Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 Ocak 2014 Ocak ÖTV Zammı

Mino

Öne çıkan mesajlar

bişey almayın diyo devlet kısaca.
saçma sapan taksite girip kriz çıkınca zırlamayın aq diyo yani.

almayın arkadaşım araba!

sizi üstteki sticky topikimze bekleriz heh.

Ha reel de nolcak? insanlar almaya devam edicekler, dolaylı yoldan enflasyonu körüklicek bu iş
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

bişey almayın diyo devlet kısaca.
saçma sapan taksite girip kriz çıkınca zırlamayın aq diyo yani.

almayın arkadaşım araba!

sizi üstteki sticky topikimze bekleriz heh.

Ha reel de nolcak? insanlar almaya devam edicekler, dolaylı yoldan enflasyonu körüklicek bu iş

Sifir arabada pesin %30 ya, 100k ve uzerinde 45.000 e mi ne cikiyo
Sosyal ağlarda paylaş

Valvyn said:

hayatımda gördüğüm en saçma vergi ya arabayı alıyosun para +ötv+kdv+yıllık vergi +benzin+benzine her ay gelen zam millet otobüs metrobüs kullansın diye mi yapıyolar anlamadım ki

Ayrıca taşıt kredisine de peşinat zorunluluğu getirilmiş konut kredisindeki gibi.
Dün İstanbul'un birçok yerinde(bizim evin olduğu yer de dahil)saatlerce elektrik kesintisi oldu.Son 2 haftadır 3üncü veya 4üncü kesinti bu.
Batıyor lan memleket ve iş adamları hala bir araya gelip "yeter lan" demiyorlarsa bu hükümete demek ki hala bu hükümet bu iş adamlarını zengin etmeye devam ediyor.
Yoksa zamanında Ecevit'e TÜSİAD'ın yaptıkları başka ülkelerde siyasal bilgiler fakültelerinde derslerde anlatılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bariz bir şekilde cari açığı kapatmak için çırpınıyoruz. Tüm ithal ürünlerin tüketimini kısmak için, vergiden başlayarak kredilendirmeye kadar çeşitli yollar deneniyor.

ÖTV zammı hem bu konuda hem de ek gelir hususunda vazgeçilmez.

Bunun yanısıra;

"Tüketicilere Kullandırılan Kredilere 36 Ay, Taşıt Kredileri ile Taşıt Teminatlı Kredilere 48 Ay Vade Sınırının Getirilmesi, Taşıt Kredilerinde Kredi Teminat Oranı Uygulaması Hk." said:

- Nihai fatura değeri 50.000TL ve altında olanlar için %70,
- Nihai fatura değeri 50.000TL’yi aşan binek araçlarda ise bedelin 50.000TL’ye kadar olan kısmı için %70, 50.000TL’nin üstünde olan kısım için %50 olarak
uygulanacaktır.

Ayrıca

"Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik" said:

- Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemeyecektir.
- Telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalar ile yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında taksit uygulanamayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Her ne kadar şaşırtmamış olsa da bu vergi artışı, çok üzücü bir gelişme. Daha nereye kadar diye soruyorum kendime. 2000cc üstü alan vergiye katlanacak argümanı kadar saçma bir argüman yok. Düpedüz hırsızlık bu ya.

Ek olarak 2lt dizel bmw şehir içi 6.3/100km tüketimi var. Bu değerlerin yanından geçmeyen 1.2-1.6lt araçlar dolu ortalıkta.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu salak kafadan da biktim

ben essek gibi vergi veriyorum, gecen sene milyon vergi vermissem

kazandigim helal paramla gidip ferrari porsche ne istersem onu alirken niye bir daha %145 vergi vermek zorundayim?

nedir bunun mantigi

neymis efendim daha fazla artsinmis herkes 1.6 alsin mis vs vs

bu ne ya
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Hammaddeyi alıp işliyorsun ve değer artışının vergisini veriyorsun anında. Sonra sene sonunda bir de ne kadar kazanmışsın ona bakıp yine vergi alınıyor. Akabinde elinde kalan parayla otomobil almak istiyorsun; senden yine vergi tahsil ediyor.

Hammadde>ürün>para>araç döngüsünün her aşamasında senden vergi alıyor devlet.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mino said:

1 ocak tarihli resmi gazetede yayınlanan karar ile ötv oranları artmış. 1600cc'ye kadar %40'dan 45'e, 1600-2000cc %80'den %90'a, 2000 üzere ise %130'dan %145'e çıkmış.

Şöyle arabalara binen adamın çokta umrundaydı. Gene olan biz gibi 1,5 dizel 1,4 benzinlilere olacak

Umrundaymış....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...