Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lop tavşanı

Lectre

Öne çıkan mesajlar

Kız arkadaşım hollanda lop tavşanı almayı düşünüyor, benimlede paylaştı fikrini.

burada bir konuda daha vardı yanlış hatırlamıyorsam ama aramaya inanmıyorum ^^

ne dersiniz?

dezavantajı, almama sebebi, bakımı falan nasıldır var mıdır?

ikimizde öğrenciyiz hani günde 2-3 saat ayırabilecek hayvana, ama ev falan sıcak hani, kafeste mi bakılır, nasıl olur, internette araştırdım az ama dişe dokunur bir şey bulamadım
Sosyal ağlarda paylaş

Tavşan yahnisi

4 kişilik

Pişme süresi: 1 saat

½ kg tavşan eti (dört parça)

2 yemek kaşığı sadeyağ

3 baş soğan (halka doğranmış)

8 diş sarımsak (kabukları alınmış)

1 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı kırmızıbiber

1 çay kaşığı kekik

Yeterince tuz

1 su bardağı et suyu veya su

1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Üzerine:

2 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış )

Yapılışı: Avlanmış tavşanı kar içinde akşamdan sabaha kadar beklet (kar yoksa suda beklet), yıka, süzdür. Tencereye yağla tavşan etlerini koy, etler bıraktığı suyu çekinceye kadar kavur. Soğanı, sarımsakları ilave et, soğanlar sararıncaya kadar kavur; salçayı koy, çevir. Baharatları, tuzu, et suyunu, sirkeyi koy, kapak ört; kaynamaya başlayınca hafif ateşe al, etler yumuşayıncaya kadar pişir. Tabağa düzenle, maydanoz serp, sıcak olarak sofraya al.
Sosyal ağlarda paylaş

benim baktığım ne cins bilmiyorum ama lop değildi bol etli iri beyaz direk yemelikti otellere felan satılanlardan.

evin içine saldık kapalı balkonda takıldı, dikdörtgen alçak uzun saksılardan vardı tuvaletinide kendiliğinden oraya yaptı, yoksa bi tane koyun bence.

alıştırmıştım kucağa ama ani hareket gürültü vs oldumu direk yabanileşiyor. uzun süre bakılınca belki daha dost canlısı olur.

saksı yoksa ve ev içinde bakacaksanız taramalı tüfek gibi sıçıyorlar, evi bir haftada boncuk boncuk yapar. kuytu köşe sevdiği için büyük ihtimalle koltukların arkası, açıkta duruyorlarsa beyaz eşyaların arkaları direk pislik içinde kalır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...