Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversite hata yapmış


roket adam

Öne çıkan mesajlar

TLDR: Almam gerekmediğini sürekli belirttiğim bir seçmeli ders yüzünden okulum 3 dönemdir falan uzuyor, okul en sonunda hatasının farkına vardı, almana gerek yokmuş dedi. Okulum uzadığı ile kaldı.

Erasmus yaptığımdan ve okuldaki son bologna süreci öncesinden kalan dönemden olduğumdan ders listem epey bir karışmıştı. Okul 2 ders daha geçmen dediği halde benim kredim mezuniyet kredisinin 10 kredi üzerindeydi, gereğinden fazla okumuşum yani düşünün.

Bahar 2012'de almam gerekmediği halde bir seçmeli ders aldığımı fark ettim. Belirttim, hocalar alman lazım dediler. O seçmeli dersi aldım, birkaç dersim daha vardı onları veremedim.
Bahar 2013'de yine hocalara belirttim, yine aynı seçmeliyi dayadılar, bir dersim daha vardı. Seçmeliyi almasaydım mezun olabiliyordum, seçmeliyi geçemedim, olamadım.
Güz 2014'de yine hocalara belirttim, yine aynı seçmeliyi dayadılar, bir dersim daha vardı, seçmeliyi almasam mezun oluyordum, seçmeliyi geçemedim, yine mezun olamadım.

Bahar 2014 dönemi başlarken yine hocalara bu dersi almamam gerektiğini belirttim. Yine aynı seçmeliyi dayayacaklardı ki hocanın biri hata yaptıklarını fark etmiş, bugün okulu aradığımda bir yanlışlık olduğunu, bu dönem o seçmeliyi almayacağımı, kalan tek dersimi verirsem mezun olabileceğimi söylediler.

O salak seçmeli ders yüzünden,
geçen dönem her hafta bir gün işten izin alıp okula gittim.
Maaşımdan kesilen paralarla birlikte yaklaşık 4 bin lira masraf yaptım, mezun olamadığım için kaçırdığım fırsatları saymıyorum
Bi dünya moral bozukluğu, keyifsizlik, asabiyet ve saç dökülmesi de cavası.

Bunu nası tazmin ederiz? Sizce bir hakkım var mıdır? Pişmiş tavuğun gelmedi lan şu başıma gelenler, şaka gibi anasını satayım. Resmen bir koca sene boşuna uğraştım. 'Pardon' dediler.

Bölümün en zor derslerini çatır çatır geçip saçma sapan bir seçmeli dersi 2 sene boyunca geçememenin verdiği trajikomik durum bir yana, o derse verdiğim emeğin aslında boşa gitmesi ayrı bi yana. Gel de kafayı yeme.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sana "pardon" dediklerini yazılı olarak alabilirsen iflahlarını sökersin. keşke "alman gerektiğini" yazılı olarak alsaydın onlardan. erasmus dönüşü aynısı benim de başıma gelmişti. 11 ders almıştım ben erasmus'ta 6'sından fazlasını saymayız demişlerdi çatır çatır saydırmıştım. kredi eşleşmiyor vesaire bunlar hikaye. aynı müfredatta olmadığın için kredi eşleşmesi zaten imkansıza yakın.

bi' dilekçe yaz bence seni yönlendirenlerin isimleri ile birlikte altına konu ile ilgili mağduriyetimin giderilmesi diye çak. sonra da bu tip işlerle ilgilenen bir avukat bulup maddi manevi tazminat davası aç. ha içerde dersin varsa sittin sene mezun olamazsın onu söyleyeyim :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Okulu bitirince aç en azından. Yok yere mezun etmezler, kıllık çıkartırlar.


aksine dava süreci var ise daha daha dikkat ediyorlar başımıza iş açmayalım diye.

şimdiye kadar hakkını aramamış olman senin ihmalin olabilir, okulun hatasını gidermez veya senin zararına karşılık hakkını aramanda engel oluşturmaz. şimdi kalkıp zamanlaması manidar, şimdiye kadar neden mahkemeye vermedin tadında açıklamalar bari burada olmasın pls.

eğer o seçmeli dersi onların dayattığını kanıtlayabileceksen aç davayı. muhtemelen okul; bu seçmeli ders, manyak roket seçip seçip kalmış, biz napak dersek bilemem tabi. ama sen de manyak mıyım hakim bey sapık gibi almam gerekmediği halde o dersi alıp okulu uzatayım diyebilirsin. bu durumda hakim de askerden yırtmak veya varsa aldığı burs/yetim aylığı/maaş kesilmesin diye okulu uzatmak adına yapmış olabilir diye de düşünebilir.
ihtimaller çok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dava açtığında kaybeder direk
eğer daha önce dayattıklarında dilekçe falan vermemişse, verdiyse red edildiyse falan anca mahkeme ilerler
bunlar yoksa direk "senin hatan" der biter.

ya nasıl böyle şeyler başarıyorsunuz anlamak güç
kocaman adam olmuşsun üniversiteye gidiyorsun
sana verilen fazla dersi nasıl kabul edersin ya da bunu kontrol edemezsin?
okulun bi yönetmeliği vardır
orada mezun olma başlığının altında bile yazar tek tek kurallar
işte hangi dersler hangi krediler falan diye.
onu açıp bi kontrol edemedin mi? ettin madem sana zorla verilen dersi verdiklerinde bi dilekçe yazamadın mı?
dilekçe verdiysen ret geldiğinde o zaman açardın davayı zaten
iş işten baya bi geçmiş
özür dilesinler öp başına koy
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

üniversitenin ders kayıt sisteminde, okula girdiği yıl senatodan çıkmış eğitim öğretim programında hatayla o ders olmasaydı veya olmamasına rağmen varmış gibi sisteme konmasaydı kısaca zaten o dersi sistemde veya kağıt üzerinde alması gerekmiyor olsaydı o kadar hoca da yıllarca bu dersi alman şart diye dayatmazdı gibi geliyor bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk mesajda 'almam gerekmediğini 4 dönem boyunca ısrarla belirttiğim halde' kısmı herhalde bi 4 kere falan geçiyor ama hala hata sende diye ısrar ediyorsunuz :) Hata bende evet, bu itirazı yazılı yapmam gerekirdi, ama okul tarihinde 'bu dersi almam ben' diye dilekçe yazan kimse yok sanırım, ilk olmak da garip olacaktı.

Kanıt falan yok, hocalar kendi seçmiş mal dese sunacak bir şeyim kalmıyor maalesef. Tazmin falan yok. Su içiyorum, bira içiyorum. Olumlu düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu dersi almam ben değil de benim almamam lazım diye yazıp gönderip yoklasaydın fixlerlerdi büyük ihtimal.

zamanında bilgisayar dersinin muafiyet sınavına gireceğimde bölüm başkanına "yea ben geçerim bunu yüzde yüz, eklemeyeyim bu dersi sisteme de ordan açılan boşluğa başka ders alırım kayıtlar bitmeden" dedim tamam dedi başkan. notlar açıklandı aldım muafiyeti diye görünüyor not duyurusunda, o ders yerine başka ders ekledim bu arada. dönem tamamlandı benim muafiyeti eklemediler sistemde o dersi seçmemişim diye, üstüne üstlük bana ekleme diyen hoca da başka üniye kaydı ortada kaldım öyle. yazda 1 ay boyunca bölüm-rektörlük-bilgi işlem-öğrenci işleri arasında salvolar attım yazılı kağıtlarla 40 derecede de anca hallettiler. hatta ilk rektör kordinasyon hede hödösü ek ders parası ver de ona göre ekleyelim dedi hatta. direk yönetime gittim de çözebildim sorunu.

uğraşmak lazım abi başka yolu yok yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...