Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lithium Piller

Mille

Öne çıkan mesajlar

Hani telefonlarda kullanilan piller.

Simdi apple'in sitesinden bakiyorum http://www.apple.com/tr/batteries/

Pilin tamamen bosalip tekrar tamamen dolmasi bi cycle olur ve 500cycle'lik omru vardir diyor. Ve yarisini kullansaniz sonraki gun gene aynisini yapsanizda 1 cycle'a esittir diyor

Bir cok yerde ise maksimum verim icin %5'e kadar dusurup %100'e kadar sarj edin demisler.

Bitmesini beklemek mi daha mantikli yoksa kullanmadigin zaman sarja takmak mi cozemedim?
Sosyal ağlarda paylaş

Kullanılmadığı zaman %40 doluluk ile buzdolabında saklanması lazım deyu biryerlerde okmuşdum. Ve lityum ion piller asla tam boşaltımamalıymış mümkün mertebe dolu tutun deniliyor. Saklanacaksa %40 doluluk ile buzdulabında saklayın deniyor. Birde hiç kullanılmamışsa bile üretim tarihinden başlayarak kapasite kaybına uğruyorlarmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Sarjdan cikarmak daha mantikli gibi. Sarj ederken telefon isiniyo, isida pilin omrunu azaltiyo ustune oyun hayvan gibi sarj yiyosa dahada isiniyo

Ya abi okudum arastirdim o kadar cok yapilabilcek bisey yok, usbden sarj etmeye ozen gostermek lazimmis. Cok isinmasina izin vermemek falan filan ama pil omru oyle aman amanda farketmiyo diyolar

Adam maksimum 500cycle yazmis zaten sitesine. Saolsunlar senede bir yeniletmekte ustlerine yok ne bullie'ymis apple
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

wikide yazıyosa kesinlikle doğru yani

Kesin doğru değil tabi ama şehir efsanesi de değil bir kaç yerde daha denk geldi ve okudum, bilim teknik miydi neydi şimdi tam hatırımda değil. Şehir efsanesi değil manasında wikiyi verdim tabai kesin kaynak değil.

@Aquile

Saklanacaksa tabi mantıklı. O kısmı şehir efsanesi değil deyu biliyorum. Birde lityum ion pilleri sıcakdan korumak lazım hem yangın çıakrma patlama riskleri artıyor hemde daha uzun ömürli oluyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

O pili sökülmeyen telefon sahiplerinin sorunu :). Nokia lumia 520 orjinal pili 48 tl. 1500 tl verip cep telefon alan adamda 100 tl pile versin 1 senenin sonunda, (s3 orjnial pili 84 tl) kaldı ki 1 senenin sonunda pil pert olacak diye birşeyde kesinlikle yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...