Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gümrük sınırı 150 euro mu oldu ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Masticore said:

Gümrük 75 bosuna heveslendik ^^

,
tras makinası alıcam kara cuma hatırına... 120 dolar tutuyor gümrüge takılabilir

amazon'dan gelen ürün gümrüge takılırsa kac para masraf cıkarırlar ? bileniniz var mı garip isimli bir kargo firmasıyla geliyordu,adını unuttum...
gümrük masrafları dısında depolama ücreti aliyorlar ya hani amazon'u getiren firma nasıl acaba fedex,ups gibi acımasız ve serefsiz mi

şimdi baktım da 150 euro işte.http://www.gtb.gov.tr/mevzuat/MevzuatDetay.aspx?mi=4000843

6. kısım 1. bölüm madde 167. 150 euro yazıyor. ben de alıcam sanırım birşeyler. 75euroyu geçmesine rağmen amazon vergi koymamıştı. oradan şüphelenip baktım.

ama şeyle ilgili bir bilgi bulamadım. bu sınır senelik mi? yoksa tek paketteki değerler toplamı mı geçmeyecek, tek eşya toplamı mı? eğer senelik değilse 150 euro altında olanları paso getirtebiliriz yani?
Mesaj tarihi:
Barbu yaktın beni 150 euro ise 120 dolar mümkün değil sorun olmaz dedim , bileydim ebay'den usps ve gift seçeneği ile alırdım bakalım perşembe gelmezse birde vergi çıkartırlarsa kapına siyah mercedes ve takım elbiseli adamlarla geliyorum.
Mesaj tarihi:
paparnoz said:

Barbu yaktın beni 150 euro ise 120 dolar mümkün değil sorun olmaz dedim , bileydim ebay'den usps ve gift seçeneği ile alırdım bakalım perşembe gelmezse birde vergi çıkartırlarsa kapına siyah mercedes ve takım elbiseli adamlarla geliyorum.

lan neden gaza geldin hemen sen de. ben de emin olmadan yazmışım işte. nedir ne değildiri sorgulamak için link verdim.

ama vergi çıksa da buradan her türlü ucuza gelir her türlü. ya da geri yollarsın para iadesi alırsın.

harbiden o mesajım yüzünden gaza gelip aldıysan üzüldüm ya.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Oturup saglam kaynaklardan arastirma yaptim (Kazancı diye bir arac var, yillik uyeligi milyarlar olan bir hukuk sistemi, avukatlar icin, ona uyelik var hukuk burosunda bizim, oradan). Sonuc.

4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda 75 Euro diyor ama kanun 150 Euro diyor. Bu isi anlayamadim ben. Idare hukuku profuna posta atiyorum simdi. Karar ile kanun degistirilemez cunku.
Mesaj tarihi:
GERGE said:

Karar ile kanun degistirilemez cunku.

(:P)(:P)X((:P)(:P)

ohoo..uzun zaman once bizim hukukcular sistemi takip etmeyi birakti.adamlar bosuna mi engelledi anayasa mahkemesine bireysel basvuruyu..mesela en guzeli bu gunlerde tip alaninda yasaniyor torba torba kanunlarda ne fantaziler yasaniyor..
Mesaj tarihi:
Şuan gümrükte takılı kaldı, ilgili belgeleri dolduruyorum. Haberiniz ola ancak ilginç bir şekilde Amazon bütün masrafları üstlendiğini belirtmiş herhangi bir gümrük ücreti ödemeyeceğimi söylediler. Bu açıdan sınırın 75 euro olduğunu anlayabiliriz. Ups,fedex ve dhl tehlikeli, insanlar diyorlardı birde ben deneyeyim dürüst olayım ücreti de yazdırayım gift seçeneğini işaretleme yapmayayım dedim. Neyse bir gün gecikme ile geliyor, ek masraf çıkmaması güzel oldu. Böylece Türkiye fiyatına göre bir ürünü yarı fiyatına almış oldum. Ancak en iyisi usps ve ptt bunu anladım. Öbür türlü bir ek dosya gönderdiler istedikleri belgeler maşallah üstüne ek ücretler oh dedirtiyor.
Mesaj tarihi:
Evet benim pakedide amazon ödemişti, bizim ödememiz gerekse büyük ihtimal fedex ti dhl di felan duman eder biz ama amazon a bunu yapmak sıkar diye düşünüyorum. Cüzzi bir ücretle geçiştiriyorlardır.
Mesaj tarihi:
reampage said:

Amerikadaniste ile konuştum, öyle bir yürürlük yok sadece 1500 euro oldu üst limit dediler.

Yani öyle birşey olsa direk adamların işine geliceği için ilan bile yaparlarda. Belki biraz daha süre lazım.

abi amerikadan iste çok pahalı değil mi ya.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
İdare profundan cevap geldi bu arada. Vergi için Bakanlar kuruluna özel yetki verilmiş, mali duruma göre gümrük değerlerini kanuna gerek kalmadan değiştirebiliyorlarmış. Yani muafiyet sınırı Gümrük Kanunu'nda yazan 150 Euro değil, Bakanlar Kurulu kararında yazan 75 Euro. Çok karışık işlermiş, anlamamak normalmiş.
Mesaj tarihi:
AtlaraFisildayan said:

reampage said:

Amerikadaniste ile konuştum, öyle bir yürürlük yok sadece 1500 euro oldu üst limit dediler.

Yani öyle birşey olsa direk adamların işine geliceği için ilan bile yaparlarda. Belki biraz daha süre lazım.

Pahalı 28 dolar birde 9 dolar veriyorsun aylık, çok elzem bir şey değilse getireceğin şey gerekli değil bence.

Bir ara 3-4 paket getirdim güzel aslında hızlı ve sorunsuz çalışıyor adamlar ama dediğim gibi.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
reampage said:

AtlaraFisildayan said:

reampage said:

Pahalı 28 dolar birde 9 dolar veriyorsun aylık, çok elzem bir şey değilse getireceğin şey gerekli değil bence.

Bir ara 3-4 paket getirdim güzel aslında hızlı ve sorunsuz çalışıyor adamlar ama dediğim gibi.

28 dolar fix kargo parasımı ne bileyim mesela bir ayakkabı alıcaksın ? yoksa büyüklügüne göre degisiyor mu

turkcell cuzdan 15 dolar indirim kampanyası varmış
Mesaj tarihi:
reampage said:

1 kg ya kadar 28 dolar ondan sonra her yarım kiloda bir 6 dolardı galiba

boyut onemli degil mi ? mont alıcam mesela ayakkabı kutusundan biraz büyükce ama basık oluyor paketi 4 kose kare kutu

eğer boyut'tan da ayrı geçirmiyorlarsa cok iyi fiyat
Mesaj tarihi:
şimdi şöle bi durum var hacimsel ağırlık diye bir şey var eğer hacimsel ağırlık > kütlesel ağırlık ise hacimsel agırlıga göre hesaplama yapiorlar. Sitesinde falan onun da hesabı olması gerek bi bakıver.
  • Yeni Oluştur...