Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 Ocak 2014 Ocak ÖTV Zammı

Mino

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
"Napalım vatandaşa araba almayın mı diyelim?" diyen bir başbakan vardı kimdi o? (:P)

Enerji ithalatı cari açığı azdıran en büyük faktör, yalnız toplu taşıma kısmını planlayamadıkları için millet cinküfür tabi.

Araç, benzinini koyabilene olacak artık. Sebebi petrolün azalması.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Hammaddeyi alıp işliyorsun ve değer artışının vergisini veriyorsun anında. Sonra sene sonunda bir de ne kadar kazanmışsın ona bakıp yine vergi alınıyor. Akabinde elinde kalan parayla otomobil almak istiyorsun; senden yine vergi tahsil ediyor.

Hammadde>ürün>para>araç döngüsünün her aşamasında senden vergi alıyor devlet.

Saygılar.

Ayrica arac fiyatini once otv ile vergilendirip, sonra vergilendirdigi fiyat uzerinden kdv ile tekrar vergilendiriyor. Vergi vergisi olan bi miktar para var ortada =
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
senko said:

ginaly said:

2014 model leon sc dsg tdi 68,5k
full led + arka park sensörü 4k

Aralık 2013te aldım, üsttekine ek 17" jant, 55,7k.
bedavaya almışım lan. 63e satayım bari sdfsd

51e cupra alcaktim
simdi 62k :(

abi ben geçen gün bi araba gördüm şimdiye kadar hiç dikkat etmemiştim yeni leonların arkasında italyanca bi yazı var cupra falan dğeil başka uzun bir yazı. bir kaç tane daha gözüme çarptıda şimdi sen yazınca aa diyerekten hatırladım. arabalar cam tavan yada kaplama şeklinde. nedir bunlar? cupra sanıyorum ama başka bir modifikasyon şeklimidir? honda'nın mugen'i gibi?
Sosyal ağlarda paylaş

Fransuxa said:

senko said:

ginaly said:

2014 model leon sc dsg tdi 68,5k
full led + arka park sensörü 4k

Aralık 2013te aldım, üsttekine ek 17" jant, 55,7k.
bedavaya almışım lan. 63e satayım bari sdfsd

51e cupra alcaktim
simdi 62k :(

abi ben geçen gün bi araba gördüm şimdiye kadar hiç dikkat etmemiştim yeni leonların arkasında italyanca bi yazı var cupra falan dğeil başka uzun bir yazı. bir kaç tane daha gözüme çarptıda şimdi sen yazınca aa diyerekten hatırladım. arabalar cam tavan yada kaplama şeklinde. nedir bunlar? cupra sanıyorum ama başka bir modifikasyon şeklimidir? honda'nın mugen'i gibi?

bocanegra'lari diyorsun sanirim. ben de tam bilmiyorum arasindkai farki ama motor olarka farklari yok, sekil sanirim tek fark
ama bocanegra'lar cok daha seksi gozukuyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:

ben arabamı 2009'da ötv indirimi zamanı 33500 tl'ye sıfır almıştım. şu an ikinci el aynı fiyattan satabiliyorum

ben hanimin arabayi otv indiriminde bin euro luk aksesuar hediyesi ile 48000 TL ye almistim. 51bin TL teklif ettiler dun. (5 yasinda ve 24bin km de daha arac). yeni kasasinin bosu 29bin euro.

hayatimin en guzel seyiymis OTV indirimi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...