yani piyasayı hareketlendirmek bence zor değil, planlama gerekiyor. Bu planı yapanlar başarıya kavuşuyor.

Örnek vereceğim, Playstation Türkiye'nin eski müdürü PSN için, Türkçe oyunlar için bir iki atılım yaptı, Donanımhaber dahil bütün kitleler adamı sevdi, PSN'i sevdi, hepsi Türk PSN'e geçti, yurt dışından alacağına Türkiye'den aldı oyunları. Hype yarattı, markaya değer bindirdi.

Peki şimdi ne oldu? Adam Microsoft'a mı ne geçti, yerini başka birine bıraktı. Yeni ekip ZERRE ilgilenmedi PSN'le yada reklamla. Millet şimdi US PSN'e geçiyor, yurt dışından getirtiyor oyunu falan. Hype'ı yok ettiler bir anda.

Bundan evvelki adam iyi bir planlama yaptı, aynı şey oyun sektörü içinde yapılmalı ülkede.

Sinemada TV'de oyun reklamı görünce heyecanlanan bir milletiz şuanda, kullansana ulan bu kozu işte.

Sektör içinden gelen iş tekliflerini kabul mu etseydim ya HEH.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya o piyasa oluşursa olabilir tabii , ben şu bulunduğumuz piyasa için konuşuyorum.

Şu gameplay commantery videolar falan , yurtdışında olan adamlar deli gibi tutuluyor mesela , türkiyede 1-2 tane var, kaliteli bi tane seri yaparsan tutabilir bir niche alan sayılır o da . Şuan ülke olarak hazır değiliz , isveçte falan geçim sağlanacak kadar olma ihtimali var ama bizde henüz yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Ya o piyasa oluşursa olabilir tabii , ben şu bulunduğumuz piyasa için konuşuyorum.

Şu gameplay commantery videolar falan , yurtdışında olan adamlar deli gibi tutuluyor mesela , türkiyede 1-2 tane var, kaliteli bi tane seri yaparsan tutabilir bir niche alan sayılır o da . Şuan ülke olarak hazır değiliz , isveçte falan geçim sağlanacak kadar olma ihtimali var ama bizde henüz yok.

isveçte osursan sadece geçicimi sağlarsın doğal gaz satıp, evsizleri dövüyolarmış
Sosyal ağlarda paylaş

ama dramatize etmişler lan ahahahah. çocuk bilgisayar başında ölmüş sanki...

e-sport dediğin şeyin 10 maçından 9'u moba olmuş, global olarak bok çağına girmiş. her geçen gün rts, fps, hakiki pvp yapan şampiyonlar alt-f4 çekiyor. sounç: kanserli tümör gibi hızla büyüyen ve aynı hızda dandikleşen bir rekabet türü.

blizzort arena maçlarını, quake kapışmalarını mumla arayacaksın deseler inanmazdım, yanılmışım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...