Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş yerine rapor alıp gitmemek

Mithat

Öne çıkan mesajlar

benim arkadaş tarım ilçede memur, adam sabahtan geceye kadar kahvede oyun oynuyo. haftada 1-2 gün işe gidiyo. bi kere merak ettim daireye gittim gördüklerime inanamadım. 10-15 oda var, 2-3 tanesi dolu, gerisi bomboş. dairedekilerde muhabbet gırgır, arada bi bilgisayarda birşeyler giriyolar okadar.olm dedim bunlar niye böyle, iş yokki bilader diyo, millet geziyo.müdürde bunların kafadan kimseye ses çıkarmıyomuş. hatta gezmeye felan dairenin arabalarıyla gidiyorlarmış.aldıkları maaş da minimum 2.5k. özel sektörde çok iyi para almıyorsan aptallık bence abi.
Sosyal ağlarda paylaş

bi üniversitenin bilgi işlem müdürü mü ne geçen fuarda yanıma geldi, dedi bize şöyle bi proje lazım sizde varmış. dedim aa ayıpsın bizde var ayarlarız, görüşelim. fuardan sonra bi kere aradım, ya çok meşgulüm falan çekti, sonra bi daha aradım, ya çok meşgülüm falan dedi yine randevu vermedi. bastım üniversiteye gittim. bir de ne göreyim. herif gta oynuyor lan. meşgulüm dediği bu. bildiğin gta oynadı o kadar süre boyunca.
Sosyal ağlarda paylaş

LastManStanding said:

benim arkadaş tarım ilçede memur, adam sabahtan geceye kadar kahvede oyun oynuyo. haftada 1-2 gün işe gidiyo. bi kere merak ettim daireye gittim gördüklerime inanamadım. 10-15 oda var, 2-3 tanesi dolu, gerisi bomboş. dairedekilerde muhabbet gırgır, arada bi bilgisayarda birşeyler giriyolar okadar.olm dedim bunlar niye böyle, iş yokki bilader diyo, millet geziyo.müdürde bunların kafadan kimseye ses çıkarmıyomuş. hatta gezmeye felan dairenin arabalarıyla gidiyorlarmış.aldıkları maaş da minimum 2.5k. özel sektörde çok iyi para almıyorsan aptallık bence abi.

ya olm şu ülkedeki insanlar kaytarmak yerine iş yapsalar yemin ediyorum evreni fethedicez o derece
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Şimdi ben deli gibi hastayım , 38.5 ile uyandım sabah , 39.2 görmüşlüğüm var bugün gün içinde, şimdi 37.6 falan gayet düştü iyi sayılırım.

Müdür habire atarlarda 'hastaysan gelme işe kardeşim sana mı muhtacız' falan ayakları yapıyor.

Ben gerçekten rapor alıp gelmesem , 'vaaay ilk hastalıkta gelmedi görüyomusun zora gelemiyomuş' falan yapacak biliyorum , e raporu alsam kaçtı gelmedi olacak raporu almasam hasta hasta gelip bizi de hasta edecek hastaysan gelme oluyor.

Bu işin doğrusu nedir? Bu arada iş yerinde çalışan kimse kalmadı gibi bişi , bugün vardiya double çalışıyorum sabah 10 gece 23 , gelmesem birisi çok ama çok zorda kalacak belli , kim zorda kalacak belli değil ama biri zorlanacak . Ben o kişi kimse ona kıyak yapıyorum ama belli olmadığı için faydam belli olmuyor aynı zamanda. Napmak lazım , rapor alıp gelmemek normal mi yoksa hasta hasta gelmek daha asil bir duruş sergilemek mi?

dipnot: 4.5 aydır çalışıyorum zaten 5 gün rapor aldım zehirlenme sebebiyle bir ara , ona denk gelmişlerdi iş yerinde kusup çıkardığımı falan duydular görmeseler bile.

oha zehirlenmeden 5 günlük rapor mu. o ne la

neyse o önemli diil de, evet özel sektörde hastalık sıkıntı. rapor almana gerek yok 1-2 gün için bence. ama 3. güne kadar uzarsa al rapor.

çok sık hasta olmuyorsan, bir sıkıntı olmaz.

ama nefret bi olay bu özel sektörde geçerli sebeple bile olsa işe gitmeme.
Sosyal ağlarda paylaş

Tavuktan zehirlenince öyle oluyor , salmenella mıdır nedir o olmamdan korkuldu bi ilk , zaten 3-5 kustum , sonra midede bişi kalmayınca , hastaneye varıp serumu yediğimi hatırlıyorum, gerisi komple yok bi 4-5 saat baygın gibi uyumuşum, arada uyandırıp 'iyi misiniz?' falan diye soruyolarmış cevap verince 'uyuyo' diyip geçmişler hiç hatırlamıyorum oraları. zaten 1. ve 5. gün izin günümdü yani aslında 3 gün kullandım rapor
Sosyal ağlarda paylaş

Raporu almışsın, git dinlen iyi ol önce.
İş yeri büyükmü? 25 kişi üzerinde ise iş yeri hekimi haftada 2 gün olması gerekiyor yada anlaşmalı hastane vs. olmalı. Önce oraya git her zaman.

Sırf böyle yönetim özürlüsü hıyarlar yüzünden işimi değiştirdim. Şimdi Hollandalılarla çalışıyorum. Amirim haftada 1 rapor istiyor sadece. Türkiyede üstüm yok zaten tekim, adamlara fatura kesip yollayacağım. Masraflarımı da fatura edeceğim. Haftasonları tatilim, resmi tatillerde tatilim. Zaten tepemde birisi olmadığı için hastalıkta iyi hissetmediğimde bişi yapmama gerek yok. Evden yapıyorum işlerimi telefon ve bilgisayarla, birde araba kiralıyorum 2 hafta sonra müşterileri dolaşacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

bi üniversitenin bilgi işlem müdürü mü ne geçen fuarda yanıma geldi, dedi bize şöyle bi proje lazım sizde varmış. dedim aa ayıpsın bizde var ayarlarız, görüşelim. fuardan sonra bi kere aradım, ya çok meşgulüm falan çekti, sonra bi daha aradım, ya çok meşgülüm falan dedi yine randevu vermedi. bastım üniversiteye gittim. bir de ne göreyim. herif gta oynuyor lan. meşgulüm dediği bu. bildiğin gta oynadı o kadar süre boyunca.

Abi randevu vermediği halde niye gidiyorsun yüzsüz gibi sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Ya işte son 4.5 aydır aynı yerde çalışıyorum , benim çalıştığım dönemde hiç kimse rapor mapor almadı (ki hasta olanda oldu ama bu kadar değil tabii az buz hastalıklar) , ben toplam 5 gün rapor aldım işte o zehirlenme olayına.

Şimdi bi iki gün rapor alıp yatsam iyileşirim ama 4.5 ayda 7 gün eder toplamda ki bi tür rekor falan olabilir bu.

Dün 39.2 ile uyandım serum merum ilaç milaç 13 saat çalıştım , bugün saat 15:00 iş başı yaptım saat 23:00'a kadar çalışıcam , ateşim iş yerinde (bi iki saat evvel) 39.1 falan oldu devam ettim. Bu arada yarın sabah 07:00 ve öğlen 15:00 vardiyam bugün 12 gibi yatıp sabah 5.5-6 gibi uyanıcam. Allahtan çarşamba izinliyim , yarın saat 15:00te çıkıcam perşembeye kadar iş yok.

Bu halde çalışıyorum , he tabii 'aferin lan bu halde çalışıyo' diyen var mı? Tabii ki yok , 'tabii lan çalışıcan ne sandım yaprağım' diyenler var sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...