Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

figür hobi collectible vs satan dükkan/site


nienna

Öne çıkan mesajlar

http://shop.pow.com.tr/aliens-xenomorph-warrior

şu fiyat performans olarak fena değil.

ama evet aşırı bi kazıklar. oyuncakçılardaki 30 liralık figürler de fena değil ama piyasada neyin çizgi filmi/animasyonu varsa onu satıyorlar orası kötü. yurtdışı siparişi falan mı versem ne yapsam bilmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dreamers'ta pahalı, hepsi pahalı esasen.

Ben araştırmıştım işte, 500TL üstü figürlerde deli kâr payı koyuyorlar.

Mesela Darth Maul statue satıyordu Jedbang, 40 tane getirmişlerdi. 850TL'den gömüyorlardı işte ben araştırmıştım, tahmini maliyetlerini 500TL'nin biraz üstünde çıkarmıştım yanılmıyorsam. Haklı da adamlar gerçi ülkede satış hacmi olmayan bir iş yapıyorlar ama çıkıp best seller olacağı belli ürünlerden deli farklar aldıklarını gördüm.

Mesela yine Jedbang, Dreamers falan hepsi aynı fiyata, fiyat dediğim de yanılmıyorsam 3k'ya bir Hulk figürü satıyorlardı. Elde yapılma kıyafet (kıyafet dediğim götünde geçirdiği bez parçası), el boyaması falan. O figürden yanılmıyorsam 800TL kâr ediyorlardı. Jedbang en son baktığımda sadece ön şiparişte 6 tane satmıştı.

Riskli iş ama işte, o yüzden adamlara hak veriyorum. Ben geçen sene işte JedBang ve diğerlerinin yaptıkları hoşuma gitmiyor diye kendim kuracağım dedim. En dandiğini açmaya kalsan 150-200k para gerekiyor ki tutup tutmayacağı büyük kumar. Bahis oynasan o parayla katlarsın, daha mantıklı iş sdfsd

Gerçi tahminim 50k'ya bile açarsın basit bir yer de işte ayakta kalman böyle direkt zombie survival şartlarına dönüşüyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bir de Mikasa arıyorsanız;

http://www.dhgate.com/product/retail-attack-on-titan-mikasa-ackerman-pvc/169458503.html#s1-2-1|1851316224

Bu firma amatör olarak figür satarken benim en büyük tedarikçimdi. Bu ve diğer Çin sitelerindeki bütün elemanlar hep çakma, defolu ürünleri vs. satıyorlar. Bu elemanlar da satıyor ama Banpresto ürünlerinde sadece lisanssız figürleri buluyorlardı. Bir kaç kere defolu gönderdiler kızınca sonraki alımımda birkaç kere ekstra figür gönderdikleri olmuştu. Gerçi ben adamları iş kuracağım, tester olarak alıyorum diye uzun süre kandırıp hep 6-7 parça, 6-7 parça alınca güven kaybetmiştim asfsdafsd

Şu üstteki linkte elinize bandrollü, orjinal ürün geçmez tahminen ama Arkabahçe'nin sattığının aynısı olacağını düşünüyorum.

Sattıkları figürlerin hepsini aratsanız DHgate de bulursunuz, kâr marjı en yüksek ve satması en garanti figürleri toplamışlar.

Ben o 85'e sattıkları Zoro'dan 4 ay öncesine kadar 3-4 tane sattım, bir tanesi de kendi rafımda. 80TL'ye gömüyordum ben asdfsd
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi hayaller güzel de TR de olacak iş değil figür işi ya, gerçi 4-5 yıl sonra daha da artacaktır. Özellikle yeni nesil çok düşkün bu tip şeylere ama büyüyüp para kazanmaya başlamaları gerekiyor.

Şimdi internette Jedbang var, adamların mekanı yok mesela en iyisi Türkiye de ama özensiz al-sat yapmaktan başka bir şey yapmıyorlar.

Dreamers diyoruz, kendi kitlesini oluşturmuş yıllardır, sadece onlara ve arada yeni yeni kitle geliyor onlara satıyorlar o kadar.

Arkabahçe figürcü değil zaten, çizgi romana ek gelir olsun diye koyuyorlar.

Şu POW yeni açılmış, mekan lüks ama işte o yatırımı yapmayı göze alan adamın kaybedecek bir şeyi yoktur. Yani görmüş denemiş.

Figüratif Dükkan vardı, o adamlar nasıl ayakta kalıyor anlamıyorum. Dükkanları var tamam ama işte siteleri vs. inanılmaz kötü, güven vermiyor.

Hero Select var Nişantaşı'nda bir de onlar da kötü, ama işte dükkan ve siteye özen göstermişler ve Nişantaşı'nda olmaları büyük avantaj.

Bunlar dışında yok, bu kadarı fazla bile asdfasd

Ama hepsi ayakta kalıyor. (POW daha yeni gerçi) Hepsi satış yapıyor, diyorum bazen ben mi çok büyütüyorum. Kur gitsin işte ama bilmiyorum.

Şu adamların temel sorunu hep aynı ürünleri satıyorlar, çok ufak fiyat farkları oluyor. Jedbang büyük tedarikçi olduğundan arada firmalarla anlaşıp bazı figürlere ön şiparişte %25 indirim falan çaktırıyor, işte başka farkı yok. Bakıyorum ne figürler dönüyor, sadece Uzak Doğu'daki figür piyasasının %10'unu buraya döksen şu sitelerin stoklarının üç katını çıkartırsın.

Hadi Uzak Doğu tutmaz, ABD'deki satılan figürler falan inanılmaz. Sideshow'un ürünleri TR'de çok satılıyor mesela, adamların hemen hemen her şeye figürleri var ama bunlar sadece Star Wars satıyor. Arada başka filmler vs. gelince çok çok popüler onlar o kadar...

Adamlar aynı işi, aynı özensizlikle yapıyorlar ve para kazanıyorlar. Al-sat, Facebook'ta geyik yap. O kadar...

İçime dert olmuş adfsdfa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abicim şöyle bir adam var https://www.facebook.com/pages/Snow-Corporation/161889887278934

facebokdan ekliyorsunuz adamı istediğiniz figürü söylüyorsunuz adam ortalama bir fiyat çıkartıyor size. poundla sattığından bazen pahalı da olabiliyor. ama ben hiçbir yerde olmayan figürü ne yazık ki hiç yapılmayan warhammer 40k için şunu yaptırdım:

http://www.1-6th.co.uk/Imperial%20Fist/index.html

bizzat bendeki bu bana yaptı bunu. Evde duruyor kitaplıkta. bu bana 450 tl civarı bir şeye mal oldu. adam orjinal kalıplarla kendisi çalışıyor çok da kaliteli iş yapıyor sadece siparişi bazen yoğun oluyor ve uzun sürüyor yapması. anlaşırsanız pay pal üzerinden alıp gödneriyorsunuz. 3-4 taksit imkanı da sunuyor bazen tamamen muhabbetinize dayalı. tavsiye ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...