Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Korsan Müzik ve Film İndirenin Evine Mektup

BalisticGel

Öne çıkan mesajlar

GERGE said:

KHaRoN said:

legal kopya izleyecegim diye vpn servis bedelini yurt disina odeyip , yurt disi ipsi alip, sonra hizmete para odemek icin yalvarmak bana kerizlik gibi geliyor.

Hulu beles zaten, VPN de gerekli bir sey bence; sen de biliyorsun yani public wi-fi guvenligini filan (ki cok kullanirim), burada tekrar anlatmaya gerek yok. Crunchyroll (45 guncel serinin 25 tanesi izleniyor TR ip ile, tum mangalar okunuyor), iTunes, Kobobooks ve Deezer zaten bize acildi. Sadece bu dedigin sekilde Netflix'e para veriyorum ama onun da bir suru arti degeri var sadece eser sahibine bedelini odemenin disinda. En basta kolayligiyla cekti beni, daha telif haklari meselesini pek umursamazken.

Soyluyorum zaten iste, bir manga kaldi korsan kullandigim, onun icin de anlayabildigim dilde bir digital dagitim cikarsa (2-3 hafta once Crunchyroll basladi) korsan okumayi birakirim. Zaten ne cevirisi ve de dagitimi olan seyleri korsan kullanmakta bir sorun yok bence, ama Crunchyroll'un cevirmeye basladigi mangalari mesela ripleyip okumak sorun.

Benim vpn kullanimiyla alakali bi sikintim yok. Bazi durumlarda faydali ve hatta gerekli olduguna karsi gelmek zaten imkansiz. Vpn i sadece disari para kazandirmak icin almak ise baska bi olay.

Benim savundugum sey , sadece ve sadece legal kopya edinecegim diye, yurt disina para kazandirmak icin vpn edin, bin bir odeme zorluguyla karsilas, (yok billing adress, yok region locked credit card) sonra hiz kisitlarina maruz kal, bir de legal kopyayi edindikten sonra izdirapli drm cozumlerine maruz kal iyice fitil ol.

bu surec benim icin korsandan daha zahmetli oldugu surece beni musteri olarak kaybederler. Teknik imkansizliklari asmak kolay, nihayetinde benim zaten reelde isim bu. peki bu zahmete katlanip para kazandirmak icin ugrasmak istiyor muyum? iste o baska bisey.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir yerde yayınlanmışsa suç değil. Mesela atıyorum Bu hafta vizyonda olan bir filmi indirirsen şuç. Ama dünya üzerinde herhangi bir kanalda verilirse suç değil. Tabi teknik olarak.

Fikri mülkiyet olayına bakarsan herşey suç ama. O yüzden dünya üzerinde değişmesi lazım Fikri mükliyet olayının. yanlış hatırlamıyorsam 150 seneydi.

Tamamen kitaplar için yazılmış bir yasa... Kitabın yerini artık TV radyo gibi şeyler aldığını düşünürsek, değişmek zorunda.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Dijital dağıtımın kısmen adam olmadığı tek konu film kaldı, o konuda belki korsan denilebilir biraz. Yine de geçen hafta 1080p Extented Hobbit'i 18 TL'ye aldım ben.

Bu sezon 25 anime yayınlanıyor Crunchyroll'da Türkiye bölgesinde; Deezer ve Spotify 10TL.

Hola kullanırsan tüm diziler Hulu'da reklam desteğiyle ücretsiz var kablo dizileri dışında. Crunchyroll'da toplam seri sayısı Hola ile 50'ye yaklaşıyor. Hola kullanmak korsan kullanmak değil, eser sahipleri karşılığını alıyor, daha önce uzun uzun yazmıştım bölgesel kısıtlamalar ve yasallık ilişkisini.

Dinlemek isteğin şey Deezer'da yoksa, ki ender olur, bir albüm iTunes ile 8 TL, bir paket sıgara fiyatı.

bu sitelerin türkçe'leri var mı? Yani benim ülkeme yönelik hizmet etmiş mi, desene bi merak ettim :P
Sosyal ağlarda paylaş

amazon'da mesela man of steel 5 dolara 24 saatlik kira, 20 dolara satın alıyorsun
20 dolar ne lan 20 dolar ne... 2 saatlik entertainment parası 20 dolar mı olur... zaten kiralamak da dünyanın en saçma şeyi, dönüp bi daha X sahnesine bakamayacaksam ne anlamı var yani..

şu satın alma olayını direk 5 dolar yapsınlar herkes mutlu mesut orijinal kullansın.

ha bunun dışında stream olayının hala günümüz interneti ile viable olduğunu düşünmüyorum çok, o da ayrı. özellikle tr'de buffer manyağı olabiliyoruz 720p izlerken.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
http://cl.ly/image/1y101s3z2g1r/Screen%20Shot%202013-11-20%20at%2020.05.07.png

Izlememistim bunu, iyi hatirlattin. Kiraladim simdi. 1080p olanlar 1TL daha pahali, ama simdiye kadar hep 1080p aldigimdan oyle olmayanini deneyecegim bir de.

Ustelik hem Ingilizce, hem Turkce ses var; her dilde de altyazi var icinde. 48 saatlik kiralama.

Stream olayina oyle bakma ama, yasal sitelere bakinca 3 mbps ile bile 720p stream olabiliyor. Crunchyroll ve Hulu'nun stream'leri sorunsuz. Netflix de oyle. Yurtdisi gitmedigi surece sorun yok yani.

SD dedigi film de 3GB geldi. DVD'den iyi yine yani encoding olayindaki gelismeleri dusununce.

Son edik: Su anda filmi izlemeye basladim bu arada, torrent'den kolaylik farki bu.
Sosyal ağlarda paylaş

holywood filmine para kazandırmak saçma evde izlenecekse
bağımsız filmler de zaten bulunmuyor o yüzden onlar da korsan fora

zorla alınması gereken akademik kitaplar hariç kitapları orjinal alırım, arada bir albüm ve oyun olsun onları da orjinal alıyorum yaratıcısının cebini doldurmak adına. etik kodum böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Izlememistim bunu, iyi hatirlattin. Kiraladim simdi. 1080p olanlar 1TL daha pahali, ama simdiye kadar hep 1080p aldigimdan oyle olmayanini deneyecegim bir de.

Ustelik hem Ingilizce, hem Turkce ses var; her dilde de altyazi var icinde. 48 saatlik kiralama.

Stream olayina oyle bakma ama, yasal sitelere bakinca 3 mbps ile bile 720p stream olabiliyor. Crunchyroll ve Hulu'nun stream'leri sorunsuz. Netflix de oyle. Yurtdisi gitmedigi surece sorun yok yani.

SD dedigi film de 3GB geldi. DVD'den iyi yine yani encoding olayindaki gelismeleri dusununce.

Son edik: Su anda filmi izlemeye basladim bu arada, torrent'den kolaylik farki bu.

Adam reklam kuşağı yahu :)
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

hangi site abi bu?

çok iyiymiş ya direk vizyondan şeyapabiliyor muyuz?

kız arkadaşımla baya kullanabiliriz bunu bak hangi bu hangi
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Yazik gunah 13 tl dandik goruntulu kiraya :(

Hic bilincli kullanici degilmissin gerge yanlis tanimisim seni

4 tl iyimis ... ;) vudu ile karsilastirinca dil sorunu var sanirim ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...