KidLazer Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 biz genelde standart olarak okuyoruz 3 4 saniyede tam bir sayfayı okuyan insanlar var aynı mantıktan yola çıkarsak bu okurlar da kafada canlandıramaz ancak canlandırabiliyorlar. ayrıca mesela kindle'da komple kapatsan bile son sayfadan otomatik açılabiliyor bu daha prototip sanırım geliştirilecektir bence atıyorum kindle gibi bi teknolojiyle kıyaslamak yerine güzel bir başlangıç gözüyle bakılabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 bence canlandıramaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 gözümü nasıl kırpıcam bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 başka yere bakınca pause etsin bulsun bi şekilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 Guzel bir baslangic filan degil. Hizli okuma tekniklerinin nasil olduklarini biliyorum, o dedigine benzer seyler yapan tanidiklarim da vardi. Ellerine Heidegger verip oku bakalim diyince bir halt anlamiyorlar ama o yontemlerle. Ancak adam gibi anlasilmasi gerekmeyen rapor gibi, ya da oss sorusu gibi anlamamak icin iq noksanligi gereken seylerde ise yariyor o yontemler. Ayrica roman okumanin amaci hemen okuyup bitirmek degil, estetik guzelligi. Istersen seni MoMA'ya goturelim, kapisindan sokmayip ama icerdeki her resmin resmine 3 saniye bakmana izin verelim. Ayni sey. Ders kitabi filan denirse de zaten onlari amaci bilgiyi ozumsemek, sadece okumak degil. Surekli eski sayfalara donerek anlamak. Tamamen gereksiz olmus bu. Rapor gibi seylerde bile calismaz dusununce, onlar da genelde tablo ve veri dolu oluyor topluca gorup kiyas yapmak gereken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 benim ağzma niye sçtın abi ben bulmadım yeminlen :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 su anda elimde bi kitap var. 200 sayfa birsey. 100 un oralarda bi yerde kaldim. 1 haftadir acamadim kapagini. bitiricem de ustune acicam bi de onemli yerlerini tekrar gozden geciricem. bu sistemle olsaydi coktan bitmisti. bi tekrar gozden gecirmesi kalmisti. tabi bol tasvirli romanlarda falan kullanmazsin bunu da direkt hic ise yaramaz demek cok sacma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 ben kitabı okurken arada bir boşluğa falan bakar düşünürüm, zevk için okunan herhangi bir şeye gitmez bu bence. Olay okuduğunu anlamak değil, zevk almak ve özümsemek. Bir de okuma temposu sürükleyici, heyecanlı yerlerde hızlanır. Bu otomatize sistem pek aklıma yatmadı. Anca zorla okuduğun birşeyse işe yarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 GERGE said: Ellerine Heidegger verip oku bakalim diyince bir halt anlamiyorlar ama Kardeş ben heideggerı açıp kitaptan okuyunca da bi halt anlamıyorum. Keyiflik okunan ve zorlamayan kitaplarda güzel olur bu olay dresden files dragon tatoo vs. Ama bi ASoIaF falan okumaya kalksan yarısında gümlersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2014 yukarda biri demisti arada durup gozumde canlandiriyorum diye, asoiaf okurken aynisini yapiyorum ben de. uc sayfada bir 1 sayfalik betimleme olunca baska turlu olmuyo zaten. bu tarz kitaplari mumkun degil tabi bununla okumak. mumkun olsa da keyifli olmaz. gozunu kacirdiginda oto pause yapicak falan sistem lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pijo Mesaj tarihi: Mart 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2014 ios için Skim diye bi Spritz uygulaması çıkmış. Sadece web ve yapıştırdığınız textleri okuyor. Spritz sayesinde normalde zaten 500wpm okuduğumu anladım (zaman tuttum), 750wpm aşağısı faydasız, text'i seçerken de zaman kaybediliyor. 750 üzerindeki hızlar kısa kelimelerin daha hızlı geçmesi nedeniyle sıkıntılı. Örneğin okuduğum bir metinde geçen "on üç" sayısı "üç" olarak kalmış aklımda, sonradan göz gezdirince farkettim. Kısa çizgiyle bölünmüş kelimeler de okumayı zorlaştırıyor. Parantezlerin kelime başında ve sonunda çıkması yerine, parantez içindeki kısım boyunca dışta görünmesi daha iyi olurdu. Ayrıca roman falan okuyacaksanız yabancı isimleri doğru bir şekilde hatırlayıp karıştırmamak zor olabiliyor ya da belki sadece benim beynim yetersiz kaldı :) Yazdıklarım uygulamadan çok direk Spritz ile ilgili sorunlar. Uygulama ücretsiz ama 500wpm üzerine çıkacaksanız 1.99$ ödemeniz gerek. Spritz henüz çok yeni, Appstore'da başka uygulama yok henüz. önümüzdeki günlerde Skim gibi :) bir kaç tane daha çıkacaktır ama epub okuyan bi uygulama çıkana kadar pek kullanacağımı sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2014 adamın gözünü bozar bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2014 Resmi satışa çıkış tarihi yok henüz degil mi bunun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyormaynd Mesaj tarihi: Mart 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2014 Gereksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 bişi merak ettim, okumayı niye acele ettirme ihtiyacınız var? yani kitap okurken geçen zaman batıyorsa okumayın kitap mitap. kitaba da yazık size de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 ne kadar saçma bi yorum olmuş. ben mesela bazı konular üzerinde yoğunlaşan kitaplar okuyorum hep bilgi sahibi olmak için çoğu konuda, 2 haftada 1 kitap okuyup ayda 2 konu hakkında bilgi edinebileceğime haftada 1 kitap okuyup ayda 4 konu hakkında bilgi sahibi olabileceksem neden bunu istemeyeyim? ha dersen ki ben öyle bi adamım ki kitap diyince romandan başka bişey gelmiyor aklıma ondan öyle dedim, bilemem tabii. senin eksikliğin. bunla roman okumam ben mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 hızlı kitap okuma işleri tatava ya off süper 1 gunde 5 kitap bitirdim 3 gun sonra ne hatırlıyon hiç bişe yada yalan yanlıs herkesin kendi ritmi var ustune cıktın mı illa bişeyler kaybedersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 işte o ritmin yanyana dizilmiş kelimeleri okurkenki hızdan az mı çok mu olduğunu bilemezsin. belki de anlama kapasitenin çok daha altında bir hızda okuyorsun. denemek lazım. belki daha iyi anlayacaksın? ben de denemeden konuşuyorum program çıksa görücez. saçma olan insanların yeniliğe bu kadar kapalı olması. her gördüğü şeyi ne gerek var saçma diye geçiştiren gelişmeye kapalı bi kitle olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 o daha da saçma black ice, hakkımda bir sürü yorum yapmışın cevap verip meşrulaştırmıcam ama bu sistemle illa bşi okunacaksa roman okumak daha mantıklı. eğer kendi eğitimin için bir şey okuyorsan, iyice sindirmen ve eski bilgilerinle bağlantılar oluşturman gerekir ki, bir kitabı 90 dk okuyunca o kitabı özümseyip alman gerekeni alabiliyorsan, söylediklerim üstün zekalı insanları kapsamadığı için bizi anlaman zor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 90 dakika olarak söylemedim farkettiysem öyle bişey de düşünmüyorum. 2 haftada okuyacağım kitabı 1 haftada okumaktan bahsediyorum. bu sistemi denedik mi? hayır. yeni birşey. çok abartı bir şeyden bahsediyor muyum? hayır. 14 gün olsun 9 gün hadi olsun 7 gün. belki haklı çıkarsın, kitaptan bi bok anlamayamam. ben de yeni bir şey var denemek isterim diyorum zaten. belki de standart insan kapasitesi buna açıktır? bilmiyoruz ki. ama bu yine de senin kitap okumak hakkındaki fanatikçe takındığın "o zmn okumayın billihider" tavrını haklı çıkarmayacaktır tabi ki. kitap okumayı seven birinin az zamanda daha çok kitap okumaya heves etmesinden daha doğal ne olabilir? bunu istemeye bu tarz bir tavırla nasıl yaklaşabildiğini bir insanın aklım almıyor. ikinci postunda dediklerini birinci postunda söylesen belki daha mantıklı olabilirdin ama geç kalınmış bir gerekçe olmuş o "anlayamazsın" açıklaman biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 neden kişisel tartışmaya çeviriyoruz anlamadım ki, benden farklı düşünebilirsin bununla ilgili bir sorunum yok. ama sen farklı düşünsen de gereksiz olduğu gerçeğini değiştirmiyor :) teknoloji ileri olabilir ama mevcut insanın belli bir kapasitesi var. dk'da senin algılama hızın 220 kelimeyse bunun üzerine çıktığında hangi vakitte eski bilgini çağırıp onu düzenleyip tekrar oluşturacaksın? beyine gelen girdilerin (bu örnekte 220 kelime diyelim) senin için anlamı olması için işlemen gerekir. bu da şu manaya gelir senin dk'da işleyebildiğin bilgi kabaca dk'da okuduğun kelime sayısıdır. bunu roman dışında mesleğim gereği okuduğum textbooklardan biliyorum :) burdan eğitim için aslında 1 haftada 1 konu öğrenebiliyorsan o senin bilgi işleme hızınla ilgilidir okuduğun kelime sayısıyla ilgili olmadığını açıklamaya çalışıyorum aslında. gelelim roman kısmına. aslında bu gerçeği yadsısan da romanda da bilgi işlersin. roman sadece keyfi yapılan bir aktivite değildir. özdeşimler kurarsın, aktarımlar yaparsın sadece asıl karakteri değil diğer karakterleri ve olan olayları bilinçdışında kendi hayatındaki yaşantılarına benzetirsin. bu yüzden bazı romanlar bazılarını etkilerken bazılarına çok boş gelir. bu da aslında gerçekten efor isteyen bir bilgi işleme sürecidir, ama bit textbooka göre daha keyiflisidir. o yüzden bu da yukardaki açıklamam az buçuk uyar diye düşnüyorum. o yüzden de bu teknoloji şu anki mevcut bilgilerimce gereksiz olduğu için gerksizliğini savunuyorum yoksa bir ukalalık derdim yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 mardox said: senin dk'da işleyebildiğin bilgi kabaca dk'da okuduğun kelime sayısıdır bunu roman dışında mesleğim gereği okuduğum textbooklardan biliyorum Daha önce dakikada okuduğun kelime sayısını arttırabilecek bir teknoloji yoktu ve sen buna rağmen beynin işleyebileceği bilgi hızını bu veriye göre kestirebiliyorsun? Anlayamadık =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 herkes için sabit değil ki 220 kelime. mesela süper zeka adamlar var herhangi bir teknolojiye ihtiyaçları yok çatır çatır okuyup okuduklarını anlıyorlar. vermek istediğin örnek şöyle sen zatn sürekli kitap okuyan biriysen diyelim bu işe ilk başladığında beynindeki bağlantıların oluşma hızı 220 kelime olduğu için o sınırda okudğunu anlıyorsun ama zamanla bunu 300e çıkarttın diyelim... ama bu hiç bir zaman senin hızın 220 kelime iken ben dışardan zorla 440 yaparsam bir süre sonra beynm 440a alışır manasına gelmez. sen yine 220sini alırsın geri kalan 220si haybeye gider. yani bu şey gibi mesela arabaya motor takmak yerine kendimize takıp 100km hızla koşalım. evet böyle bir teknoloji güzel olsa da insanın potansiyelini de arttıracak ek gereçleri ihtiyaç (arabanın motoru dışında diğer parçaları gibi) olacaktır. şu da var %100 haklı değilimdir yanlışım vardır düzeltirsiniz ben de bilgilenirim ama benim bildiğim budur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2014 kişiselleştiriyorum çünkü : ben bişey iddia etmiyorum güzel bişey olabilir neden olmasın deneyelim diyorum sense hiç görmediğin kullanmadığın bir teknolojiyi direk reddediyorsun. ben müthiş olur süper okuruz demiyorum ki böyle bi ihtimal varsa bu konuda heves ediyorum denemek için sabırsızlanıyorum diyorum. mardox said: bişi merak ettim, okumayı niye acele ettirme ihtiyacınız var? yani kitap okurken geçen zaman batıyorsa okumayın kitap mitap. kitaba da yazık size de sen ise: "ben deneyimlerimden ötürü bu teknolojinin insanın algılama kapasitesini aşacağını düşünüyorum" diyebileceğin yerde: "pardon ama yani geçen zamana üzülüosanız okumayın kitap .s.s.ss" diyorsun. ben laf atmasam böyle kalacaktı dediğin en azından. geçen zamana üzülüyosanız okumayın demekle bu teknoloji insanı aşar demek çok farklı biliyorsun değil mi? apayrı iki konsept. işte bu yüzden kişiselleştiriyorum. son attığın postu atmış olsan ilki yerine valla bişey demezdim büyük ihtimalle. lan adamın dediği de ihtimal dahilinde deneyince göreceğiz der geçerdim. anlatabildim mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar