Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WW1 Game Series: Verdun - Tannenberg - Isonzo - Gallipoli

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

güzel ben beğendim. gerçi isonzo'da karlı dağlar görsel olarak ırak çöllerinden filan daha hoştu seyretmesi ama gelibolu kısımları yeter. gene aynı tarz genel olarak, bu fiyata bence kaçmaz zaten aktif olur bu aralar.

yalnız türkler silah setupında ciddi ezilmiş gibime geldi. lee enfield'ler filan 10 mermi, mavzerler 6. osmanlı sniper 15 mermi, ingiliz 30. çok komik fark var sonuç olarak. osmanlı'da gene lmg olmaması dramatik fark, hmg'ler iyi değil hareket edemedikleri için.

türklerin konuşmaları çok iyi, yabancılar nasılsa anlamayacak diye basmışlar küfürleri lmao. "nasıl da tir tir titriyor gavur köpekler" vs rofl. çok gaz valla helal olsun.

"ben size ölmeyi emrediyorum" ve kervan yolda düzülür" achilerini de aldım biraz dinleneyim lol.

Mesaj tarihi:

"Oyunun geliştiricisi BlackMill Games, Gallipoli için tam crossplay desteğini doğruluyor. Steam'deki resmi duyuruda Steam/PC ile konsolların aynı oyunlarda buluşabileceği belirtiliyor; Epic Games sayfasında da Cross Platform özelliği açıkça listelenmiş.

Yani senin için sonuç:

Satın aldığın yerSteam oyuncularıyla oynayabilir misin?

🟢 Steam✅ Evet

🟢 Epic Games Store✅ Evet

🟢 Microsoft Store / Xbox PC✅ Evet

🟢 PS5✅ Evet

🟢 Xbox Series X/S✅ Evet

Gallipoli'nin maçları 25v25, toplam 50 oyuncuya kadar ve farklı platformlardan oyuncular aynı maç havuzunda buluşuyor.

Dolayısıyla Steam'den almış bir arkadaşınla sen Epic'ten alarak beraber oynayabilirsin. Oyunu özellikle Steam'den alma zorunluluğun yok."

Mesaj tarihi: (düzenlendi)
Laurelin, 20.08.2026 19:26 tarihinde dedi ki:

nerede toplanioz oynamak icin?

valla discord sabotajının hala kalkmaması büyük darbe vurdu, hala tunneling'li vpn almadığım için steam voice filan. ama oynamak isteyen olursa bana yazabilir şu ara oynarım yani. oyun içinde invite friends filan var ama denemedim.

@Shadowbilmiyorum onu forumunda filan sormak lazım.

ama yani aynı fiyattayken ben epic'den almazdım. isonzo'dan aktardıkları birşey olduğunu sanmıyorum hesap olarak.

Sam tarafından düzenlendi
  • Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:

sadece iki tane husus var cansıkıcı:

- uzak hedefler bazen başını azıcık çıkarınca bir görünüp bir kayboluyor, oyun renderlayıp renderlamayacağına karar veremiyor gibi 3-5 pixel büyüklüğünde şapka filan görünürken. halledilebilir bugdır umarım. vurulduktan sonra ateş edeni gösterip de böyle görüntüsünün gidip geldiği olduğu birkaç kere

- aptalca tasarım seçeneği olarak "mermi dolduruyorum hadi gelin beni kesin" diye bağırması karakterin. millet garand şarjör bitmesi pingi duyulacak diye korkarken gerçek hayatta, niye pusuya yatmış birisi tek başınayken aptal gibi bağırsın öyle? kapatma seçeneği de yok görünen o ki, bayağı cansıkıcı yakın mesafe kapışmalarda veya pusudayken

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
ahmedinejad, 03.09.2026 23:32 tarihinde dedi ki:

abi çünkü oyuna girdim 15 dk oynamaya çalıştım adam göremeden 40 kere öldüm. oyunda bir olmamışlık bir ucuzluk var. 

iste ww1 deki averaj askerin tecrubesi, working as intended

61ac25dfdf165.jpeg

• Haha 2
Mesaj tarihi:
ahmedinejad, 04.09.2026 00:32 tarihinde dedi ki:

abi çünkü oyuna girdim 15 dk oynamaya çalıştım adam göremeden 40 kere öldüm. oyunda bir olmamışlık bir ucuzluk var. 

ben olabilirim çünkü en son maçımda 49-2 yaptım sadece hmg ve mortar ile ekranımda 10 pikselden büyük kimseyi görmeden lol, o 2 de yer değiştirirken oldu. şaka bir yana sniper hariç en büyük kill farmer'lar bir çeşit uzaktan bombardıman yapabilenler genelde.

ve evet otantik ww1 deneyimi lol. düz rifleman deneyimi drone'la bombalanan asker deneyimi aşağı yukarı. kill alma tatmini için sniper/lmg filan ya da hmg ile çok iyi bir sote yerine hmg kurup sonra ammo desteği almak veya ammocuya geçip kendini beslemek.

Mesaj tarihi:

evet abi ben de anlamadım ne bekliyordun @ahmedinejad acaba inceden gücendim hatta sdfs. "çocuğu hanımı uyuttum bisküviyi çayı koyup biraz kantır günlerimdeki gibi oynayayım" deyip açtın herhalde.🙂 
oyun kendi türünde güzel, ama biraz yatırım yapman lazım böyle oyunlara. önce daha az ölmeye çalışacaksın, sonra bir süre yaşayınca kenarda köşede pıstığın yerden kafa çıkarıp acaba düşman nereden geçiyor nereler aktif diye bakacaksın, o sırada haritaya bakmayı, tüfeği reloadu falan biraz öğreneceksin, (classtan classa atlama bir de oyuna alışana kadar bir süre hep rifleman oyna) sonra arada senden daha şaşkın askerler görmeye onları vurmaya başlayacaksın. bunlar da 8-10 saat sürer elin alışık değilse. bu tip kolay ölünen zor ilerlenen daha ciddi mekanikli oyunların olayı bu zaten, sevmeyebilirsin sana gelmiyor olabilir de OLMAMIŞ UCUZ demem ben bu oyuna.
bir de dediğim gibi şifreli private maç aç botlarla doldursun, onlar da boş değil ama biraz nefes alır stressiz alışırsın dene derim. 

• Like 1
Mesaj tarihi:
goldbären, 04.09.2026 12:16 tarihinde dedi ki:

evet abi ben de anlamadım ne bekliyordun @ahmedinejad acaba inceden gücendim hatta sdfs. "çocuğu hanımı uyuttum bisküviyi çayı koyup biraz kantır günlerimdeki gibi oynayayım" deyip açtın herhalde.🙂 
oyun kendi türünde güzel, ama biraz yatırım yapman lazım böyle oyunlara. önce daha az ölmeye çalışacaksın, sonra bir süre yaşayınca kenarda köşede pıstığın yerden kafa çıkarıp acaba düşman nereden geçiyor nereler aktif diye bakacaksın, o sırada haritaya bakmayı, tüfeği reloadu falan biraz öğreneceksin, (classtan classa atlama bir de oyuna alışana kadar bir süre hep rifleman oyna) sonra arada senden daha şaşkın askerler görmeye onları vurmaya başlayacaksın. bunlar da 8-10 saat sürer elin alışık değilse. bu tip kolay ölünen zor ilerlenen daha ciddi mekanikli oyunların olayı bu zaten, sevmeyebilirsin sana gelmiyor olabilir de OLMAMIŞ UCUZ demem ben bu oyuna.
bir de dediğim gibi şifreli private maç aç botlarla doldursun, onlar da boş değil ama biraz nefes alır stressiz alışırsın dene derim. 

Tam olarak hanımı çocukları uyutup biraz bakınayım diye girmiştim kdkdjdj. Bu ara kızımla fortnite oynuyoruz ikili olarak takım birinciliklerimiz var battle royal 🙂 skin falan alıyorum beraber kombin yapıyoruz. böyle uğraş gerektiren oyunlar benden geçmiş ya. Yine arada girer bakarım ama botlarla biraz çalışmam lazım. 

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

ya botlarla hani silah talimi niyetine oynanır da insanların nasıl oynadığını pek öğretmez. bazen karşıdan kabak gibi gelen birini öldürüyorum, bakıyorum bot ismi. belli çünkü öyle cannon fodder gibi hareket eden insan yok. insana karşı oynayınca siperde pusudasın, çat gidiyorsun birden, öldüren belli değil. ama anlıyorsun ki o mevziyi de görebilen bir nokta varmış. bu sefer o bilinçle optimize ediyorsun durman gereken noktayı. veya durmayıp devamlı hafif yer değiştirmeyi. veya saldırıyorsan savunulan noktaları 1-2 kere öldükten sonra anlayıp onu yandan çevirecek rota aramaya başlıyorsun.

bir de insanlara karşı çalışan şeyleri anlıyorsun mesela burada da isonzo'da da düşmanın geldiği rotada tümsekte beklemek yerine tümsek arkasındaki çalılarda saklanıp benim yanımdan biraz geçtikten sonra arkalarından sıkıyorum. uzun süre anlamıyorlar, önden biri vurdu sanıyorlar, aynı pusuya tekrar tekrar düşüyorlar. bazısı da anlıyor, bir dahaya beni aramaya başlıyor. en sonunda birisi öldürüyor ama ben bayağı ticketlarını yemiş oluyorum o ana dek. bu mesela botlarla oynarken geliştirilecek birşey değil.

hah dediğim şu işte, benim öle-kalka keşfettiğimi onlar spawn alamayan insanlarla geliştirmiş: (waterloo bununla kazanılıyor en meşhur örneği)

https://en.wikipedia.org/wiki/Reverse_slope_defence

500px-Reverse_Slope_Defence.jpg?utm_sour

Alıntı

Otherwise, when the attacker advances and passes over the top of the hill, they may be ambushed by short-range fire from the defender on the reverse slope and perhaps on the counterslope (the forward slope of a hill facing the reverse slope).

tek sorun işte şikayet ettiğim gibi yukarıda oynanan karakter reload ederken mal gibi bağırması tekken bile. isonzo'da olmuyordu, burada yakındakiler ölmemişken reload etmek tehlikeli. öyle kanatlardan gizli gelenleri de duymak mümkün, bu oyundaki en büyük moronluk.

silahlara alışmak için eyvallah ama sonra insanlara karşı öle öle deneyim kazanmanı tavsiye ederim.

bir de beyaz atlet ya da mavi gömlek giymeyin abi. kamuflaj önemli. oynarken neden ordular hemen haki renge geçmiş anlıyorsunuz.

Sam tarafından düzenlendi
  • Like 1
  • Yeni Oluştur...