Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v3.1

inyormaynd

Öne çıkan mesajlar

Gittiğim benzincide köpük ve su makineleri var mis gibi. Sabun köpüğü sık, bekle ~3 dk. Tazyikli su kuvveti de yerinde, uzaktan sıkıp sabunu götür, kendim yaptığım için de detaylı tam temizlik oluyor.

Sonra kenara alıp kurulayıp, motul shine&go sıkıp mikrofiberle parlatıyordum. Çizik falan varsa çizik giderici yine oldukça iyi motul'un.

Zaten 600f'i satarken parlatıcının etkisi büyüktür :). Motor çok acayip oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

hd 883 iron marşına basıp 2010dan beri çok hoşuma giden 'forty-eight e geçene kadar motosiklete binmenin anlamı yok' diyerek motosikleti bırakalı 1.5 yıl olmuştu. ona da nihayet kavuştum.

2012 model 2013 trafiğe çıkışlı 9000kmde. üzerinde vance&hines short shots staggered, screamin' eagle hava filtresi ve fuelpak ile stage 1.

0-100de 600lük sslerden hızlı, 35km hız ile ortalama beşiktaş yokuşunda 5. viteste gaz vererek arçı selesine fırlatan saçma sapan bir torka sahip.

100kmde 4.5-6 lt arası bir yakıt tüketimi görünüyor şimdilik.

Sosyal ağlarda paylaş

wastyrx said:

6 litre benim arabam yakıyor abi yalnız :D

çok test etme şansım olmadı henüz ama apaçiliği abartınca 8-9 ltyi dahi göreceğine eminim :)

yinede cruiser çapında bakıldığında 500+cclik makinelerle aşağı yukarı aynı hatta pek çoğundan çok ufak farklarla daha az yaktığını söylemek mümkün. motor büyük olduğundan düşük devirlerde oldukça tatmin edici hızlara ulaşıyor. durum bu olunca gazı %10-15ten fazla açmıyorsun şehir içinde.

zaten gitmek için debriyajı bırakmak yetiyor gazla oynamaya pek ihtiyaç yok :D
Sosyal ağlarda paylaş

@blackhand

32500. 2 yıldır sert bir takipteydim. süreç içerisinde görebildiğim en cazip 2. motor buydu. ilanı gördükten 15 dk sonra ulaştım sahibine :)

@cutebutpsycho artçı selesi iş görmüyor. her ne kadar aksesuarı var takılıyor gibi görünsede makine gerçekten tek kişilik. ayrıca doğrudan çamurluğa bağlanıyor ve pek içine sinmiyor insanın. artçının ayaklarının pozisyonu sürücünün bacaklarını kullanmak zorunda kaldığı durumlarda sürekli çarpıyor ve bu oldukça rahatsız edici. artçı için rahat yinede uzun yol imkansız daha büyük selelere bakmakta fayda var ki onlarda tasarımı bozuyor.

tüm bunları göze alsan dahi artçının bacaklarından dikiz aynasını kullanamıyorsun. ilk artçı denememdi bacakları doğru ayarlayarak bunu aşmak mümkün olur mu bilmiyorum ama zor görünüyor.

@aktiftablet

dediğim gibi apaçiliğin ayarını kaçırınca 9 litre çok mümkün görünüyor. ama efendi kullanımda gayet iyi. oldukça düşük devirlerde iyi hız yapıyor.

@kidlazer

yaylı sele ve diamond black elcikler yapacağım ilk iş olacak açılan yarayı kapadığım anda :)
Sosyal ağlarda paylaş

nubhertia said:

@blackhand
@aktiftablet

dediğim gibi apaçiliğin ayarını kaçırınca 9 litre çok mümkün görünüyor. ama efendi kullanımda gayet iyi. oldukça düşük devirlerde iyi hız yapıyor.

Alışme devresini atlattıktan sonra 8-9 altına inmezsin bence :p

Harley'ler çok yakar diye bişey oluşmuş kafalarda. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz muhtemelen eski modeller falan çok yakıyordur. 6lt çok çok iyi o hacimde ve o güçte bir makina için.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

motorların motorları neden bu kadar verımsız?

yanı bunu anlamıorm
1.2, 1.4 arabalardan fazla yakıo bu meretler?
neden lan?
hafif sonuçta
e 2 teker
surtunmesı daha az?

Daha ufak hacimle (sadece silindir hacmi değil de genel hacmi de düşünmeliyiz) ayı gibi tork üretiyor, araba motorları için 6-7k max. iken bunlarda 11k falan, ivmelenmesi arabaya göre yüksek, gibi gibi. Sonuçta motorun rölantisinin bile de bir tüketimi var, anlık patlatması falan gerekiyor, belli bir noktadan aşağı düşmüyor. Elektrik gibi ultra verim alamıyorsun en iyisinden bile.

Zevk için alınan, verimsizliğinin bir kısmı resmen kasti olan, tasarruf gibi hiçbir amacı olmayan bir Harley ile; tamamen az yakıt tüketimi amacıyla üretilmiş atıyorum 1.2 Bluemotion Polo'yu karşılaştırmak da çok anlamlı değil zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam harley olmasın
citroenin yeni ufak kiralık araç stayla olan aletleri varya
3-4 falan yakıyor onlar düzgün kullanımda
benim motorda, 200cc ekonomik falan iddialı bişi böle
oda 2.5 3 yakıyor.

bahsettiğim araba 1.5 mi 1.6 mı ne dizel.

Hayır dicem, motordan anlamıolar verimli alet yapamıolar,
e honda hem araba yapıo hem motorsiklet

fazla mı masraflı oluyor acaba motosiklete kaliteli motor üretmek?
Koyuversin mesela 200cc lik bi Vtec, n'olcak sanki ağırlığı ne motorun,

genel olarak motosiklet motorlarında bi gariplik var. Eski model spor araba motorları gibi
verimsiz gürültülü vs vs.
:p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...