Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kingdom Come: Deliverance - Realistic Medieval Open World Rpg

axedice

Öne çıkan mesajlar

Nigger_of_the_sand said:

Harran Savaşı'nda Part atlı-okçularına sürekli ok takviyesi yapıldığını okumuştum, bunu bu savaşın kazanılmasına büyük katkısı olan, kolay kolay rastlayamayacağımız bir etken olarak yorumladım.

özellikle türki kavimlerde merkez kampla savaş alanı arası çok kısa tutuluyordu. iyi yönü atı yorulan, oku biten süvari merkez kampa dönüp at değişip cephane yükleniyordu. hatta ordu çok kalabalıksa diğerleri manevralarını bitirip dönene kadar dinlenmek için bile vakit bulabiliyorlardı. kötü yönüyse, ordu dediğin şekilde bir yerde kısılıp kıyıma uğradığında sefere devam etme şansı ortadan kalkıyordu; çünkü kaybettikleri zaman herşeyi kaybediyorlardı.

said:
Adamlar seni kovalamayarak menzilde kalmanı sağlayıp senden daha isabetli atışı olan piyade okçularıyla seni yıpratabilir.

bu taktiği ilk çinliler uygulamaya başlıyor ve oldukça yaygın kullanılıyor daha sonraları. bütün piyadenin eline yay ve ok verip alan savunması yapmaya çalışıp oldukça etkili oluyorlardı; ama gene de çok ciddi bir sorunu var bu taktiğin. göçebe kavim orduları kazanacağına emin olduğu zaman ve yere kadar senle savaşmak zorunda değildi ve bunun gayet farkındalardı. yerine çakılıp kalmış müstahkem bir ordu görünce kolayca yönlerini çevirip başka yerde yağmaya kaldıkları yerden devam ediyorlardı. olayın üstünlüğü, fikrin parlaklığı, stratejinin gücü buydu zaten. asla kesin sonuç almak için savaşmak zorunda değillerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

@pronoit

Savaş yöntemleri atlı-okçuluğa dayalı topluluklar Avrupa'daki hakimiyetlerini nihayetinde kaybettiler. Ruslar ve Litvanyalılar Tatarlar'ı yendi en sonunda ve bu tarihten sonra da Ruslar büyürken onlar küçüldü. Ki Balkanlar'da yenilişleri çok daha önce olmuştu.

@huun

Teşekkür ederim. Benim varsayımımda iki tarafın meydan savaşı yaptığı bir senaryo vardı. Tabi çarpışmak zorunda bile değil adamlar aslında orası doğru.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

Nigger_of_the_sand said:

Harran Savaşı'nda Part atlı-okçularına sürekli ok takviyesi yapıldığını okumuştum, bunu bu savaşın kazanılmasına büyük katkısı olan, kolay kolay rastlayamayacağımız bir etken olarak yorumladım.

özellikle türki kavimlerde merkez kampla savaş alanı arası çok kısa tutuluyordu. iyi yönü atı yorulan, oku biten süvari merkez kampa dönüp at değişip cephane yükleniyordu. hatta ordu çok kalabalıksa diğerleri manevralarını bitirip dönene kadar dinlenmek için bile vakit bulabiliyorlardı. kötü yönüyse, ordu dediğin şekilde bir yerde kısılıp kıyıma uğradığında sefere devam etme şansı ortadan kalkıyordu; çünkü kaybettikleri zaman herşeyi kaybediyorlardı.

said:
Adamlar seni kovalamayarak menzilde kalmanı sağlayıp senden daha isabetli atışı olan piyade okçularıyla seni yıpratabilir.

bu taktiği ilk çinliler uygulamaya başlıyor ve oldukça yaygın kullanılıyor daha sonraları. bütün piyadenin eline yay ve ok verip alan savunması yapmaya çalışıp oldukça etkili oluyorlardı; ama gene de çok ciddi bir sorunu var bu taktiğin. göçebe kavim orduları kazanacağına emin olduğu zaman ve yere kadar senle savaşmak zorunda değildi ve bunun gayet farkındalardı. yerine çakılıp kalmış müstahkem bir ordu görünce kolayca yönlerini çevirip başka yerde yağmaya kaldıkları yerden devam ediyorlardı. olayın üstünlüğü, fikrin parlaklığı, stratejinin gücü buydu zaten. asla kesin sonuç almak için savaşmak zorunda değillerdi.

sadece atlı okçular ile savaştıkları sanrısı da yanlış, muharrem erginnin kitabı kapağı nereden alınmış bilmiyorum ama şöyle http://static.idefix.com/cache/0/270/34091

ve yanlış hatırlamıyorsam, şimdi bulamadım, kargı hücumundan bahsediyordu, ayrıca yeni gördüm süngüleşmek savaşmak manasında kullanılmış

buda osprey serisin ilgili kitabından,
http://t1308.hizliresim.com/1d/7/r7p0q.jpg

çin ile muhatap olacak kadar büyüyen bütün devletlerin zaten ağır süvari dahil çeşitli farklı sınıflarda askerleri var

öte yandan romalılar partlara karşı bir çak malubiyetten sonra taarruz değil ama savunma için başarılı taktikler geliştirdiler ama şuara -Sassanian Elite Cavalry AD 224-642 Osprey - Elite 110- güzel bir kitap var konu ile biraz alakalı oradan benim anladığım pers-part ve sassani taktiklerinin moğol ve türki kavimlerden daha darklı olduğu ve bence daha basit olduğu yönünde, keza buda bizanas uygulamaları, osprey Byzantine Cavalryman c900-1204
Sosyal ağlarda paylaş

Lord_Argos said:

Feamer cehennemde yan. Beni underrated tarih bolumune gonderdi, kendisi burdan yardiriyor hala.

orada tartışılsa daha kalıcı bir konu olur, bu oyunun modası geçince veya 100 olunca burada yazdıklarımız tarihe bile karışmayacak

ama millet konuyu bu oyun konusunu çok sevdi :)
Sosyal ağlarda paylaş

oha, şöyle bir armor ve giysi sistemini onyıllardır bekliyorum herhalde. bir tek morrowind yaklaşabilmişti bu kadar, bunlar nihayet tamamen çözmüş. büyük ihtimalle ben de desteklerim artık şunu gördükten sonra ama sıradaki videoyu da bekleyeceğim sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...