Sir.Enis Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Ütopyamdan bahsetmek istiyorum biraz; şöyle ortalama nüfuslu bir ada şehrimiz olsa.İçinde zeka seviyeleri biraz yüksek, barışçıl, güzel görünümlü estetik fiziğe sahip ( bende dahilim tabi o gruba :) ) insanlar yaşasa içinde. asker, polis, teror örgütleri gibi boktan kuruluşlar olmasın. insanlarımızın hepsinin refah düzeyi yüksek. günde sadece bi kaç saatimizi hayatlarımızın devam etmesi gereken işlere sahip olduğumuz tatlı bi hayat yaşamak isterdim. biliyorum çok polyana ama şu hiç gerçekleşmicek ya ona çok üzülüyorum be patidaşlarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 galiba dünya üzerinde ilk defa böyle bir şey düşünülmüş olabilir. çok yaratıcısın. hayran kaldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Olmayacak falan diyerek enerjini dusurmeni istemiyorum noyan bir dunya lideri kendinden suphe duymaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 tomas mur mezarından torpido balığı gibi dönüyor şu anda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 fazla şişmanlayan olursa yeriz diyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Altın ayının konuya katkılarını bekliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sir.Enis Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Biyik said: galiba dünya üzerinde ilk defa böyle bir şey düşünülmüş olabilir. çok yaratıcısın. hayran kaldım. dötünden* alev çıkaran orangutanlarda hayal edebilirim ama bu beni mutlu etmez dostum. sadece beni mutlu edebilecek bi ütopyadan bahsettim. ne kadar yaratıcı olsada hiç bişey beni bundan daha fazla mutlu edebilcek değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Sir.Enis said: Ütopyamdan bahsetmek istiyorum biraz; şöyle ortalama nüfuslu bir ada şehrimiz olsa.İçinde zeka seviyeleri biraz yüksek, barışçıl, güzel görünümlü estetik fiziğe sahip ( bende dahilim tabi o gruba :) ) insanlar yaşasa içinde. asker, polis, teror örgütleri gibi boktan kuruluşlar olmasın. insanlarımızın hepsinin refah düzeyi yüksek. günde sadece bi kaç saatimizi hayatlarımızın devam etmesi gereken işlere sahip olduğumuz tatlı bi hayat yaşamak isterdim. biliyorum çok polyana ama şu hiç gerçekleşmicek ya ona çok üzülüyorum be patidaşlarım. o zaman seni azıcık eleştireyim. öncelikle refah düzeyimiz yüksek olsun diyorsun, kendi kendinize yaşadığınız bir adacıkta nasıl bolluk, rahatlık ve varlık içinde yaşayacaksınız? bir-iki saatlik çalışmayla, çok az üretimle bunları nasıl sağlamayı düşünüyorsun? burada ari ırk gib bir şeyden söz etmişsin. zeki, estetik, barışçıl. bunları neye göre belirleyip adaya götüreceksin. barışçıllık sıcaklık, uzunluk gibi bir şey değil ki ölçesin, hadi estetikte belli bir kanonik form belirlersin ona göre alırsın, zekayı da işte IQ testi gibi bi saçmalıkla hallettin diyelim ama barışçıllık işi zor. adam gelmek için rol yapabilir vs. herkesin aynı anda katıldığı ve oturup tartıştığı şeylerde bazıları "lider" olmak isteyecek, onları engellemek gerekecek, küçük çaplı bir örgüt kurmak isteyecekler, devletsiz ada hayallerin o noktalarda suya düşebilir. hele doğayla iç içe olacaksınız o "tatlı" kısmı zor olur. çünkü bildiğin "survivor" olacak o iş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Sir.Enis said: Ütopyamdan bahsetmek istiyorum biraz; şöyle ortalama nüfuslu bir ada şehrimiz olsa.İçinde zeka seviyeleri biraz yüksek, barışçıl, güzel görünümlü estetik fiziğe sahip ( bende dahilim tabi o gruba :) ) insanlar yaşasa içinde. asker, polis, teror örgütleri gibi boktan kuruluşlar olmasın. insanlarımızın hepsinin refah düzeyi yüksek. günde sadece bi kaç saatimizi hayatlarımızın devam etmesi gereken işlere sahip olduğumuz tatlı bi hayat yaşamak isterdim. biliyorum çok polyana ama şu hiç gerçekleşmicek ya ona çok üzülüyorum be patidaşlarım. italyanın ucuyla kıbrısı deneyebilirsin. zeka seviyeleri hakkında garanti veremem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 teknoloji çok gelişsin en çirkin kadınlar bile dilediğince estetik yaptırsın. sonra köprülerin altından ırmaklar aksın. o ırmaklarda dar kıyafetli kadınlar ırmaklara girip çıkarak sürekli karşıya geçsinler. dar elbiseli büyük memeli kızlar sevgililerine üzüm getirsinler. şehir merkezinde şarap çeşmesi olsun. sürekli aksın. testiler ile vücutlara dökülerek şarap içilsin. su yatakları olsun. çakırkeyif olan kaslı ve iri memeli çiftler sevişsinler. akşamları gümüş ve altın kaplarda eşi benzeri görülmemiş yemekler yensin varlıklı olunduğundan ipek ve saten elbiseli inci gibi garsonlar dağıtsın bu zevkleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 yapılmışı var: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sir.Enis Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 kurulu bir düzen üzerinde olmalı yaşam alanı tabiki. herkesin vardiyalı ve herkesin birnevi kazandığını paylaştığı bir sistem işlerse eğer zaten refah seviyesi yüksek olur. birsürü istatistiksel muhabbetler var dünyanın tamamı şuanda bölüşse varlıklarını zaten herkesin rahat yaşayabilceğine dair. insan ihtiyaçları fazla şeyler değil ama dünya sisteminde sömüren ve sömürülen insanlar olduğu nedenle bu gerçekleşmiyor.yani diyceğim o ki zaman ayırırsam komple bi sistem yazabilirim bu ütopyam için. ama gerçekleşme imkanı bir kum taneciğinin güneşe oranıyla aynı olduğundan o kadar uğraşmak istemedim. genel hatlarıyla bu ütopyam. +insanların gerekli şartlar sağlandığında yeterince barışçıl olabileceğini düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 ben de düşünüyorum onu ama bu piyasanın tahakkümü altında yaşayan insanlar için geçerli değil. rekabet yegane amaçları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Tropico oyna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 yaş var yaş nereye rekabet ediyorsunuz kızlarımıza sorsak otuz ya da otuz üç yaşında sakalsız, kılsız ve gözleri sürmeli erkek tercih ederler bence yaşlıların yaşama amacını elinden alırsınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nako Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Can sıkıntısından değişik şeyler olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 hayatla ilgili böyle kurmaca düşüncelere sürüklenmeyee meraklıysanız 1-2 ütopya/distopya falan okuyun bari hiç değilse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 elma said: Tropico oyna (tu)(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 benimde bi ütopyam var, herkes allah olsun her galaksinin bir allahı olsun onlar dilediği toplumları yaratsın e allah olunca istediği adamı veya kadını girip oynayabilsin yan çarlarda olsun kediler köpekler falan bunlarıda oynayabilelim, milyar tane galaksi var nası fikir bence iyi askdoaskdo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 bu arada allahlar arasında çar takası olsun çarlık bozulmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kek Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 o ütopya patlar. insanın içinde default olarak kötülük var. yeni doğan bir bebeği ne kadar yetiştirirsen yetiştir şeytan gelir kulağına üfler onun. Kabil boşuna mı habili pk ladı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 adama bir hayal kurdurmamışsınız ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lierozip Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 bıyıklılar giremesin bi de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar