Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tartışma ve kavga etme konusu! ^^ (telefon seçimi)

Lectre

Öne çıkan mesajlar

Lectre said:

yarın ikisinide kullanayım yarımşar gün bakayım iyice madem.

eski nerdlerdeniz biz, artık çok uğraşmıyorum.

sanırım 5s tercih ederim yine boyut yüzünden bilemedim ama yine.

hem marketi falan daha düzgün gibi.

ama z1de ekrandır, kameradır, sestir cezbediyor.

Z1 eksileri

çok büyük
ekranın renkleri tam sıcak değil, bi donuk gibi bişey
arada kasıyor, takılıyor.

5s eksileri

şarj :(
ios7 (sevemedim bi türlü)
aşırı hafif (bu eksi mi artı mi bilmiyorum :) )
Sosyal ağlarda paylaş

Lectre said:

yarın ikisinide kullanayım yarımşar gün bakayım iyice madem.

eski nerdlerdeniz biz, artık çok uğraşmıyorum.

sanırım 5s tercih ederim yine boyut yüzünden bilemedim ama yine.

hem marketi falan daha düzgün gibi.

ama z1de ekrandır, kameradır, sestir cezbediyor.

Iphone'un ekranı bana çok daha iyi gibi geliyo Z1'e oranla. Boyut kast ediyosan ekran ile o başka tabi. 4"'ten sonrası beni sarmıyo ama seveni çok tabi büyük ekranların.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir arkadaşımdan direkt uzunca bir alıntı yapıyorum. Ayfonu ortam çocuklarının telefonu olarak görmekten vazgeçer belki bazıları okur da... (I luv fakirlik ayfonu)

"LG G2 için
http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/25466483.asp

Uzun bir yazı olsun da deep silence yaratayım
http://www.androidpit.com.tr/galaxy-s4-iphone5-15-neden
Demiş fakirler haydi şirketin içinden biri olarak yeşil adam severlere birer birer cevap verelim.

Ekran Kalitesi : 1920*1080p mi? Zannediyorum bunu o yazıda yazan arkadaş uygulamalardan haberdar değil ücretsiz indirilen app'ler ile henüz tazecik 1280p formatında çalışıyor yani 1080 artık full hd olarak geçmiyor daha yüksek ppi sunmasının sebebi tabak kadar ekrana sahip olması ki göt cebinde taşımak için çok büyük bir götün olması lazım.

S-Health : Yaklaşık 2 dolara alınan WiCon pad ile bunun adımına kadar sayıp harita üzerinde durduğun noktaları ve sürelerini pc'ne realtime data transfer eden ve istatistik sunan Nike versyonu var. Arada bir de LeBron çıkıyor so diğerine geçelim..

13mp kamera :
iPhone 5S’te 1.4µ pikseller yerine 1.5µ piksek genişliği var so fotoğraftan anlayan biri o megasikseldeki 2,3 rakamın farkının lens, makro odaklama ve renk sıcaklığına göre kendini ayarlayabilen flash ile karşılaştırılamayacağını bilir so well played samsung..

Daha Hızlı İşlemci : 5 için yazılmış bu 5s'de zaten işlemci ikiye katlandı PowerVR Series 6 grafik işlemcisinden bahsetmiyorum bile..

Kişiselleştirilebilir Açılış Ekranı : Bknz Jailbreak en son indirdiğim "ücretsiz" uygulamada ekranda bir denizanası çıkıyordu ekranda gezinen balığı yiyip ekran geliyordu : https://www.google.com.tr/search?q=jailbreak&espv=210...

Google Now, Siri'ye Meydan Okuyor : (Bunun da iphone uygulaması var appstore'da ücretsiz JB var ise pcde kullanılan zibilyar tane program da ücretsiz hale geliyor)

Daha Büyük Bellek : Bunun sebebi ios 7 de stabilize edildiği için multitasking'in bellek üzerine etkisi cihaz ekstra güce ve bellek alanına ihtiyaç duymadan var olan belleğin %90ını multitask sırasında açık olan uygulamaya ayırabiliyor. Fakat zannediyorum android bu kadar stabil değil =))) (liseli gülüşü here again xDxD)

Çıkarılabilir Pil : Hayatında iphone'u eline almamış insan için tabi ki karmaşa fakat iphone gayet removable bir pile sahip aa tabi tuşa basıp kırılınca siz ağlıyordunuz ondan vidalama sistemi size gelmiyordu prdn fakirler xDxD.

Genişletilebilir Depolama Alanı: Alet zaten 128gb olarak geldiğinden np

Hareket ve Gözle Kontrol : Apple'da bunun da uygulaması var jb kullanıcılarına ücretsiz olarak ekstra olarak bir WiFi destekli cihazınız var ise http://ardrone2.parrot.com/ gibi bunu da o uygulama ile göz hareketlerinizle kontrol edebiliyorsunuz. (Ateyizler?)

Daha İyi Multitasking : ios7 ile bu da ggwp hatta youtube gibi uygulamalarda aynı anda 3 video 4 video dahi izleyebiliyorsun artık

NFC (Yakın Alan İletişimi) Desteği : şu iPhone'da olmadığı iddia edilen bluetooth aslında bunun için televizyon radyo mediabox ve diğer cihazlara bağlanabiliyor ve kontrol edip data transfer edebiliyorsunuz e tabi bunu da araştırmadınız iphone'u elinize alıp ıy bu ne dediğiniz için..

Story Album Özelliği : Bunun için yaklaşık 999999 milyon tane uygulama herhalde 2006'dan beri var ah samsung ah..

Tabii Bir de Uzaktan Kumanda Var : http://www.youtube.com/watch?v=oHDwKT564Kk videom konuşsun..

Uzun lafın kısası Türkiye'deki vergilerden ötürü fiyatı fazla diye lekeleme araştır öğren burada yazmayan touchscreen hassasiyetinden bahsetmeyeceğim niye hiçbiri iphone yakınından geçmiyor biliyor musunuz çünkü "patentli!" Daha değinemediğim zibilyon tane müzik, oyun ve utility app var tabi de şimdi ağır gelmesin bir anda hepsi."
Sosyal ağlarda paylaş

bu durum şöyle örnekleyeyım. mesela duman grubunu hepimiz severiz, ama bazıları herkes seviyor diye uyuz olur ve kötülemeye başlar. iphone da da o durum var. ben baya değişik modelde telefon kullandım en iyisi iphone du ki akıllı telefonu iphone çıkarttı, burada yazılan diğer her marka birer taklit. iphone dan her konuda önceden de gelecek te de daha iyi markalar olmuştur olacaktır. senin önemsemen gereken nokta iphone dan memnun değilim diyen bir insan var mı yok mu? varsa da düşündüğün diğer telefondan daha mı çok daha mı az? herkes kullanmadığı ürünleri kötüler. önemli olan kullanıp da kötülemek
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...