Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ütopyam

Sir.Enis

Öne çıkan mesajlar

Ütopyamdan bahsetmek istiyorum biraz;
şöyle ortalama nüfuslu bir ada şehrimiz olsa.İçinde zeka seviyeleri biraz yüksek, barışçıl, güzel görünümlü estetik fiziğe sahip ( bende dahilim tabi o gruba :) ) insanlar yaşasa içinde.
asker, polis, teror örgütleri gibi boktan kuruluşlar olmasın. insanlarımızın hepsinin refah düzeyi yüksek. günde sadece bi kaç saatimizi hayatlarımızın devam etmesi gereken işlere sahip olduğumuz tatlı bi hayat yaşamak isterdim.

biliyorum çok polyana ama şu hiç gerçekleşmicek ya ona çok üzülüyorum be patidaşlarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

galiba dünya üzerinde ilk defa böyle bir şey düşünülmüş olabilir.
çok yaratıcısın.
hayran kaldım.

dötünden* alev çıkaran orangutanlarda hayal edebilirim ama bu beni mutlu etmez dostum. sadece beni mutlu edebilecek bi ütopyadan bahsettim. ne kadar yaratıcı olsada hiç bişey beni bundan daha fazla mutlu edebilcek değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Sir.Enis said:

şöyle ortalama nüfuslu bir ada şehrimiz olsa.İçinde zeka seviyeleri biraz yüksek, barışçıl, güzel görünümlü estetik fiziğe sahip ( bende dahilim tabi o gruba :) ) insanlar yaşasa içinde.
asker, polis, teror örgütleri gibi boktan kuruluşlar olmasın. insanlarımızın hepsinin refah düzeyi yüksek. günde sadece bi kaç saatimizi hayatlarımızın devam etmesi gereken işlere sahip olduğumuz tatlı bi hayat yaşamak isterdim.

biliyorum çok polyana ama şu hiç gerçekleşmicek ya ona çok üzülüyorum be patidaşlarım.

o zaman seni azıcık eleştireyim.

öncelikle refah düzeyimiz yüksek olsun diyorsun, kendi kendinize yaşadığınız bir adacıkta nasıl bolluk, rahatlık ve varlık içinde yaşayacaksınız? bir-iki saatlik çalışmayla, çok az üretimle bunları nasıl sağlamayı düşünüyorsun?

burada ari ırk gib bir şeyden söz etmişsin. zeki, estetik, barışçıl. bunları neye göre belirleyip adaya götüreceksin. barışçıllık sıcaklık, uzunluk gibi bir şey değil ki ölçesin, hadi estetikte belli bir kanonik form belirlersin ona göre alırsın, zekayı da işte IQ testi gibi bi saçmalıkla hallettin diyelim ama barışçıllık işi zor. adam gelmek için rol yapabilir vs.

herkesin aynı anda katıldığı ve oturup tartıştığı şeylerde bazıları "lider" olmak isteyecek, onları engellemek gerekecek, küçük çaplı bir örgüt kurmak isteyecekler, devletsiz ada hayallerin o noktalarda suya düşebilir.

hele doğayla iç içe olacaksınız o "tatlı" kısmı zor olur. çünkü bildiğin "survivor" olacak o iş.
Sosyal ağlarda paylaş

Sir.Enis said:

italyanın ucuyla kıbrısı deneyebilirsin.

zeka seviyeleri hakkında garanti veremem.
Sosyal ağlarda paylaş

teknoloji çok gelişsin en çirkin kadınlar bile dilediğince estetik yaptırsın. sonra köprülerin altından ırmaklar aksın. o ırmaklarda dar kıyafetli kadınlar ırmaklara girip çıkarak sürekli karşıya geçsinler.

dar elbiseli büyük memeli kızlar sevgililerine üzüm getirsinler. şehir merkezinde şarap çeşmesi olsun. sürekli aksın. testiler ile vücutlara dökülerek şarap içilsin. su yatakları olsun. çakırkeyif olan kaslı ve iri memeli çiftler sevişsinler.

akşamları gümüş ve altın kaplarda eşi benzeri görülmemiş yemekler yensin varlıklı olunduğundan ipek ve saten elbiseli inci gibi garsonlar dağıtsın bu zevkleri
Sosyal ağlarda paylaş

kurulu bir düzen üzerinde olmalı yaşam alanı tabiki. herkesin vardiyalı ve herkesin birnevi kazandığını paylaştığı bir sistem işlerse eğer zaten refah seviyesi yüksek olur. birsürü istatistiksel muhabbetler var dünyanın tamamı şuanda bölüşse varlıklarını zaten herkesin rahat yaşayabilceğine dair.
insan ihtiyaçları fazla şeyler değil ama dünya sisteminde sömüren ve sömürülen insanlar olduğu nedenle bu gerçekleşmiyor.yani diyceğim o ki zaman ayırırsam komple bi sistem yazabilirim bu ütopyam için. ama gerçekleşme imkanı bir kum taneciğinin güneşe oranıyla aynı olduğundan o kadar uğraşmak istemedim. genel hatlarıyla bu ütopyam.

+insanların gerekli şartlar sağlandığında yeterince barışçıl olabileceğini düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...