DoruK Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 axedice said: Venedik çok overrated bence, Floransa ise underrated kralı. o kadar doğru ki milan da çok gereksiz bi şehir olmasa olurmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 floarnsa yaşamak istediğim şehir. venediğinse sular altına gömülmesini istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 venedik gömülüyor o sahildeki kilise falan hep su olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Şimdilik sadece dönüş uçağımızı Napoli'den aldık 1 Şubat Cmt saat 16 gibi dönüyoruz. Bir de 18 Ocak Cmt, Nice'den Genoa'ya covoiturage diye bir siteden bizi götürcek adam bulduk, ödemesini yaptık numarasını aldık etc. Belirli olan sadece bu 2'si ve aradaki 2 hafta'nın net planı yok. Cenova-Torino-Milano-(verona)-Venedik-Bologna(arkadaş var burda)-Floransa-Roma-Napoli. diye de bir rotamız var. Torino'yla ilgili öneri var mı? bu rota'yı yapmaya çalışırsak napoli'ye sadece uçağa binmeye vakit kalcak gibime geldi benim sdffds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Bologna'da arkadaş var da, arkadaş var diye kütahya'ya gider misin mesela? Bologna bildiğin düz öğrenci şehri. Gezip görülecek hiç bir yeri yok. Biz bir günde koşarak kaçmıştık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Floransa - Roma arasında da Floransa'dan çok erken kalkan trene binip o günün ilk yarısını Siena'da, ikinci yarısını Pisa'da geçirmenizi tavsiye ederim. Akşam da geç saatte Roma'ya geçer, Scholars Lounge'da iki bira çakıp kalacağınız hostele geçebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 bologna'da alternatif bi erasmus gecesi olur hem kalcak yerimiz de var dinleniriz falan diye gitmek istiyorum oraya. Ama heralde 1 gece kalır devam ederiz çok da lazım değil tabi. floransa-roma arasını dediğin gibi yapalım kulağa iyi geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Fırsat olursa Siena'yı gezin bence de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 makarnası meşhurmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 İtalya'ya 2. kez geçen mayısta balayı diye gittim. Şehirleri gezmek için gereken en düşük miktarı yazdım, gün derken tam bir günden bahsediyorum elbette. Sabah geldim, akşamüstü ayrıldım değil. Koştur koştur gezilecek olursa daha da sıkıştırılabilir ama tadı kalmaz. Roma - 3 gün. Collesium, forum filan derken bir gün, merkez-ispanyol merdivenleri bir gün - Vatikan bir gün. Pisa - Sadece bir kule var. Bana sorarsan gitmeye değmez, gidersen de 1 saat yeter. Roma-Floransa trneleri zaten buranın üzerinden geçiyor. Onları kullanabilirsin. Floransa - 2 gün. Bir gün müzeler, bir günse sadece şehri gezmek için. İtalyanın en güzel yeri bence. Venedik - 1 gün. Ama dolu dolu bir gün. Eğer kız arkadaşınla gideceksen cimrilik etme 100 Euro'yu uzun bir gondol turu için ayır. Konaklama içerde ateş pahası, merkez dışında uzak. O yüzden de 1 gün dedim. Ayrıca Venedik'e overrated diyeni San Marco meydanında sıkıştırırlar. Bologna- Merkezde HİÇBİR şey yok. Araç kiralayacaksanız şehir civarı inanılmaz bir doğaya sahip, sadece o zaman düşünülebilir. Napoli - 1 gün. Sadece Pompei için gidilir. Gidilmeli. Pompei gittisi geldisi 1 gün, şehirde başkaca çok bir numara yok. Ama Bologna gibi şehir dışında gezilebilecek çok güzel köyleri var (özellikle kuzey sahil kesimi) Milano - Sadece alışveriş. Gitme. İtalyanın en önemli güzelliklerinin önemli bir kısmı kırsalda, araç kiralayarak gidilebilecek yerlerde. Öyle bir imkan varsa o zaman her şehre (Özellikle Bologna, Floransa ve Napoli) +1 ya da +2 eklemek lazım. Yemek konusu da önceden hazırlık gerektiriyor çünkü İtalya'da ne gördüğünden önemli birşey varsa o da ne yediğindir! Tripadvisor bu konuda baya yardımcı olacaktır, zaten italyada yemek üzerine de sayısız blog-tavsiye bulabilirsin nette. Biz gırtlağa düşkün bir çift olduğumuzdan haritada görülecek yerlerden çok yenilecek yerler işaretliydi. Dikkat etmen gereken şey hemen hemen bütün adam akıllı lokantalar öğlen 12-14, akşam 19-22 arası gibi çalışıyor, öğlen 3 de baya baya aç kalmıştık hanımla Roma'da. Anca büfe-fast food bulabilirsin bu saatler hariç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Eyvallah çok güzel özet. Araba kiralama olayı da bi opsiyon, üstesinden gelirsek yapabiliriz o işi. Arkadaşım kız ama kız arkadaşım değil maalesef :P 100 euro da hayatta veremem bi gondol'a zaten eheh. italya'da araba kiralama işi için hangi firmalar var, tavsiyesi olan varsa bi bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2014 Bu iş kişiden kişiye değişir. Roma'da 2 haftayı dolu dolu geçirebilirsin. Sırf Vatikan 2.5 gün sürer. Müzelere vs. yürüme parkuru gibi gidersen 3 günde bitirebilirsin tabi. Ben 3 günde sadece kabuğunu görebildim; dediğim gibi 2 haftada anca biter orası. Roma için löplöpçülerin yemek guide'ı oldukça iyi. Floransa ise 1,5 haftada olur diye düşünüyorum. Özellikle turlar, yukarıda dediğim gibi işi minimum sürede bitirebilmek için seni koşturuyorlar; koşmadan gezmenin yolunu bul. Pisa şehri bir gününü doldurur rahatça. Şarap tadımı falan derken zaten bir günün çok rahat geçiyor. Siena, san gimignano 1 gün desen zaten 3 günün sırf şehrin dışında geçti. Bundan daha az sürüyorsa, bir şeyleri gözden kaçırıyorsun; boş boş tracking yapmaya başlamışsın demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2014 Roma benim gördüğüm en dolu dolu avrupa şehriydi Paris'le beraber. Yanlış hatırlamıyorsam 3 gün kaldım. Sabah 8'de yola düşüp gece yarısı dönüyorduk otele. Temmuzda gittiğimizden iflahımız kesildiydi. Ama fazlasıyla değdi. Pazar gününü Roma'ya denk getirmeye çalış; papa Vatikan'da hutbe okuyor sdflkj. Biz gittiğimizde adam Polonya'da tatildeydi bayağı sövmüştük (bu arada Vatikan'daki müzelerden birisi pazar günleri kapalı, onu da ekliyim de küfür yemiyim sonra) Yemek olayı vb. cidden çok güzel, hayvan gibi yemiştim. Turistik restoranlar haricinde küçük ama kaliteli pizzacıları tavsiye ederim. 4-5 farklı yerde yedim, en keyifli yemeğim ara sokak esnaf pizzacısındaydı. Hem adamlarla muhabbet ettik 2 rekat; hem local bira ve şarap içtim hem de diğer müşterilerle bık bık ettik. Yalnız bazı şeyler ciddi para tuzağı aklınızda olsun; misal rome pass mı öyle bir şey var; 30 40 euro veriyorsun... Bazı toplu taşıma araçlarında geçmiyor, girilmesi gereken müzelerde geçmiyor falan. Zaten otobüslerde yalnızca turistler bilet kullanıyor. (biz de türk olduğumuz için kullanmadık, çok utandım lan) Her şey yürünecek mesafede zaten, yürüyün siz de. He bir de Altare della Patria diye bir yer var, tavsiye ederim. Collesium'dan düz yardırınca karşınıza çıkar zaten. Yukarı çıkınca Roma manzarası falan çok iyi kendisini bir kenara bırakırsak. Edit: Bu arada sindire sindire gezmek için 1 hafta falan gerekiyor. Ama bence fazlası sıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamisahin Mesaj tarihi: Ocak 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2014 Roma dışında kesinlikle Floransa (en öncelikli) ve Napoli (Pompeii için elbette), hatta Napoli'ye kadar inmişken Sorrento da görülebilir. Pizza'yı Napoli'de ye. Şimdi yerini yurdunu hatırlamıyorum ama bizim tarlabaşı gibi ürkütücü ara sokaklardan geçerek bir pizzacıya varmıştık. Orada ölebilirdik lezzetten. Roma'da colleseum'da falan çok sıra varsa (biz eylül'de gitmiştik çok kalabalıktı) hemen aşağısında foro romano girişinden müze giriş kartını al, colleseum'da da sıra beklemeden cırt diye girersin. Roma için en az 2-3 gün. Floransa'da yapılacak, görülecek o kadar çok şey var ki. Venedik bence de elzem değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 24, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2014 Tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar. Şimdi Cenova-Milano-Verona'dan sonra vardığımız Bologna'dan ayrılıp Floransa'ya gidiyoruz. Venedik'e de Bologna'da kaldığımız arkadaşlardan günübirlik gidip geldik. Floransa'dan sonra sıra Roma ve Napoli'de. Esas şimdi başlıyor gibi bir şey. Bir ara özet özet gözlemlerimi yazayım. Öptüm <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ocak 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2014 siena ve pisa'yı unutmayın lan, üzülürsünüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Hand Mesaj tarihi: Ocak 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2014 şu ara gidilmez diye düşünüyorum. ha, baba falan fabrikatör ise olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2014 Erasmus'la her türlü gidilir. En iyi mevsim olmasa da fiyat ve müsait tarih dengesi açısından istediği zaman gidemeyebiliyor insanlar. Myrica ne bekliyorsun da bulamıyorsun bilemiyorum ben. Umarım Amsterdam fanı falan değilsindir. İtalya avrupanın en gezilesi ülkelerinden bir tanesi. Bugünün batısını oluşturan en önemli aktörler bugün İtalya dediğimiz yerde varlıklarını sürdürdüler/sürdürüyorlar ve her köşe başında bu aktörlerin izlerini görmek mümkün. Roma zaten Avrupa'nın gezilesi 2-3 şehrinden bir tanesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phillamon Mesaj tarihi: Ocak 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2014 Roma'da 3.5 ay Erasmus ile staj yaptım. Floransa, Venedik ve Milano'yu da gezdim. Aşağıda bahsettiğim gün önerileri sadece şehir merkezlerini kapsamaktadır. Benim önerilerim şöyle: Roma:(3 gün, 2 gece ideal) [list] [*] 1 gün mutlaka Vatikan'a ayrılmalı. Vatikandan kastım sadece San Pietro meydanı ve kilise değil. Bileti internet sitesinden erkenden almak koşuluyla Vatikan müzelerini gezin. 1 gün öyle geçiveriyor. [*] Kolezyum'un içini görmenizi tavsiye ederim. Özellikle düşük ücretli rehberli tura katılmanızı tavsiye ederim. Çok güzel anlatıyorlar. Roma forumu ve Palatine tepesi Kolezyum ücretine dahil geliyor. Aynı gün içerisinde gezip bitirin. [*] Aşk çeşmesi vs. klasik şeyler. Vittorio Emanuele II anıt binası mutlaka görülmeli(Kolezyum'dan dümdüz giden yolun sonundaki bembeyaz bina). [*] Pantheon, milattan sonra 126 yılında yapılmış ve halen dünyanın en büyük desteksiz kubbesine sahip kilise. Buranın yakınında Giolitti diye dondurmacı var. Roma dondurması ünlüdür ama bu ayrı bir güzel. Hava soğuk da olsa yemelisiniz bence... [*] İspanyol merdivenleri çok hoş bir mekan. Pompi diye tatlıcı var. Tiramisusu efsane. İspanyol Merdivenleri'nin yakınındaki bu(tıklayınız.) şubesinden tiramisunuzu alıp(plastik kaşıklı ufak kutularda satılıyor) İspanyol Merdivenleri'nde oturun, etrafı/insanları izleyin... [*] Pizzacı: Baffetto (tıklayınız.) pizzacı var. Roma'da yediğim en güzel pizza. Kışın nasıl olur bilmem de, yazın önünde 1 saate yakın sıra beklemiştik masanın boşalması için. [/list] Floransa:(2 gün, 1 gece ideal) [list] [*] Vecchio Sarayı'nın kulesine kesinlikle çıkılmalı. Manzara çok güzel, özellikle panoramik fotoğraf çekmeye çok müsait. [*] Sanırım "Fiorentina Sticks" deniyordu. İnce şerit şerit kesilen biftek parçaları oluyor restaurantlarda. Mutlaka yiyin. Floransa'da restaurant önerim Ciro & Sons. Çok hoş bir mekan. [*] Ponte Vecchio(Eski köprü), görülmesi gereken yerlerden. [*] Galleria dell'Accademia, Michelangelo'nun Çoban Davut heykelinin olduğu yer. Giriş ücretli, bir çok sanatsal eser barındırmakta. Ayrıca dünyanın ilk güzel sanatlar okulu. [*] Az daha unutuyordum. Duomo(her şehrin en büyük kilisesine Duomo deniyor), tam merkezde kocaman beyazlı yeşilli kilise. İçine girince en tepedeki resimleri uzun uzun inceleyin. Tanrı ve şeytan tasvirleri çok güzel. [/list] Venedik:(2 gün, 1 gece ideal) [list] [*] Bildiğiniz Venedik işte :D 2 gün ayrılırsa güzel olur. Komşu ada Murano'ya da gidiniz, cam işçiliklerinin yapılışını izleyebilirsiniz. [*] San Marco meydanındaki saat kulesinin adını hatırlamıyorum. Oraya çıkarsanız güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. [*] Venedikte otel önerim: "Hotel Universo & Nord". 2 kişilik oda geceliği 100 euroya kalmıştık geçen haziranda. Malesef Venedik'te o fiyat iyi. Sabah kahvaltısı da oldukça güzeldi. [/list] Milano:(Gidilmese de olur) [list] [*] Yapacak pek bir şey yok. İtalya'nın en gelişmiş şehri, o kadar. [*] Duomo'su çok güzel, orası ayrı. [/list] Napoli: [list] [*] Gitmedim ancak Roma'da tanıdığım herkes(İtalyanlar dahil) tehlikeli bir yer olduğunu söyledi. Gidip de gece kalacaksanız ara sokaklara girmeyin sakın. [*] Pompei görülmesi gereken yer zaten... [/list] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ocak 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2014 çünkü türkiye'ye gelen turist ağrı'ya, muş'a geliyor di mi? O ne salak bir argüman öyle ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2014 sicilya eminim erzurum'dan daha çok turist ağırlıyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2014 İnsanlar kültür turizmi için nasıl ki İstanbul varken Kütahya'ya gelmeyeceklerse aynı şekilde Roma varken de Sardunya'ya gitmeyecekler. Ha özel olarak ilgisini çeken bir şey olur o ayrı. Ama italya yarımadasının tarihini öğrenmek, eserlerini görmek için Sicilya'ya giden olursa ona götüyle güler insanlar. Bir de hataya düşüp aynı Türkiye'ye gelen turistlerin Eminönü'nden, Galata'dan çıkmadığı gibi siz de Roma'nın benzer bölgelerinden çıkmazsanız turiste geçiren esnafla uğraşmanız kaçınılmaz zaten. İsveç'e de gittim ben, turistik bölgelerin Roma'dakinden farkı yoktu esnaf kalitesi ve doğallık bakımından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2014 Öyle bir şey söylemedim. Roma'yla kıyaslayıp da Roma yerine genel kültür turizmi için tercih edilecek bir yer olmadığını söylemedim. Yoksa Kütahya da gayet zengin tarihi açısından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2014 adam aynı mesajdan 2.sayfada mı ne bi kez daha atmıştı ama kimse siklememişti doğal olarak ama ikinci deneyişinde tutturmuş sdfksds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2014 ne diyorduk, phillamon teşekkür ederim tavsiyeler için ama Roma'ya indik bile. (haritada yani, uçakla değil.) En son yazdığım kısacık özetin kısacık devamını ekleyeyim, yav said: Tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar. Şimdi Cenova-Milano-Verona'dan sonra vardığımız Bologna'dan ayrılıp Floransa'ya gidiyoruz. Venedik'e de Bologna'da kaldığımız arkadaşlardan günübirlik gidip geldik. Floransa'dan sonra sıra Roma ve Napoli'de. Esas şimdi başlıyor gibi bir şey. Bir ara özet özet gözlemlerimi yazayım. Öptüm <3 Bologna denildiği gibi öğrencisinden başka pek bir esprisi olmayan bir şehir. Şehrin en popüler meydanında Nazım Hikmet'in kocaman bir şiiri ile birlikte gezi parkı temalı grafitiler vardı. Ordan gönlümü kaptı bir, ikincisi de en iyi pizzayı Bologna'da simit fırını gibi bir yerden 4€'ya yemiş bulundum. Bologna'da erasmus yapan bir arkadaşım sayesinde kalacak evimiz olduğu için (bedava/rahat) Bologna'da biraz dinlendik, arada Venedik'e git gel yaptık [Milano'dan Venedik'e tren gereksiz pahalıydı (35-40 €) Ben de şehir sayısı azalırsa diğer yerleri daha iyi gezeriz Venedik'e de başka zaman düşer yolumuz zaten overrated deyip duruyolar falan diye vazgeçmiştik. Ha bir de haziran'a kadar kaldığım Nice'ten Venedik'e uçak biletleri de 25-30 euro'ya falan bulunuyodu onun da etkisi var. Neyse Bologna'ya gelince herkes Venedik şöyle iyi böyle güzel hem burdan bi gidiş 9€, kalmanıza da gerek kalmaz mutlaka gidin deyince onu aradan öyle çıkardık. Netekim yetti de günübirlik gitmek. Floransa'da Couchsurfing'den bir kadınla tanıştık. Dört yıldır Paris'te yaşayan Malezyalı çok konuşan bu kadın sayesinde çok iyi 1-2 mekan keşfettik. Kadının işi turizmle ilgili ve istifa edip kendi mekanını açmaya karar vermiş Paris'te. Böyle gezip değişik mekanlara deneyip durup bir anlamda işini yapıyor aslında falan. Çok iyi oldu o kısmısı. Floransa da tatlı mı tatlı bir şehirmiş. Floransa'dan sabah kalkıp Pisa ve Siena'ya 'uğrayıp' Roma'ya gelme planımız vardı ama tabi ki yorgunluktan geç kalktık birkaç terslik oldu vs. Ancak Pisa'ya gittik. Ben pek istemiyodum ama arkadaşım ısrar edince sesimi çıkarmadım. Netekim dendiği gibi yamuk bi kuleden başka bişeyi yoktu. Şimdi de Roma'dayız. Çok enteresan bir şey geldi başımıza hostel/hotel bulma konusunda ama artık o detayları uzuncana yazıcam. Bunlar hep treaser :D Cumartesi Napoli'den 16.50'de uçak kalkıyor. Pompei kasmalı mıyız hala emin değilim, ben farklı şehir görmekten doydum Napoli'nin olayı da yazınmış daha çok o yüzden Cuma'ya kadar Roma'da kalma taraftarıyım şimdilik ama bakalım. Roma'da keşfettiğiniz bildiğiniz değişik yemek-içecek-takılma mekanları varsa yazıverin. Herkes Roma'ya gidiyor ayol ben daha iyi geziyorum demek ne bileyim çok anlamsız. öptüm <3 (Phillamon'a bir kez daha sevgilerimi yolluyorum:)o) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar