Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

laptopta i5 işlemci i7 işlemci farkı

Valeron

Öne çıkan mesajlar

hemen teslimat yazıyo yanında. dükkanları kadıköydemiş gidip alsam nolur ?

bide hızlıal dan alsam ne farketcek ? nası oluyor yani sistemleri ? ben hepsiburada çiçeksepeti hariç internetten bişi almadım abi.

açıkcası bide 2.500 bağlayıosam yüzyüze almak isterim
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:

monster iyidir; ama taşıyacaksan sağa sola, ölümdür.

i5 gayet yeterlidir. i7 ye gereksiz para verirsin.

farkını hissetmezsin zaten; convert render gibi işlemciye ağır computing işlemler yüklemezsen.

abi bak şimdi böle diosn aralarında 500 kaat fark var oyun oynucam max yapacağim şey o çizim mizim falan işlerim yok
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
GreenPeace77 said:

gt740m ve oyun :(

Yine masaustu donanimiyla dizustu donanimini kiyaslayan biri. Bu ikisi coook farkli. Battlefield 4 oyle super calismaz bunla ama High ayarlarda 30 fps filan alirsin. Med-High yaparsan rahatca oynarsin. Ekranin 15" olmasi nedeniyse gorsel olarak fazla sorun yaratmadan kisilabilecek seyler var.

Masaustunde 21" ekranlarda, yuksek cozunurluklerde, optimum uyum ile secilmemis parcalarda ayni performans yariya dusebilir tabii.

En iyisini yapmis Valeron. Haswell secmesine degecek.
Sosyal ağlarda paylaş

GreenPeace77 said:

desktop la kıyaslamıyorum tabiki yukarda çoğu oyuna yeterli olacak vga li laptoplar tavsiye edilmişken gidip 740m almasına üzüldümsadece neyse iyi günlerde kullansın.

abi yukarıda bahsedilen laptopların hiçbiri yok dükkanlarda. kalkıp pcdepo gibi bilmediğim yerlerdende 2bin liralık para bağlayıp ürün alamam. Media Markt'tan aldım bu aleti. ve piyasada baktığım zaman 2000 liraya alınabilecek en iyi alet buydu açıkcası. ayrıca beni temelde cezbeden kısımı 4.nesil işlemci kullanıyor olması ki şu an piyasada bu fiyata 4.nesil işlemci alet görmedim.

piyasadan kastımda; exa bilgisayar, gold bilgisayar, carrefoursa, metro, media markt, electroworld, bimeks, teknosa. bu dükkanları gezdim tek tek ve alınabilecek en iyi ürün buydu açıkcası.

GERGE said:

GreenPeace77 said:

gt740m ve oyun :(

Yine masaustu donanimiyla dizustu donanimini kiyaslayan biri. Bu ikisi coook farkli. Battlefield 4 oyle super calismaz bunla ama High ayarlarda 30 fps filan alirsin. Med-High yaparsan rahatca oynarsin. Ekranin 15" olmasi nedeniyse gorsel olarak fazla sorun yaratmadan kisilabilecek seyler var.

Masaustunde 21" ekranlarda, yuksek cozunurluklerde, optimum uyum ile secilmemis parcalarda ayni performans yariya dusebilir tabii.

En iyisini yapmis Valeron. Haswell secmesine degecek.

teşekkür ediyorum abi dediğim gibi 4.nesil olması seçmemde etken oldu. çünkü muadilleri hep 3.nesil ve aynı para aynı ekran kartıyken media markt indirim yapmış bulmuşken uzun gezintiler sonunda almaya karar verdim.

NFS rivals yükledim oyun crackinde problem olduğu için atıyor ama görselleri falan kasmadan gayet iyi ki en fullde oynuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Acı bir gerçek ama 740m iyi bir ekran kartı değil. Yurtdışında olunsa alınabilecek en iyi laptop lenovo y510p şuan için f/p olarak gayet başarılı 1800 lira'ya tekabül ediyor ve y510p'den daha iyi dizüstüler 3000 lira'nın üstünde fiyatlarla başlıyorlar. Eğer daha hafif bir laptop istiyorsan ancak medium - higha razıyım diyorsan da Asus var 750m ekran kartı ile gayet başarılı, tasarım olarak da gayet güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

çok kötü olmuş derken neye göre kime göre ? alet geldiğinden beri 1 kere virüs yemesi hariç rome total war 2 yi full de savaşlar dahil en ufak kasma olmadan, nfs rivalsta aynı şekilde fullde en ufak kasma olmadan oynadım.

herhangi bi sorunla karşılaşmadım.

ayrıca 2bin liraya alınabilecek en iyi aleti aldığımı düşünüyorum 4.nesil i7, 8gb ram, 1tb hdd+8gb ssd, 740m ekran kartı ( her ne kadar beğenmeseniz de) jbl ses sistemi hd kamera vs vs

evet 740m 64bit, benimde soru işaretlerim vardı ancak teknolojisi hakikaten 128bit lik kartlar kadar. çekirdek sayısı ve hızı da keza öyle.

beni oyun noktasında en az 2 yıl kadar götürür, sonrasında zaten yerleşik bi yaşama geçtiğimde tekrar masaüstüne dönücem, o zamandan sonra da işlerimi görmek adına 2 yılın üstüne rahat bi 2 yıl daha görürüm belki oyun olmaz ama işlerimi hallederim.

demem o ki önyargıyla yaklaşmamak lazım ekran kartına, bendede vardı o önyargı kullandıkca düzeldi açıkcası. bakmadığım yer kalmadı zaten almadan, 2 bin liraya bu aleti almak çok zor media marktada indirim mi ne varmış ordan nemalandım bende zaten
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...