Mille Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Hani telefonlarda kullanilan piller. Simdi apple'in sitesinden bakiyorum http://www.apple.com/tr/batteries/ Pilin tamamen bosalip tekrar tamamen dolmasi bi cycle olur ve 500cycle'lik omru vardir diyor. Ve yarisini kullansaniz sonraki gun gene aynisini yapsanizda 1 cycle'a esittir diyor Bir cok yerde ise maksimum verim icin %5'e kadar dusurup %100'e kadar sarj edin demisler. Bitmesini beklemek mi daha mantikli yoksa kullanmadigin zaman sarja takmak mi cozemedim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 ertesi gün şarzım bitiyor kapatmam gerek demek istemiyorsa şarj edeceksin apple gayet net konuşmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Telefonu 2 senede 1 degistirmek mantikli abi. Pil gecmeden telefon geciyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 pili değiştir daha ucuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 abi 5 vardi bi yil olmadan degistirmek zorunda kaldim doldugundan hizli bosaldigi icin 2 sene bile goturmuyo yani bide evdeyken sarjda durmasi mi daha mantikli yoksa doldukca cikarmak mi? Apple'in netliginden bisey anlamadim ben sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Kullanılmadığı zaman %40 doluluk ile buzdolabında saklanması lazım deyu biryerlerde okmuşdum. Ve lityum ion piller asla tam boşaltımamalıymış mümkün mertebe dolu tutun deniliyor. Saklanacaksa %40 doluluk ile buzdulabında saklayın deniyor. Birde hiç kullanılmamışsa bile üretim tarihinden başlayarak kapasite kaybına uğruyorlarmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Litminov Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2013 http://en.wikipedia.org/wiki/Li_ion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyormaynd Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2013 En sağlıklısı bitmeye yakın (onların da dedikleri gibi %5) şarj etmek. Buradaki soru ise priz ile mi yoksa USB ile mi? Benim bildiğim USB'den şarj edince daha az voltaj geldiğinden daha uzun sürüyor fakat prizde öyle bir dert yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries USB daha az guc verdigi icin daha saglikliymis ama daha uzun suruyo tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 aman pilimin ömrü çok gitsin diye günün yarısını cebimde bitik pilli telefon taşıyarak geçireceksem başlarım öyle teknolojiye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 dolaba koyma olayi sehir efsanesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Peki diyelim sabit bir yerde oturuyoruz ve telefonun pilinden yiyecek, ömründen ömür tüketecek bir aktivite ile uğraşıyoruz. Farz edelim ki oyun oynuyoruz. Bu aşamada şarca bağlı kalması mı daha makul yoksa pilden yemeye devam mı etmeli? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Sarjdan cikarmak daha mantikli gibi. Sarj ederken telefon isiniyo, isida pilin omrunu azaltiyo ustune oyun hayvan gibi sarj yiyosa dahada isiniyo Ya abi okudum arastirdim o kadar cok yapilabilcek bisey yok, usbden sarj etmeye ozen gostermek lazimmis. Cok isinmasina izin vermemek falan filan ama pil omru oyle aman amanda farketmiyo diyolar Adam maksimum 500cycle yazmis zaten sitesine. Saolsunlar senede bir yeniletmekte ustlerine yok ne bullie'ymis apple Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2013 telefonların lityum pillerini 'nasıl daha iyi kullanırım'ı düşünmek için hayat çok kısa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gleoddyn Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 adam 3 aylığını birleştirip telefon alıyorsa, hesaplar tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2013 aquila said: dolaba koyma olayi sehir efsanesi. http://tr.wikipedia.org/wiki/Lityum_iyon_pil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2013 Fistan said: telefonların lityum pillerini 'nasıl daha iyi kullanırım'ı düşünmek için hayat çok kısa 1 sene kullan at, sıfır orjinal pil 40-50 tl birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2013 wikide yazıyosa kesinlikle doğru yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2013 depolamak icin o, normal kullanimda gerek yok, her aksam pili 40%e getirip dolaba koymicak adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 PrudenT said: wikide yazıyosa kesinlikle doğru yani Kesin doğru değil tabi ama şehir efsanesi de değil bir kaç yerde daha denk geldi ve okudum, bilim teknik miydi neydi şimdi tam hatırımda değil. Şehir efsanesi değil manasında wikiyi verdim tabai kesin kaynak değil. @Aquile Saklanacaksa tabi mantıklı. O kısmı şehir efsanesi değil deyu biliyorum. Birde lityum ion pilleri sıcakdan korumak lazım hem yangın çıakrma patlama riskleri artıyor hemde daha uzun ömürli oluyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 Law said: 1 sene kullan at, sıfır orjinal pil 40-50 tl birşey. pili sökülmeyen telefonlar? 40 TL'ye "orijinal" pil? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2013 O pili sökülmeyen telefon sahiplerinin sorunu :). Nokia lumia 520 orjinal pili 48 tl. 1500 tl verip cep telefon alan adamda 100 tl pile versin 1 senenin sonunda, (s3 orjnial pili 84 tl) kaldı ki 1 senenin sonunda pil pert olacak diye birşeyde kesinlikle yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar