Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik: Şubat/Mart 2014 Celp Dönemi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
15k TL olacak dendi bir ara. Yaş için de 25.

İşi gücü olmayan adam gitsin bence de kısa dönem ise. 15K para değmez 5 ay için ödemeye. 30K hiç değmez.

İşi olan insan için değişir durum. Geldiğinde aynı işi bulamama durumu olursa veya zaten askerlik zarfında alamayacağı maaş bedelliye denk geliyorsa gitmenin manası yok. Boşa zaman kaybı.

Not: Zengin olanlar hiç düşünmesin ne olursa olsun ödesin bedelliyi. Kafayı kırabiliyorsun askerde. Riske gerek yok.
Mesaj tarihi:
bende gidiyorum. bu sınıflandırma falan yapacaklarmış aralık ayı içerisinde bir gün transkript ile birlikte şubeye gel dediler. 12 ay çıkarsa gg olabilir yada o da fena değil aslında ama bilemiyorum bakalım.
Mesaj tarihi:
Beyler işlemleri yapmak için gitmeye başladınız mı ?

Merak ediyorum 1 aya yaydılarsa kalabalık nasıl olur. Ben gelcek hafta çarşamba falan bi şansımı deniycem halıcıoğlunda bakalım nasıl olcak.
Mesaj tarihi:
Valla hiç sıra yok biz bugün gittik ama işlemleri yapamadık haftaya almaya başlayacağız bu hafta denetim var yoğunuz dedi tabi bu gittiğimiz askerlik şubesi ile alakalı bir durum. Antalya için böyle durum.
Mesaj tarihi:
Ankara da 1 saatte bitirdim işimi. O da şube başkanı yoktu 20dkya yakın onu bekledim o yüzden. Yalnız kısa ile uzun arasında bana göre çok fark yok tabi işi hazır olan için kısa dönem güzel ama zaten 6 ay öldürüp para alamamaktansa bir 6 ay daha askerlik yapıp aylık 4000-5000TL maaş alıyormuş gibi düşünmek daha sağlıklı. İşi hazır olmayan için konuşuyorum.
Mesaj tarihi:
2500-3500 arası oluyor zaten benim orada belirttiğim kısa dönemde hiç almayacağın parayı uzun dönemde de almamış gibi düşününce fazladan yaptığın 6 ay 2500-3500 neyse x 2 gibi düşünülebilir şeklinde idi.
Mesaj tarihi:
Cok sukur uzun donem cikmayacaktir bana ben cikan olursa diye teselli etmeye calisiyorum. Kaldi ki gayet mantikli bir hesap kisa donem gidip donup bir baltaya sap olamayacak adam bence uzun donem gitsin en azindan elinde kendi icin bir parasi olur.
Mesaj tarihi:
DareJedi said:

Cok sukur uzun donem cikmayacaktir bana ben cikan olursa diye teselli etmeye calisiyorum. Kaldi ki gayet mantikli bir hesap kisa donem gidip donup bir baltaya sap olamayacak adam bence uzun donem gitsin en azindan elinde kendi icin bir parasi olur.

6 ay fazladan kalacağına iş bulur o sırada. zaman kaybetmez. psikolojisini bozmaz ve 100 erkekle 1 sene geçirmez.
Mesaj tarihi:
edirne civarlarına gideceklere tavsiyem

kesinlikle vücuda yapışan içlikler ve düzgün bir kar maskesi alın, sınıra giderseniz direk donarsınız, nem kollardan içeri giriyor o derece...

sınıra düşme ihtimaliniz var, düzgün, küçük, cebe girecek bir fener alın
Mesaj tarihi:
12 aylık astteğ. doğu maaşı 2400 liraydı en son. tabi ilk 3 ay acemi olduğunuz için 250 lira gibi bişi alıyosunuz. sonraki 9 ay 2400 lira alıyosunuz. bide acemilikten usta birliğine giderken 6000 lira civarı tazminat alıyosunuz.

12 aylık astteğ. batı maaşı 1500 lira civarı. aynı şeyler batıda da geçerli yine 9 ay alıyosunuz bu maaşı ve usta birliğine giderken tazminat yok.
  • Yeni Oluştur...