Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

excel/numbers formül sorunu

xlaidehlevar

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar

Şimdi elimde bir tablo var aylık düzenleniyor. Elimde 5 isim var. Bu isimler A sütunun dan aşağıya doğru iniyor B sütünun da 01.01.2014 yazıyor C sütununda giriş D sütununda çıkış E sütununda C-D, F sütununda da tik-box var geldiyse tik gelmediyse tik konmuyor. 6. satırda tekrar isimler tekrarlanıp B sütununa 02.01.2014 yazılıyor. Kısaca yoklama gibi birşey. Şimdi ben başka bir sheet de bir tabloda formül oluşturup, isim isim kaç gün gelmiş ve ortalama kaç saat iş yerinde durmuş hesaplasın istiyorum fakat bir türlü beceremedim. Numbers kullanıyorum fakat formüller neredeyse aynı olduğu için excel cevabıda yeterlidir.

Edit: birde bazen adam ankaraya gidiyor ankara yazıyorum saat sütunlarına o da bazen error verdiriyor denediğim formüllerde.

Şimdiden teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

countifs averageifs fonksiyonları sorunu çözer fakat tik dediğin kavram excelin developer sekmesinden koyduğun checkbox nesnesi ise tikleri saydırabilmen için fonksiyon yerine koda ihtiyaç duyabilirsin.

Tik atmak yerine hücreye "x" gibi bir sembol koysan, fonksiyonlarda "x" leri saydırsan mesela
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 4 ay sonra ...

sevgili excel guruları, sorum size

elimde iki adet veri var. biri unique sku (-stock keeping unit-) diğeri unique barkod numarası.

benim db tuttuğum listemde sadece sku var, diğer listede sku ve barkodlar var.

ana listeme sku'ların karşılığı barkodları en basit ne şekilde çekebilirim?

bu sku-barkod datasının paralel olduğu liste:
1)sku 2)barkod

bu da ana listem, sku'ların olduğu yanına barkodları çekmek istediğim

daimi olarak yapacağım bir şey değil, database'e bir kerelik sku dengi olan barkod kodlarını çekip sonra barkodla devam edecem zaten.

en efektif nasıl yapılır bu iş? 3000 kusur tane sku var.

Sosyal ağlarda paylaş

İkisini yan yana bi listeye yazıyorsun bu senin db oluyor. Sonra Barkodu yazdığın yerde düşeyara formülü kullanıyorsun

Misal barkodun depo sheet i a1 hücresinde olsun, listende farklı bi sheette örneğin DB sheetinde a1-b5000 arasında olsun.

=DÜŞEYARA(A1;DB!$A$1:$B$5000;2;YANLIŞ)

Formül şunu yapıyor. A1 hücresindeki barkodu, DB sayfasında barkod ve stu ların olduğu hücrelerde (öbür sayfanın A1-B5000 hücreleri yani) tarıyor, bulunca da bu satırın 2'nci hücresini (aka aradığın değer olan STU'i) ilgili hücreye yazıyor. Sondaki yanlış %100 eşleşme için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...