Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

akiane

horacegoesskiing

Öne çıkan mesajlar

Yok bunun zekayla felan alakası olduğunu inkar ediyorum.
Kesin babası öğretmiştir ona resim çizmeyi.
4 ile 5 yaş arasında çok büyük bir gelişme var. 5 ile 10 yaş arasında ise baya bir ilerlemiş. kızın 5 yaşında çizdiklerini ben hiç çizemem.
Diğer bir ihtimal, kız çok asosyal, resimlere kapanmış birisi.
Azmin zaferi ehehe.

Resimler çok güzel, ilginç bir şekilde capture etmiş felan, ama bir yapaylık var... Belki de suluboya tekniğinden bana öyle geliyor olabilir.

Bir de site dandik, bir resme tıklıyorsun java script açılıyor, detayı görmek için başka bi java script penceresi açman gerekli felan... Yani pek kullanışlı bir site değil.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 28 Aralık 2004 16:13 tarihinde demiş ki:
Yok bunun zekayla felan alakası olduğunu inkar ediyorum.
Kesin babası öğretmiştir ona resim çizmeyi.
4 ile 5 yaş arasında çok büyük bir gelişme var. 5 ile 10 yaş arasında ise baya bir ilerlemiş. kızın 5 yaşında çizdiklerini ben hiç çizemem.
Diğer bir ihtimal, kız çok asosyal, resimlere kapanmış birisi.
Azmin zaferi ehehe.

Resimler çok güzel, ilginç bir şekilde capture etmiş felan, ama bir yapaylık var... Belki de suluboya tekniğinden bana öyle geliyor olabilir.

Bir de site dandik, bir resme tıklıyorsun java script açılıyor, detayı görmek için başka bi java script penceresi açman gerekli felan... Yani pek kullanışlı bir site değil.

simdi soyle birsey var. kizin 4 yasinda kendi iradesiyle eline kalem alip birseyler karalamaya baslamis olmasi pek muhtemel degil zaten. bir sekilde, buyuk ihtimalle ailesi tarafindan, bu ise baslatilmistir. ben de 4 yasindayken okuma yazma bilmeden matematik sorusu cozuyordum, ama bana da abim ogretmisti. :) zaten ailenin buyuk etkisi oldugunun baska bir kanitida cocugun eline aldigi konunun agirlikli olarak din olmasidir. yanliz biyerden sonra ne kadar direktif verilsede cocugun cikarttigi resimler kendi bilincine ve yetenegine dayanir. yazdigi siirlerden zeka durumu az cok kendini belli ediyor zaten, bilmiyorum okudunuzmu.
kizin asosyal olma ihtimaline gelince, pek gecerli bir arguman degil :). aslinda olabilir, ama cok iyi resim yaptigi icin degil, yasitlarina gore fazla akilli oldugu icin. etrafindaki yasitlari onu anlamiyor, disliyor olabilirler. ama konu bu degil tabiki. gununun en az 3 saatini cizime ayiriyormus.
sitenin kullanissizligina gelince, sana 10 yasindayken site yaptilarmi diyerek bitiriyorum :P.
biraz fazla korur gibi oldum, yanliz korunmayacak durumda degil... :) seneler gosterecek kizin durumunu, bekleyelim.[signature][hline]Thus spoke Zarathustra.
Sosyal ağlarda paylaş

nedense herkes kızın yetenekli olması karşılığında başka yönlerden eksik olduğunu varsaymış. illa ailesi sorunlu olacak, sosyal ilişkileri kısıtlı olacak falan.

basbaya yetenekli çocuk işte. rpg oyunu değil ki bu bi stat artınca diğeri azalsın. şahane dans edip yemek yapıyo, üstüne bi de esprili ve güzel olsa "edit bu" diyip gm mi çağıracaksınız? :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gazanfer, 29 Aralık 2004 04:40 tarihinde demiş ki:
basbaya yetenekli çocuk işte. rpg oyunu değil ki bu bi stat artınca diğeri azalsın. şahane dans edip yemek yapıyo, üstüne bi de esprili ve güzel olsa "edit bu" diyip gm mi çağıracaksınız? :)

ahah süfer yazmış. Türkiyede olsa böyle biri en fazla reklam arası "Ana Haberlerde" görürdük 1 gün o kadar.

Ayrıca çok güzel çizimleri var 6 yaşından sonra özellikle aşmış olayı kardeş.[signature][hline]Charles Rhadamantis

Nobody is perfect so I'm nobody.

Sosyal ağlarda paylaş

Cok Abartmıyalım ama cocugun resımlerınde ınanılmaz perspektıf cozumlerı etkılyıcı komposızyonlar falan yok.

Sadece fotoraf yapmış kız, bu yaştakı bır cocucgun genel olarak sahıp olacagı yetışkınlerın kavrıyamıyacagı cocuksu duzenlerden ve fıkırlerden yoksun kız.

Acıkcası butur şeyler yerıne uzaylı zombrot'un tahtıravallıdekı maceralerı tadında şeyler yapsa daha cok etkılenırdım.

Cocuklarda etkıleyıcı olan gerceklıgı yetışkınlerden farklı bır şekılde gormelerıdır. Ilerde naturalıst veya realıst olursun ama sadece cocukken gercege bu kadar farklı yorumlar getırebılırsın.

Ben tam aksıne başarısız buldum uste saydıgım sebeplerden dolayı.
Sosyal ağlarda paylaş

başarısız ne demek abi. başarısız bi çocuk mu yani? norma yakın olmak mı başarıdır.

ha picasso da demiş vaktiyle çocukken rembrandt gibi çiziyordum ama hala çocuk gibi çizemiyorum. o ayrı bi mevzu. yeri gelmişken:

bu picassonun 14 yaşındayken yaptıı bi resim

bu da 88 yaşındayken yaptığı
[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa,
Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz
Melali anlamayan nesle aşina değiliz.

[Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 29 Aralık 2004 16:17 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 29 Aralık 2004 16:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamda bunun norm'a yakın olmakla ilgisi yokki horace.

Bak mesela sen grafikersin etrafındaki diğer grafikerler gibi logo veya afış yapıyorsun (en azından baya basıtleştırırsek olay bu) ama bu seni norm'a yakın kılmıyor, sadece aynı işi aynı sekilde yapıp farklı urunler cıkartan ınsanlar oluyorsunuz.

Butun cocuklarda boyledır hepsı aynı yere bakıp fakrlı resmeden bunun sıradanlık veya normale yaklasmakla ılgısı yok.

Yukardada dedım, cocuklar yetışkınlerden farklı bır gerceklık algılayışı vardır, eger 5-12 yaş arasında senden benden farklı algıladıgı gerceklıgı resmedıp bana aktara bılıyorsa (kı bunu son derece derme catma resımler de yapar) bu oturup realıst veya expresyonıst bozması resımler yapmaktan cok daha değerlıdır.

Insanlara goremedıkler veya bu durumda kaybettıklerı goruş acılarını sunmak oturup ellerını tanrıya kaldırmış adam cızık damarlarını golgelendırmekten cok daha onemlı değilmi.

ps: ben demıyorumki bu kız yeteneksız, ama genel olarak cocuklarda gozlemledıgımız komık perspektıfler gorduklerını tam tanımlıyamayıp cızerken komık sonuclar verıcek şekilde anlatmya calışmaları daha değerli bir durum.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Uffff ben tam aksını soyluyorum zaten.

Ben 10 yasındakı kızden bunları beklemem 10 yasındakı kız bızım gıbı gorup resmetmez bızden faklı algılar bızden farklı yorumlayıp cızer. Eger bana bu farklı yorumu sunsaydı (kı cogu cocuk bunu yapar ve yapabılır) o zaman tamma helal derdım. 20 yaşındakı bırıde bunları cızer, cocuk olması bu kıza farklı şanslar ve yollar sunarken kız gıdıp aptal saptal portreler cızmış.

ben dah afazlasını beklemıyorum ben başka bırşey beklıyorum, yukardada soyledım buda bı yetenek ama cocuklarda bulunan ve bnım değer verıdgım bır yetenek değil.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

yalandır 4 yasındakı bı cocu kkalem tutmaıy bılıyomuu kı o kadar ıyı resım cizsın[signature][hline]'' 3. Dünya savaşında ne olacağını bilmem ama 4. Dünya savaşı taş ve sopalarla olcağı kesin''
Albert Einstein *'Amcamız'*
Mail Adresim Ben kimmiyim Ahanda Gör
Aha bak bu da Css ateş ederek yaptığım amblem :D
Sosyal ağlarda paylaş

5 yaşındayken yaptığı muscle mani ben 55 yaşına gelsem çizemem hehe[signature][hline]Apache, 26 Ağustos 2004 00:09 tarihinde demiş ki:
bende akrabalarıma selam gönderiyorum bu thread aracılıglya
nedanko, 03 Aralık 2004 11:06 tarihinde demiş ki:
Bi muz için bu kadar kavga edilir mi? Alın vereyim ya...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...