xlaidehlevar Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Merhabalar Şimdi elimde bir tablo var aylık düzenleniyor. Elimde 5 isim var. Bu isimler A sütunun dan aşağıya doğru iniyor B sütünun da 01.01.2014 yazıyor C sütununda giriş D sütununda çıkış E sütununda C-D, F sütununda da tik-box var geldiyse tik gelmediyse tik konmuyor. 6. satırda tekrar isimler tekrarlanıp B sütununa 02.01.2014 yazılıyor. Kısaca yoklama gibi birşey. Şimdi ben başka bir sheet de bir tabloda formül oluşturup, isim isim kaç gün gelmiş ve ortalama kaç saat iş yerinde durmuş hesaplasın istiyorum fakat bir türlü beceremedim. Numbers kullanıyorum fakat formüller neredeyse aynı olduğu için excel cevabıda yeterlidir. Edit: birde bazen adam ankaraya gidiyor ankara yazıyorum saat sütunlarına o da bazen error verdiriyor denediğim formüllerde. Şimdiden teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 ms project. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 tam anlamadım sorunu ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 çok kolay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 e tamam ss koymusunda bitane, napmak istiosun babam. onu anlamadım ben :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Bir formül olacak isim isim kim kaç gün checkbox ı tiklenmiş sayacak birde isim isim yine 30 günde ki duruş sürelerinin ortalamasını verecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Etopla formülüyle rahatlıkla yaparsın. Yalnız tik yerine mesela gelince 1, gelmeyince 0 koyabilirsin oraya. Etopla biliyor musun, ona göre anlatalım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wiski Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 countifs averageifs fonksiyonları sorunu çözer fakat tik dediğin kavram excelin developer sekmesinden koyduğun checkbox nesnesi ise tikleri saydırabilmen için fonksiyon yerine koda ihtiyaç duyabilirsin. Tik atmak yerine hücreye "x" gibi bir sembol koysan, fonksiyonlarda "x" leri saydırsan mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Bu sanırım aradığın http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/pati/patiexcel_zpsaf474cf4.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Countif deniyorum zaten ama bir türlü beceremedim işte. Aslında isimler dikey yanyana olsa sıkıntı yok ama alt alta yapamadım. Checkboxları E H yaparım ona göre anlatabilirsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Allure- Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 checkboxlar true veya false verir, =if(A1=TRUE,"1","") falan dersin, checkboxun altına, daha sonra sumifle toplam süreyi getirirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Mart 22, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2014 yeni konu açmak istemedim tarihler numbersda 41000 li rakamlarla libreoffice veya ms office te ise gayet normal gözükmesinin sebebi nedir? dosya numbersta hazırlandığında 3 taraftada sıkıntı yok ama dosya msoffice te hazırlanmışsa %50 ihtimalle 41000 li rakamlar çıkıyor tarih yerine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2014 Hücreleri yeniden formatladığında düzelmiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Mart 22, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2014 axedice said: Hücreleri yeniden formatladığında düzelmiyor mu? Yok düzelmiyor malesef Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 sevgili excel guruları, sorum size elimde iki adet veri var. biri unique sku (-stock keeping unit-) diğeri unique barkod numarası. benim db tuttuğum listemde sadece sku var, diğer listede sku ve barkodlar var. ana listeme sku'ların karşılığı barkodları en basit ne şekilde çekebilirim? bu sku-barkod datasının paralel olduğu liste: 1)sku 2)barkod bu da ana listem, sku'ların olduğu yanına barkodları çekmek istediğim daimi olarak yapacağım bir şey değil, database'e bir kerelik sku dengi olan barkod kodlarını çekip sonra barkodla devam edecem zaten. en efektif nasıl yapılır bu iş? 3000 kusur tane sku var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 İkisini yan yana bi listeye yazıyorsun bu senin db oluyor. Sonra Barkodu yazdığın yerde düşeyara formülü kullanıyorsun Misal barkodun depo sheet i a1 hücresinde olsun, listende farklı bi sheette örneğin DB sheetinde a1-b5000 arasında olsun. =DÜŞEYARA(A1;DB!$A$1:$B$5000;2;YANLIŞ) Formül şunu yapıyor. A1 hücresindeki barkodu, DB sayfasında barkod ve stu ların olduğu hücrelerde (öbür sayfanın A1-B5000 hücreleri yani) tarıyor, bulunca da bu satırın 2'nci hücresini (aka aradığın değer olan STU'i) ilgili hücreye yazıyor. Sondaki yanlış %100 eşleşme için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 bu arada yanlış yerine 0 da yazabilirsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 benimde aklıma direkt vlookup gelmişti - en efektif onla olur diyorsanız öyle girişicem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 aradığın cevap vlookup'da gizli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 teşekkürler bebişlerim, seviyorum sizi en çok baltazarı seviyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Vlookup'la halledersin. Vlookup formülüne FALSE ya da YANLIŞ yazan arkadaşlardan da tavsiye almadan 2 kere düşün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Hint köylüsü ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Proleter olmadığım için bu tür konularda yazılı iletişimi tercih ediyorum, bilgisayarla bilgisayar olmayacak kadar elit bir hintliyim. 1-0 mış. Peh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2014 bide exceli Türkçe kullananlardan da ; nedir abi ; nedir ya allah bilir ondalık ayracınız , dır fakirler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar