Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ebook Reader #2

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

deadwoll said:

Ben hala emektar Kindle 3'ü kullanıyorum, hani şu klavyeli versiyon.

5 sene falan oldu sanırım, aydınlatma hariç hiç bir şeye özenmedim sağolsun :>

bende de o var. ele daha iyi oturuyor yenilerine göre. klavyesi de baya iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Elektronik kitap okumak istiyorsan D&R'den Kobo Glo HD alacaksin. Tablet sadece isik nedeniyle degil, yenilenme gibi seyler nedeniyle de kotu. Siyah ekran ya da blue reduction ise yarayan seyler degiller.

night shift veya flux yokken vampir gibi etkileniyorum abi ben. gözü yorması açısından mı diyosun yoksa circadian ritmi melatonini falan etkilememek için de işe yaramadığı mı bulunmuş?

ipad çok fena uyku kaçırıyo bende geceleri ama parlaklğı ekstra kısmanın yolunu yeni buldum. fayda ederse yazarım
Sosyal ağlarda paylaş

Gerge ipadde kitap okunmaz diyor. Dogru da soyluyor. Geceyle gunduzle alakasi olan bir sey degil. Mevcut tablet ekranlari yenileme hizlari yuzunden aslinda surekli titriyorlar gibidusunun. Gozfarketmiyor ama yoruyor. Isik vs. de artisi.

Gunde bir saat okuma yapiyorsaniz bir sey anlamazsiniz gerci de, 4 5 saat ipadden kitap okuyayim derseniz gozleriniz bayagi yorulur. Uzun vadede devam ettirirseniz de ciddi rahatsizliklara yol acar.

Illa elektronik cihazdan okumaniz gerekiyorsa ebook alin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kobo'dan aldigim kitaplar D&R'da, D&R'dan aldigim kitaplar Kobo'da gorunmeye basladi:

http://screens.muratcansimsek.com/Screen%20Shot%202016-04-23%20at%2010.45.33.png

Kürk Mantolu Madonna'yi da okumamistim, bu eksigimi gidermek icin alayim dedim ve Kobo Glo uzerinden alabildim. Yillarca bekledikten sonra sonunda adam gibi ulkemize girdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ne ilgisi var? Kobo'da Kindle'dan kat kat daha fazla sozluk var ayrica. Onlarca dil icin sozluk koymuslar, Turkce dahil.

Kindle paralal ithalat, Kobo ise resmi olarak girdi D&R ile ortak olarak. Kobo Glo HD'nin Turkiye fiyati Fransa ve UK fiyatlarinin epey altinda, Almanya fiyatinin 10TL ustunde mesela. Yol parasini kattiginda ABD'den de ucuza geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Senin hiç sözlüğe ihtiyacın olmadıgı için farkı anlamiyosun Gerge :)

kobo'nun türkçe-ing. sözlüğü redhouse gibi bişey ya. İng. kitap okuyan adama yardımcı olmuyor. Oxford anlamlarını veriyor (kobo 3-5 veriyorsa, oxford hepsini veriyor) + cümle içinde fln. örnekler çakıyor. çok çok iyi

Ben kobo'ma oxford yükledim kullanıyorum mesela ama virgüllere fln. takılıyorum çevirmiyor. Ereader'in orjinalinde olmadıgı için...

http://the-digital-reader.com/2015/02/22/how-to-install-custom-dictionaries-on-your-kobo-ereader/
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl ne ilgisi var ya, biri 485 diğeri 429, acaba dedim lisansladığı bir şeylerden mi geliyor fark çünkü teknik olarak pek farklı değiller.

Yoksa pek tabii pazardan elma alıp üstüne elma logosu yapıştırıp istediğin fiyata satılabilir yani. Klasik müzik Debussy falan dinlettik deriz, öteki elmalar Mahler dinlemişler ondan biraz şeyler(neyler?) deriz. Bite now and ever. neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
ABD'de fiyatlari ayni. 485TL olan resmi fiyat filan degil, getiren firmanin kafadan koydugu fiyat. Iki fiyati kiyaslayamazsin.

Ayrica artik Kindle almak aptalliktir yani Turkiye'de, net olarak soyleyebilirim bunu. Kobo'da servis ve garanti var. FIyati daha ucuz ve ustelik ekrani daha kaliteli infrared oldugu icin.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Gerge ipadde kitap okunmaz diyor. Dogru da soyluyor. Geceyle gunduzle alakasi olan bir sey degil. Mevcut tablet ekranlari yenileme hizlari yuzunden aslinda surekli titriyorlar gibidusunun. Gozfarketmiyor ama yoruyor. Isik vs. de artisi.

Gunde bir saat okuma yapiyorsaniz bir sey anlamazsiniz gerci de, 4 5 saat ipadden kitap okuyayim derseniz gozleriniz bayagi yorulur. Uzun vadede devam ettirirseniz de ciddi rahatsizliklara yol acar.

Illa elektronik cihazdan okumaniz gerekiyorsa ebook alin.

ben uzun zamandır tablette okuyorum bir sıkıntısını görmedim 30'dan fazla kitap bitirmişim. Yüzlerce makale cabası.

Şimdi e-ink güzel, gayette beğendim hala almaya niyetliyim ama işte tek eksiği pdf. Pdf ipad'te jilet gibi. Birde sayfa geçişleri hızlı, oradan oraya zıplayabiliyorum. İnterneti hemen açıp kitapta bahsedilen konu ile alakalı daha detaylı bilgi alabiliyorum falan filan.

Tabletin dezavantajı gözü yorması ve sarjının kobo,kinlde gibi cihazlara nazaran kısa olması (doğal olarak bir yığın uygulama var) ama diğer taraftan avantajları kat kat fazla.

edebiyat ağırlıklı (yani roman,şiir, hikaye vs.) okuyucular için e-book readerlar iyi.

Ancak ben güne gazeteleri okuyarak ve bu gazetelerde beğendiğim yazıları instapaper'da toplayarak başlıyorum. Ardından kitap okuma ve kitap okurken buda neymiş şu
da neymiş vay buda bumuymuş şunu da not alayım şunu kaydedeyim şeklinde geçiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Iyi degil Voyage.

Kobo Glo HD ondan da iyi ekrana sahip. Amazon capacitive dokunmatik ekran kullanarak tum cihazlarinda goruntu kalitesinden odun veriyor. Kac kere soyledim bunu. 800TL'ye, daha kotu ekranli ve servissiz/garantisiz urunu almak isteyen varsa buyursun ama.

Ama Kindle kalitesi diye bir sey yok; hem Kobo, hem de Amazon ayni firmadan ayni ekrani aliyor. Bunu: http://www.eink.com/display_products_carta.html Ama Amazon ustune ek katman ekliyor, gorunutu kalitesini geriletiyor. Tamamen de gereksiz yani bu. Flush bezel icin sadece, infrared ile o mumkun degil.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

390TL'ye Glo niye aliyorsun abi? 430TL'te Glo HD al biraz daha verip. Glo 2012'de cikti, Glo HD cikali daha bir yil olmadi sanirim.

Yok GLO HD demek istedim. Niye glo'yu alayım.

Şöyle bir şey var:
http://www.amazon.com/Dark-Money-History-Billionaires-Radical-ebook/dp/B0180SU4OA/ref=tmm_kin_swatch_0?_encoding=UTF8&qid=&sr=

Mesela şu kitabın satış seçeneklerinde Kindle yazıyor. Bunu Glo HD'de okuyabilir miyim? Kindle App var mı Glo HD'de?

Yok galiba ben de bulamadım onunla ilgili bir şey. İşte bu da bir sorun. Amazon'dan kitap alıp okuyamıyorsun Kobo'da.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
ABD'de fiyatlari ayni. 485TL olan resmi fiyat filan degil, getiren firmanin kafadan koydugu fiyat. Iki fiyati kiyaslayamazsin

haklısın

https://us.kobobooks.com/products/kobo-glo-hd#overview
http://www.amazon.com/Kindle-Paperwhite-High-Resolution-Display-Built/dp/B00OQVZDJM
ikisinin de 370 TL civarında takılıyor US fiyatları. hatta kobo 10$ daha pahalı sdf.

ben bunu düşünememiştim. vücud alışmamış türkiye'de e-reader satıcısı olmasına. hâlâ ikisini de 3. kişiler getiriyor gibi hissediyorum.

mağazalara dağıtmışlar mıdır acaba. d&r'a uzun zamandır uğramadım eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Hem o kitap Kobo'da yaklasik 20TL daha ucuz Turkiye hesabiyla girersen kitapcisina: https://store.kobobooks.com/tr-tr/ebook/the-dark-side-1

Hem de ben kitaplarimin yarisini Amazon'dan alip okuyorum. Kindle'in masaustu programi ile indirip Calibre'de DRM kiriyorum. Calibre otomatik olarak kirip Kobo formatina ceviriyor ilk ayardan sonra, tek gereken Kindle'in kitaplari indirdigi klasorden (ki kendin belirleyebiliyorsun bu klasoru) Calibre'ye surukleyip birakman. Aha buda Calibre'nin DRM kiran eklentisi: https://apprenticealf.wordpress.com

PS. Yeni versiyonu cikmis bu hafta, ona guncelleyeyim simdi ben de.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kobo'nun ekran daha iyi. Kisisel bir kiyaslama degil bu, Paperwhite ekrana ek dokunmatik katman koydugu icin Kobo'nun ekrani objektif olarak daha iyi.

Ikisinde de okuduklari formatlari usb bellege yukler gibi yukleyebiliyorsun. Ama PDF olayini unut. Aciyorlar ama pek okunabilir degil.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Kobo'dan aldigim kitaplar D&R'da, D&R'dan aldigim kitaplar Kobo'da gorunmeye basladi:

Gerge, d&r'dan aldığın kitapları Kobo'da nasıl görüyorsun?

bi d&r hesabım vardı ama kobo'yu daha çarşamba alıcam. Şuan Kobo'nun sitesine d&r hesabıyla giremiyorum. önce kobo üyeliği alıp sonra acc bağlama gibi bir durum mu var?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...