Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dişi kedi kısırlaştırma

nyks

Öne çıkan mesajlar

Dün yedi aylık dişi kedim kısırlaştırma ameliyatı oldu. 1 ay önce de erkek olmuştu. Erkek akşamına zıplamaya hoplamaya başlamıştı.

Luna -dişi olan- operasyondan 6-7 saat sonra çok az yaş mama yedi ama sonra kusup çıkardı. 1 gün geçmesine rağmen hala yatıyor bir şey yemiyor yada içmiyor. Veterineri aradım endişenmeyin dedi ama işte endişeleniyorum. Kardeşimin kedisi iltihap kapıp öldümden dönmüştü. 1 ay ben bakmıştım ona da.

Burada dişi kedisi kısırlaştırmış olanlara soruyorum. Ne kadar sürmüştü sizim operasyondan sonra kedinizin toparlanması?
Sosyal ağlarda paylaş

kusması normal, verilen ilaçtan oluyor o. hepsi vücuttan çıkana kadar bikaç kere kusabilir ilk 1-2 gün.

1-2 güne kendine gelmesi lazım, zaten ağrısı olacağı için çok kıpraşmaz yerinden ev kedisi ise.

sokak kedileri uçup gidiyor gerçi 3-5 gün gelmiyor ameliyattan sonra acıkınca geliyor geri falan anca.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:

Ben de muhalefet edeyim 1-2 yasindan once kedi kisirlastirmak sakincali deniyor. 7 aylik kedi icin agir bi operasyon.

Fikir ayrılığı var bu konuda. Bazıları gelişmeleri tamamlanmadan yapılmamalı diyor ama çoğu hiç kızışmadan yapılmasının daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Hiç kızışmadan yapılırsa kanser olma riski azalıyormuş.

Luna şimdi kalkıp su içti. Hala yemek yemedi ama en azından biraz rahatladım.
Sosyal ağlarda paylaş

bağırıyor diye yani? şimdi daha sadistçe geldi.
bi kere doğurtulur sonra kısırlaştırılır. 5-6 yavruyu da illa ki dağıtırsınız. hergün yüzlerce insan kedi almıyor mu parayla? zaten sistem burdan bozuk parayla satılmamalı hayvan. bu şeklde doğan kedilere ev bulunmalı
Sosyal ağlarda paylaş

klavye başında tanımadığın insanların zeka seviyesini ölçmede, çiftleşmek için eş arayan kedinin bağırmasının nasıl bir ''acılar içinde bağırması'' dramına dönüştüğünü açıkla mesela? bi anda bu kadar saldırgan olman pek bişey bilmediğini gösterior gerçi. bilen falan varsa aydınlatırsa beni sevinirim
Sosyal ağlarda paylaş

1 tane kedi besleyip 10-12 yıl sonra ölünce bi daha hayvan bakmaya töbe edenler, kendi kedisinin yavrusuna sonra onun yavrusuna bakmaya devam etse mesela?
ayrıca sokaklar kedi dolacak ne ya, hayvanı evde mi üretiyorsunuz? zaten doğaya ait, doğada yaşamaya göre evrilmiş bi hayvan. cins kedileri hariç tutuyorum o tam bi kapitalizm zaten
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

şimdi bir şey derdim de bu zeka seviyesine fazla gelir. seni 24 saat bağırtsınlar bakalım hoşuna gidecek mi

ııhh bu cevap iyi olmamış. uslup önemli.

sanane maydanoz olma diceksiniz de olmamış. bu tür usluplar yanlış abi. sadece @nejad için değil. bu tarz yanlış

cCc
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kedisinin yavrusuna sonra onun yavrusuna

tam olarak böyle değil :p

1 kedi sadece 1 yılda 20+ kedi oluyor eğer serbest bırakırsan, onlarda ilk 6-7 ayı geçince hop 5 er yavru daha,

zaten insanlar baktığı için dengeyi baştan bozuyorsun ameliyat etmedende, çünkü hemen hiçbir yavru ölmüyor zayıfı hastası kim varsa yaşıyor onlarda ürüyor sonra. zaten doğal ortamında da değil hayvanlar, orman olsa neyse ama şehirde yaşıyorlar.

çok kedi=kedi başına daha az yemek üstüne tonla FIV hastalıklı kedi, bununda ölümü çok kötü. bkz japonyanın kedi adaları, hasta olmayan çok az kedi var oralarda.

not: 120+ kedi baktım ta doğustan çoğu, 3-4 nesil beraber yaşayanlar oldu. 3. nesilden sonra genelde çok kaliteli hayvanlar çıkıyor, bıraksan lord olur.

an itibari ile kendi kedim + 5-8 arası kedim var lol.
http://static3.wikia.nocookie.net/__cb20090604151913/batman/images/thumb/5/59/Catman_07.jpg/290px-Catman_07.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...