-Deno- Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 her ne kadar konuyu inventus'tan yetkili bir kişi ile konuştuysam da ve kasayı onlara götürecek olsam da burada da bir sormak istiyorum. wot için kusura bakmayın, detaylı yazayım dedim. desktop'ımı 2011 kasım ayında inventus'tan hazır sistem olarak almıştım. özellikleri şu şekildeydi: sistem motherboard: asus p8p67 le işlemci: INTEL Core i5-2500K SR008,3.30GHz, 6MB L3, çift kanal DDR3, 32nm, LGA1155 İşlemci ram: GSKILL F3-12800CL9D-8GBXL G.SKILL RipjawsX DDR3-1600Mhz CL9 8GB (2x4GB) DUAL (9-9-9-24) 1.5V Bellek gpu: msi gtx 560ti SAMSUNG SH-222AB 22X Siyah, Kutusuz DVD yazıcı THERMALTAKE A2491 140mm 1000rpm, 50cfm, 16db Kırmızı-Siyah Kasa fanı psu: CORSAIR CMPSU-700G Gaming Serisi GS700 700W 80+ Güç kaynağı bu sistemi 2 yıl boyunca sorunsuz olarak kullandım. oyun için kullanıyorum ve 2013 yılındaki oyunlar da dahil olmak üzere tüm oyunları ultra ya da ultra'ya yakın ayarlarda rahatça oynadım. yaptığım tek değişiklik 2013 yazında kasa'nın fanlarından birini değiştirmek oldu. bu parçayı da yine inventus'tan almıştım ve orada monte edilmişti. geçtiğimiz kasım ayının sonunda bilgisayarımı upgrade'lemeye karar verdim. yeni aldığım parçalar: yeni parçalar gpu: asus gtx 770 directcu II o.c. ram: yukarıda belirttiğim ram'in aynı modelinden 2x4 daha alarak 16 gb'a yükselttim. bu parçaları da inventus'tan aldım, ancak montajını evimin yakınlarında daha önce de birkaç konuda yardım aldığım bilgisayarcı yaptı. bununla birlikte bilgisayarıma 2 sene sonrasında format da atıldı, windows 7 ultimate kuruldu. ancak orjinal kutulu versiyon değil bu, daha önceki sorunsuz windows 7 ve xp deneyimlerimde olduğu gibi. bilgisayar 10 gün boyunca sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. bu süre zarfında assassin's creed 4'ü yükledim, hemen hemen tüm ayarlar açıkken oyunun kötü optimizasyon'una rağmen rahatlıkla oynayabiliyordum. bunun dışında counter strike go, bioshock infinite gibi oyunlarda da herhangi bir sorun yaşamıyordum. 4 aralık'ta monitörü de değiştirdim. asus mx239h modelini aldım, 23 inch. ekran kartının dvi-d soketi ile monitör'ün hdmi girişinin arasında kullanılan kabloyu kullandım. yine assassin's creed 4 oynarken gece bir sorun çıkmadı. ertesi gün oyun arka arkaya 2 kez black screen verdi. ilk defa bsod ile karşılaştım (blue olan değil bendeki) tam olarak şöyle oluyor bsod: oyuna girdikten sonra 5 dakika ile 30 dakika arasında değişen sürelerde birden bire ekran siyaha dönüyor, kimi zaman ses cızırtılı oluyor kimi zaman oyun içi sesler geliyor, monitör'ün signal'ı ile ilgili ekranda yazı çıkıyor ama anladığım kadarıyla ekran açık kalıyor ve tüm sistem kilitleniyor. yani ne ctrl + alt yapabiliyorum, ne klavye tuşlarına bastığımda ışığı olanların ışığı yanıyor ne de başka bir şey. tek opsiyon bilgisayarı power'dan kapatıp, tekrar açmak oluyor. başta bu sorunun yalnızca assassin's creed 4'den kaynaklandığını düşünüyordum. forumlara ve birçok siteye baktığımda binlerce insanın da benzer sorunlarla karşı karşıya olduğunu gördüm. herkes farklı farklı çözümler öneriyordu, bazıları direkt yapımcı firma'dan gelen. ben de bunları uygulamaya başladım. 20 gün boyunca denediğim yöntemler arasında; - son beta driver ve whql driver'larını elimden geldiğince clean install yaparak denemek (driver sweeper gibi programlar kullanmadan) - bios update - startup'da çeşitli programları kapatmak, eset nod 32 antivirüs programını devre dışı bırakmak, temp dosyasını temizlemek, port yönlendirmeleri ve hosts dosyası ile ilgili denemeler, modem firmware güncellemeleri, - envai çeşit farklı çözüm önerisi (ses ayarlarından conflict yaratabilecek programların silinmesine kadar) tüm bu denemelerim sonucunda bsod çözülmedi. en fazla oyun içerisinde geçirebildiğim vakit artıyordu 5 10 dakika kadar. bunun sonucunda oyunla ilgili patch'lerden kaynaklandığını düşündüm ve düzelene kadar bu oyunu oynamamaya karar verdim. cs go gibi oyunlarda arka arkaya 7 saat bile oynasam hiçbir crash yemiyordum, yine ultra ayarlarda. bu yüzden de başka oyunlarda karşılaşmayacağımı düşündürtüyordu bana. fakat pazartesi günü marvel heroes gibi çok daha basit sayılabilecek grafiklere sahip bir oyunda da aynı bsod ile karşılaştım. salı günü ise bioshock infinite'de, daha önce yine sorunsuz çalışan bir oyunda, aynı crash'leri yedim. alt tab sırasında da olabiliyor, direkt oyun içindeyken de. gpu'nun sıcaklığı idle'da 29 - 33 derece arasında. oyunlarda ise 72 dereceden fazlasını gördüğümü hatırlamıyorum, yine alt tab ile baktığım zamanlarda. ultra ayarlar için son derece normal bir sıcaklık bana göre. asus gpu tweak gibi programlar ile de elimden geldiğince bakıyorum bir sorun var mı diye, yok. sorunun bana göre olası sebepleri; - gpu bozuk ya da nvidia'nın bu sene çıkardığı driver'ların hemen hepsinin kötü olmasından kaynaklı, her ne kadar 560 ti'da sene içinde sıfır sorun yaşamış olsam da. - psu yetmiyor ya da bir yerinde bir sorun var, - düşük bir ihtimal yeni aldığım monitör sebep oluyor, fakat sistemin durmasına ve bsod vermesine sebep olabilecek kadar ne yapıyor olabilir ? en fazla ekran gidip gelebilir gibi düşündüm. bilgisayarımın yazın ve kasım ayında kompresör ile temizlendiğini de belirtmek istiyorum. yine de belli yerlerinde, özellikle psu'nun altında, toz kalmış olabilir tabi. başta da belirttiğim gibi bilgisayar yeniden montaj ve çeşitli testler için inventus'a gidecek, ama burada da gurulara sormak istedim. çok kafayı taktım çünkü. teşekkürler okuyanlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 problemin çözümü WOT'da gizli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Bence ekran kartının HDMI çıkışında problem var. sanırım benim de başıma böyle birşey gelmişti. monitorde HDMI yok mu, direkt hdmi kablo ile dene. yada birinden monitor al birşeyler d-sub'li. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Tozmus, monitormus, fanmis bu kadar yazmana gerek yoktu. Problem ekran karti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 hdmi to hdmi kullanmıyorum monitör'ün kutusundan dvi - hdmi çıktığı için. hdmi - hdmi kullanmayı ben de düşündüm, ama aynı anda ses ve video kullanmak gibi bir derdim yok diye denemedim. 20 25 lira'lık bir hdmi kablosu alıp deniyim olmazsa akşam, ya da ps 3'ünkini de kullanabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 KHaRoN said: Tozmus, monitormus, fanmis bu kadar yazmana gerek yoktu. Problem ekran karti abi peki ekran kartı bozuk mudur yoksa driver'larla ilgili bir durum olabilir mi ? ya da uyumsuzluk ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 ekran kartı bozuk direkt driver falan fişman değildir. ama işte hangi socketleri düzgün çalışıyo diğer hdmi çıkışından dene aynı kablo ile sonuçta 1 tane hdmi'i yoktur herhalde kartın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Hdmi in alakasi yok Yazilimsal dahi olsa kaynaklandi yer video card Milyon tane troubleshoot asamasi var, vermissin bilgisayarini zaten. Dusunmek manasiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Problem ramden DUMP u atabilirsin ayrıntılı inceleyebilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Konu baslikta soylendigi gibi blue sod degil. Dump yok ortada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 @seru: kharon söylemiş gerçi ama, Ports: HDMI 1 x HDMI DisplayPort 1 x DisplayPort DVI 1 x Native Dual-link DVI-I 1 x Native Dual-link DVI-D @editor: lol bunu da kharon söylemiş. blue screen yok. ortada hata mesajı vs. yok. dümdüz bir siyah ekran. bsod black screen diye de geçiyo diye dedim. bildiğim birkaç ram kontrolü uyguladım, bir sorun yok gibi gözüküyordu. not: anlamışsınızdır gerçi ama gene de belirteyim, oyun dışında hiçbir sorun yok. benzer sorun yaşayanlar desktop'da ya da web browser'larda da, yani idle'dayken de sorun yaşadığını belirtmiş. ben böyle bir şey ile çok şükür karşılaşmadım hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 KHaRoN said: Tozmus, monitormus, fanmis bu kadar yazmana gerek yoktu. Problem ekran karti şunu demeye gelmiştim aynısı problem geldi başıma çünkü. kartını götür ver direk inventusa. pc taşımayla uğraşma. inventus senin ekran kartını salak bi firma var oraya gönderecek. o firma sana "ekran kartı denendi test edildi bir sorun bulunamadı" diyerek hiç birşey yapmadan geri gönderecek. sonra o test eden bi sorunla karşılaşmayan personelin götüne ekran kartını sokup üst mevkiden birinden ya yeni ekran kartını yada paranı alacaksın. tabi bu süreçte sinir ruh sağlığın bozulacak karşına çıkan gerizekalılar yüzünden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 soketlerle alakası yok bu arada. ben benim ekran kartındada her yolu denemiştim. hdmi vga dvi vs vs bi boka yaramadı cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 adam kartı değiştikten sonra 10 gün boyunca problemsiz oynamış, dediğini söylüyorum. sonra monitor değiştirip farklı kablo ile kullanmış ve muhtemelen farkı socket kullanmış. dolayısıyla ekran kartının socketlerinden birisi problemli olablir diye dedim. buna benzer birşey başıma gelmişti çünkü. fakat ne olursa olsun kart bozuk ve garantisi varsa hızlıca değiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 bendede kartı aldıktan 4 5 ay sonra çıkmıştı bu problem cidden. ilk başlarda bi kaç oyunda olmuştu. sonra hepsinde. kartı çıkartıp başka pclere takmıştım yine aynı sorun falan oluyordu. başka kartı çıkarıp benim pcye taktığımda problemsizdi falan. varsa imkanın başka pcde deneme gibi bi dene derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Garantisi bittiyse fırını hazırla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 başlık da bi yanlış bi yanlış ki değişin olm şunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Yok daha yeni aldı kartı zaten direk garantiye gidecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 garanti bitmedi yahu, 23 kasım'da aldım. 1 ay yeni oldu. sistemim komple 2011 kasım'da alındı zaten. oradakilerin de 2 - 3 yıl garantisi olsa onlar bile henüz bitmemiştir. inventus normalde 1 hafta içerisinde iade kabul ediyor ama arızalı/hatalı ürünler için garanti'ye göre tabi. @seru: dediğin gibi benim monitörden kıllanma sebebim bu. ama iyi bir model ve yanlış bir şey yapıyor olamam. gene de bi hdmi ile ya da vga ile de denerim akşam. çok yüksek ihtimal kartın kendisiyle alakalı ama. @kermit: senin kart neydi ? inventus'tan mı almıştın sen de ? beklerim o tarz bir 'sorun tespit edilmedi' hareketi, hazırlıyım argümanları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 monitorde problem yok problem kartta ben sadece 1 socketinde problem olabilir diyorum. o yüzden farkı sockete tak dedim. monitor zaten problemli olsa klavyen gitmez vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 eksenden aldım ben inventustan değil benim gtx 660ti'ydı kart ama sen ekran kartını verdiğinde gönderdikleri yer aynı sanırım. adını unuttum tek bir firma bakıyordu galiba, hatta kağıthanede yerleri. ben hem eksene hemde bu servise baya baya aptalsınız diye gürlemiştim. inventus biraz daha düzgün olabilir ama o konularda bilemem tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Deno, eski GPUyu ( 560ti duruyorsa tabi ) takıp takılsana sistemde. Bir sorun çıkmazsa ekran kartından olduğunu netleştirir, direk götürüp atarsın önlerine. Hani zaman kaybetmemek açısından diyorum. Diğer ıvır zıvırlarla uğraşma gerçi çoğunu denemişsin bile :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 abi monitörden bsod/hang mi yenirmiş bildiğin generic gpu sorunu işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2013 akşam bi koşu inventus'a götürdüm. orda da bioshock'da aynı şeyi yaptı. bıraktım kasayı orda, bakacaklar. kısa zamanda ve her oyunda yapması daha kolay çözüleceği anlamına gelir, daha ender olsa daha zor ilerlenirdi dedi yetkili abimiz. bekleriz dert değil. inventus'a güvenim tam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Aralık 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2013 o kadar kötü cs oynarsan olcagı bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar