Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kahve işicem artık

pontipati

Öne çıkan mesajlar

çok kahve tüketiminde vücüt etkilerine alışıyor ve artık etkisini yitirmeye başlıyor.

ben yıllardır günde 1-1.5 litre sert filtre kahve içiyorum. yatmadan 20 dk önce fondip yapayım en ufak bir uykuyu bozma veya azaltma gibi bir etkisi yok. el ayak yine hopluyor ama kahve içtim uykum açıldı diye bir konsept kalmadı.

geçen gün kız arkadaşıma içirdim gece oyun oynarken, yatağa yattıktan 2 saat sonra kız hala ayaktaydı, kitap falan okuyordu. ben kafayı koyduktan 15 dk sonra uyumuştum asdad. ki onun içtiği kahvenin iki katını falan içtim.
Sosyal ağlarda paylaş

bi gün 7-8 bardak türk kahvesi içtim üst üste 40 saattir fln uyanıgım wow mu oynuyoruz bişiy var abi bi başladı elim ayağım titremeye sallanmaya şiddetlenerek en sonunda kalp çarpıntısı fln fişman derken kendimi yatakta soguk terler dökerken bulmuştum aklıma geldi yazayım dedim fazlakafeinde iyi deigl
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:

Boyle durumlarda cozum power nap. Cok degil 15 dk falan kestirirsen vucut toparliyo.

şu nap işine merak sarmıştım, uyku düzenlerine falan. şöyle mesela

http://workdayhacker.com/wp-content/uploads/2012/04/polyphasic-sleep.png

var mı senin buna benzer bi uyku düzenin deacon?
bingildak said:

çok kahve tüketiminde vücüt etkilerine alışıyor ve artık etkisini yitirmeye başlıyor.

ben yıllardır günde 1-1.5 litre sert filtre kahve içiyorum. yatmadan 20 dk önce fondip yapayım en ufak bir uykuyu bozma veya azaltma gibi bir etkisi yok. el ayak yine hopluyor ama kahve içtim uykum açıldı diye bir konsept kalmadı.

geçen gün kız arkadaşıma içirdim gece oyun oynarken, yatağa yattıktan 2 saat sonra kız hala ayaktaydı, kitap falan okuyordu. ben kafayı koyduktan 15 dk sonra uyumuştum asdad. ki onun içtiği kahvenin iki katını falan içtim.

abartıyorum bazen kahveyi sonra bf atıyorum elim ayağım titriyor sofrada bişeye uzanamıyorum sdfgasdg
Sosyal ağlarda paylaş

öküz gibi su içiyorum gün içinde belki o da biraz etkisini azaltıyor olabilir alışkanlık dışında. günde min 4.5-5 litre su içiyorum. evde çalıştığımdan böyle son 1-1.5 yıldır. günde abartısız 10 kere falan işiyorumdur.

hemen yerden yere vurmuşsunuz lan ne prim yapacam şu forumda sanki çok matahmış gibi. evde tv yok bu arada, doğrusu tv var ama digiturk vs. gibi bir alıcı yok kanallar çıkmıyor yani. usb'den film/dizi falan izliyoruz veya işte çok özel bir durumsa laptoptan bağlayıp kanal açıyoruz. sofistikelikten değil imkansızlıktan asdsad
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

Deacon said:

Boyle durumlarda cozum power nap. Cok degil 15 dk falan kestirirsen vucut toparliyo.

şu nap işine merak sarmıştım, uyku düzenlerine falan. şöyle mesela

http://workdayhacker.com/wp-content/uploads/2012/04/polyphasic-sleep.png

var mı senin buna benzer bi uyku düzenin deacon?

Var var. Direk "The Siesta" dediklerini uyguluyorum ben. Her oglen yemeginden sonra bilgisayar basinda kestiriyorum. Nap odasi yapmayan sirketlere burdan sevgilerimi iletiyorum ayrica :)))))

Ilk basta biraz vucut "wtf" oluyo ama kesinlikle efektif. Zaten istanbul gibi ise gel-git olayinin cok zaman aldigi yerlerde en uygunu o oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Gece 12-1 arasi uyuyorum genelde. Sabah da 6.30 - 7 arasi kalkiyorum. Oglen de 13.30-14.30 arasi artik ne zaman vucut "yat la artik" mesaji gonderirse koyuyorum kafayi klavyeye.

Ogrenciyken ise yaramiyor ama calistigim her donemde uyguladim ve super efektif benim icin.

Bu arada kahve ile alakali olarak da icilmesi gereken saatler varmis. Durun bulayim. Hah

http://en.ilovecoffee.jp/posts/view/110

Uygulamadim bunu ama referansi da kabul edilebilir oldugu icin cok mantiksiz gelmedi. Kafein tolerance buyuk bi sorun. Ben bi alti ay kadar kola, cay ve kahve icmeyi birakmistim. Ondan sonra tekrar basladigimda cok fark etmisti. 1-2 ay kendimi temizledikten sonra bu yontemi denemeyi dusunuyorum bakalim.
Sosyal ağlarda paylaş

sağol :D
kolayı abartıyorum ben gün içinde 1 litreye yaklaşıyor..
bir haftadır kahveyi abarttım, sek, 3ü 1 arada vs. fincan fincan içiyorum. dün hiçbir işe yaramadı resmen, töleransım artmış sanırım :P uyku düzeni de belirlicem artık zombi gibi gezmekten bıktım sdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...