Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Shogun vs Rome ve Medieval (Total War)


Bone

Öne çıkan mesajlar

Rome buldum, birkaç gündür onla cebelleşiyorum.
Ancak Medieval'ı ilk oynadığımda da hissetiğim duyguları Rome'da da yaşadım.
Oyuna bir sürü yeni özellik getirmişler, ancak bir sıradanlık mevcut. Ya da bana öyle geliyor, bilemiycem.

Oyun çok gelişmiş. Şehir planlamasından Savaşlara kadar herşeyi epey geliştirmişler. Hatta Medieval'ın getirdiğinden çok daha fazla yenilik gelmiş.
Özellikle grafiklerin 3D olması, savaşları daha keyifli yapıyor.
Hoş, strateji yüzünden en üstten izliyorum savaşları, ordular gene Shogun'daki gibi gözüküyor; ancak yakından izlediğim zamanlar da oluyor. Ve rakibin filleri benim hestatileri fırlatırken, çok keyif alıyorum :)

Ancak Shogun'ın asıl sevdiğim "amatör ruh" kısmı Medieval ve Rome'da mevcut değil.
Shogun'ın girişindeki kamera çekim şaşalı savaş videosunun yanında, Rome'un girişindeki bilgisayar grafikleriyle hazırlanmış video çok sıkıcı ve basit duruyor.
Shogun'da ninja suikastlerini, shogun'ımın Harakirisi, no-dachi samurai videosunu felan izlemek çok keyifliydi.
Benzer şeyleri Medieval ve Rome'da da bekledim ama adamlar o amator ruhu kaybetmişler sanki.
Yapabilecekleri tonla video varken, sürekli in-game video veya basit resimleri görmekten gına geldi bana.

EA'nın politikası mı, Total War ekibinin üşengeçliği mi?
Benzer şekilde C&C serilerindeki ilginç ve sürükleyici videolardan sonra Generals'ta kıytırık in-game videolar yüzünden hayal kırıklığı yaşamıştım, Burda da aynı olay mevcut.

Sırf video değil tabii, oyun geneli de çok yüzeysel gibi sanki.
Sürekli "git şu portu 5 turnde kapat" missionu görmekten gına geldi. Tamam mission imkanı Medieval ve Shogun'da yoktu, ama, bir mission alıyorsun hazırlanıyorsun tam yapıcaksın Senato kararını değiştiriyor başka bir yere mission veriyor. Tekrarlanan missionlar mevcut, bir de sürekli bana mission verip duruyorlar hiç ara vermiyorlar. bir süre sonra görmezden gelmeye başlıyorsun o missionları, pek anlamı kalmıyor. Assassination ve ajanlık yapalım diyorsun, sadece "spy catched" gibi bir yazı yazıyor oyunda. Nerde Shogun'daki şaşaa, nerde Rome ve Medieval'daki yüzeysellik.[signature][hline]Did you know that 4 out of every 5 people have the potential to be a zombie?

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 17 Aralık 2004 13:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya shogun hiç oynayamadım.
Ama medieval hastasıydım.
Fakat RTW pek oynamıyorum.Sıkıcı geliyor açıkcası.
Savaşlar güzel grafikler felam iyi.Ama map in 3d olması beni sıktı biraz.
2d map daha hoşuma gidiyordu.Sanki kağıt üzerinde oynuyordum.Daha zevkli oluyordu.
RTW de ayrıca sadelikte yok oyun bittiğinde bi sürü rapor geliyor sıkılıyorum.
Göçen ekonomiyi düzeltmek neredeyse imkansız.MTW de çok rahattık.Şehirler bu kadar uçmuyordu.Bi tane şehirim -10k yakslaşık 10 şehire bedel para götürüyor.[signature][hline]tuana...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Shogun bir efsanedir hep oyle kalıcak. O oyunun havasını solumak lazım medieval ve rome deil belki ama cidden cok zevkli bi oyundur shogun.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

shogun iyidir hoştur da biraz boştur .böle capon mapon işleri pek sevmediğimdenmidir bilmem keşke bunun orta çağ avrupasında geçeni çıksın demişimdir.
medieval da güzeldir hoştur ama bazı yerler varki insanı kanser ediyordu.mesela siz daha yeni gelişiyorsunuzdur bir bakarsınız ülkenin biri öküz gibi ordu getirmiştir .şehirler aptal aptal isyan eder .unrest dediğimiz şey zırt diye toprağınıza girer.bazı generaller 200-300 sene yaşar .ölümsüz 9 valour sahibi assasinler ,direkt 6-7 command ile çıkan üstüne yarım saat ok yağdırdığınız zaman ,hatta etrafında yüzlerce adam olduğu halde ölmeden kaçabilen generaller oyunu baltalıyordu. ulan keşke bunları antik yunan zamanında yapsalar dedim rome açıklandı.

rome bence her açıdan en iyi stratejilerden biri .direk ortalama üsü bir fps kadar sağlam üniteler ,motion capture kadar kaliteli animasyonlar felan savaş kısmını süper bir simulasyon haline getiriyor.strateji haritasında ise birçok güzel ayrıntı bizi bekliyor .ama tabi bu video konusunu eksik koymaları büyük eksik.medievaldeki saçma zorluklar yüzünden very hardda oynayamazdım.rome da çerez(değil aslında) olmuş very hard.

artık fantasy total war(biraz saçma bir isim oldu) gibisinden elfi devli orklu bir oyun bekliyorum.[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta mağlup olursun"
Zaknafein Do'Urden
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bencede shogun un havaı çok farklıydı. Özellikle bıkmadan usanmadan izlediğim videoları harikaydı. Benim için En iyi Total War oyunu shogun dır... Medieval ve Rome ikinci(ayrım yapamıyorum aralarında)[signature][hline]The magic is in the blood, it flows from the heart. Every time you use it, part of yourself goes with it. Only when you are prepared to
give of yourself and receive nothing back will the magic work for you
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 17 Aralık 2004 15:27 tarihinde demiş ki:
medieval ve rome oynayıp da hiç shogun oynamamış kişileri kınıyorum :-P

bende dahilim bu kısma[signature][hline] Those who have long enjoyed such privileges as we enjoy forget in time that men have died to win them
[i]Franklin D. Roosevelt
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

medievali sevmemin nedeni Osmanlı yla oynayabilmekti...shogundaysa tam bi kaos vardı her an her yerim alınır korkusuyla oynardım...rome total vardaysa oyundan nefret ettim...medievalın adalara adam çıkarma olayını bi çözebilsem oyun vazgeçilmez olucak ama...shogun rulazz diyorum tek kelimeyle...[signature][hline]-Penguen dergi kapağından alıntı-
Chirac:Hepimiz Bizans Çocuğuyuz
Bakan Tüzmen:Avrupalı ne çocuğu olduğunu bilir!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bone'cum bir yerde "bana mı öyle geliyor" demişsin, evet sana öyle geliyor.. :) total war serisini daha çıkmadan önincelemelerinden bu yana takip ediyorum, serinin her oyununu da oynadım ve rahatlıkla diyebilirim ki rome serinin en iyi oyunu. bir oyunu güzel yapan şeyler videosu bilmemnesi değildir, bunlar kozmetik şeyler. ilave bir hava katıyor muydu o videolar? evet ama sadece 2-3 defa. sonra sonucu görmek için "geçiniz" tuşuna tıklamaya başlıyordu insan. ve o ninja videoları da senin beğenmediğin "ruhsuz cgi" idi, gerçek görüntüler değildi..

gerçekten hava katan ve her defasında izlenen birşey varsa o da rome'daki savaş öncesi generalin konuşmasıdır. ya yine önyargıyla oyuna başlayıp "shogun'a bayılmıştım bu kesin gerisinde kalmıştır" diyerek başladın ya da henüz yeteri kadar oynamadın. öyle olsa bilirdin ki mission'ların bir anlamı yok, ister yaparsın ister yapmazsın. oyun sana "yap" dedi diye rpg main quest'i gibi almanın alemi yok, 3 kuruş para ya da iki birim için olmadık yerlere savaş açtırıyor. bu da manasız birşey değil, sadece rome faction'larıyla oynarken oluyor ve roma'nın bir bütün olduğu hissiyatını veriyor..

shogun'un rts yönetimi kabızlık derecesinde zordu, geçen aylarda yeniden oynamaya çalışmıştım, medieval'ı bir kere oynadıktan sonra yüreğim elvermedi doğrusu. vakti için öncü bir oyun olarak halen beğenirim ama oynanabilirliği o zaman için bile kısıtlıydı. hatta öyle ki abime rome'u tavsiye ettim, (medieval'ı oynamamıştı) ilk sorduğu soru "shogun gibi yönetmesi zor mu rts kısmı?" oldu. campaign map kısmından bakarsak her medieval hem shogun zaten çok gerisinde rome'un..

eleştirilerine baktım yani yine bir bonecrusher klasiği olmuş, yılın en iyi strateji oyununu iki tane kıçıkırık video koymamışlar diye linç etmişsin.. uzaktan baktın, şimdi bir de yakından bak.. ;)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bende ozluyorum o videoları..Ama daha gelişmiş politika sistemi,haritanın heroes gibi olması,savasların inanılmaz gerçerkçi ve birimlerin nerdeyse birebir tarihe uygun olması rome u one çıkartıyor..
Ha birde Sam'ın dediği gibi generalin sufer konuşmaları var..AMa bazen benimn general ben saldırdıgım takdirde "We did not seek war."Diyor.hehe hep biz masumuz zaten..Aşilin ve alexanderın ogulları diyince de kıllık kapıyorum artık.Allahın gay'i :)[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim
anlamıyorum amacınız ne sizin
biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya

--------
BonePART, 27 Kasım 2004 04:47 tarihinde demiş ki:
ister ırkcı deyin ister kafatascı ben turk olmakla da turk dogmaklada gurur duyuyorum


[Bu mesaj Suark tarafından 17 Aralık 2004 17:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nostaljiyle "shogun süperdi, rome iğrenç" şekilciliğini birbirine karıştırmayalım.. daha rome'da kötü olup da önceki oyunlarda daha iyi olan tek birşey söyleyebildiğini görmedim kimsenin. ya bu videolar ya da ortaçağ bilmemnesi olayı, airplane out of the fart eleştiriler.. :-)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam özellikler açısında Rome zaten süper olmuş.
Her oyun çıkardıklarında özelliklerini önem vererek arttırıyorlar zaten.
Ama benim bahsettiğim konu, "özellikler" değil, "eğlence".
İçinde binbir özellik olan oyun her zaman daha eğlenceli olacak değil. Basit bir video dediğin şeyler oyuna eğlence katan şeyler. Shogun'ı tekrar oynasam daha iyi örnekler verebilirim ama video, müzik, tema gibi şeyler oyuna ekstra eğlence katıyordu. Tabii ninja/samurai temasını sevdiğim için bana öyle gelmiş de olabilir ama sanki oyuna daha özenmişler gibi geldi bana.

"Ruhsuz cgi" demişsin. Ben Rome veya Generals tarzı "in-game" videolarına laf etmiştim, cgi'a değil. Ki cgi olmasına rağmen gerçek bir katana ustasının akıcılığında video hazırlamaları çok güzeldi mesela o "no-dachi samurai" videosu. Oyunun introsunda gerçek oyuncular kullanmışlardı, o video sanki gerçek bir savaş izliyormuşuz havası veriyordu.

Shogun'ın rts kısmına laf etmişsin de, Rome oynarken Shogun'da aldığımız hisleri tattım. Yeni gelen grafik motoru ve daha çok micro imkanı var ama tadı aynı.

Bonecrusher klasiğiyle alakası yok ki :) Rome'u linç ettiğim felan da yok nerden çıkardın... Rome'da şehir planlamasından savaşlara kadar herşeyi çok iyi geliştirdiklerini söylemişim, ayrıca savaşların çok keyifli olduğunu anlatmışım.
Ancak tabii laf atmak için okumadığını bile düşünüyorum öhem.. neyse.
Tek yakındığım Shogun'da hissettiğim "amatör ruh" olayının Rome'da olmamasıydı. Onun dışında Rome çok güzel bir oyun olmuş, bir sonraki oyunun çıkışını da dört gözle bekliyorum.[signature][hline]Did you know that 4 out of every 5 people have the potential to be a zombie?

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 17 Aralık 2004 18:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

özellikler = eğlence, kabız olarak oyunu oynayabilir bir insan ya da rahatlıkla oynayabilir, kabız olmaktan zevk alan varsa kendisinin bileceği.. :-) sırf samurai teması nedeniyle daha çok yakınlık duymuş olabilirsin, ben de lejyoner temasına benzer şekilde yakınlık duyduuğumdan aşırı derecede keyif aldım, temalarla işi olmayan insanlardan da duyduğum onların da çok keyif aldığı..

hani biliyorsun da işi yokuşa sürmeyi istediğin için "cgi = computer generated image" diye hatırlatayım, yani yapılış şekli anlamında kullanılır, kendisi videoyu ifade etmez..

elbette tadı aynı ama çok daha rahat. manevrayı beceremediği için sinirden köpürüp baştan başlatmak gerekmiyor savaşları, shogun serinin en külfetli rts yönetimine sahipti. bunu kabul etmeyecek kimse yoktur sanıyorum.. tadı aynı diyorsun ve tad alamıyorsun o da ilginç yani.. :-p

hoca açtığın başlığın ilk mesajına bak yahu. sıradan mı dememişsin, sıkıcı ve basit mi dememişsin, demedik şey bırakmamışsın. iki tane video için balık açıp saydırıp döktürmüşsün resmen. hem "grafikler herşey değil" diyorsun sonra gelip video koymamışlar diye yılın strateji oyununa eleştirel makale yazıyorsun ki bu bonecrusher klasiği değil de nedir? :)

ha ayrıca amatör ruh'a kafam girsin, amatör ruh ne? adamlar müthiş bir oyun hazırlamışlar, atmosferiyle shogun'dan o vakit aldığımdan bile daha fazla keyif aldım. campaign'de nil deltasında köprüde karşılaşıyorum rakiple, çat! aynı yerde cenk ediyorum. komutan "düşmanın fillerine dikkat edin!" diye uyarıyor askerleri. okçu ve süvari yetersiz olduğu halde rakibi bozguna uğratıyorum, "gaius the infantryman" denmeye başlıyor generalime. surlara merdivenlerle çıkıyorum, adamlar surlardan çığlık atarak düşüyor..

daha böyle paragraflar sayarım, rome bütün zamanların en iyi strateji oyunlarından biri ve medieval'la rome'dan çok daha ötede keyifler veriyor. bunu alamayan varsa da içinde fokur fokur önyargı kaynıyor olması gerek..

yani bu oyunu da beğenmezsen bone'cum kusura bakma ama klinik vakasın.. :) zevkler ve renkler denir ama o sözün de istisnaları var yahu.. :-p[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 17 Aralık 2004 19:16 tarihinde demiş ki:
hoca açtığın başlığın ilk mesajına bak yahu. sıradan mı dememişsin, sıkıcı ve basit mi dememişsin, demedik şey bırakmamışsın. iki tane video için balık açıp saydırıp döktürmüşsün resmen. hem "grafikler herşey değil" diyorsun sonra gelip video koymamışlar diye yılın strateji oyununa eleştirel makale yazıyorsun ki bu bonecrusher klasiği değil de nedir? :)

ilk mesajım: "Rome buldum, birkaç gündür onla cebelleşiyorum."
neden cebelleşiyorum birkaç gündür. Oyunu sevmesem bir kenara fırlatıp atardım di mi? Oyunu sevdim ki oynuyorum. Cebelleşiyorum derken sürekli düşmanlarla savaştığımı kastettim orda. Açıklama yapıyoruz bir de iyi..

Grafikler herşey değil nerde demişim ya, bak:
"Özellikle grafiklerin 3D olması, savaşları daha keyifli yapıyor."
Burda oyunun grafiklerinin oyuna çok iyi yansıdığını söylemişim. Atların hestatilere saldırıp onları param parça etmesini izlemek çok zevkli.

Ha sen hala "Bone oyunu sevmemiş, iğrenç bulmuş" diyorsan şu cümleleri de yazayım
"Oyun çok gelişmiş. Şehir planlamasından Savaşlara kadar herşeyi epey geliştirmişler."
"Ve rakibin filleri benim hestatileri fırlatırken, çok keyif alıyorum"

Hala "sevdiğimi" daha nasıl anlatabilirim sana Sam.
Valla benimki Bonecrusher klasiği değil belki ama seninki düpedüz S.A.M. taktiği.

yahu oyunu sevdim diyorum, sadece Shogun'daki hazzı alamadım diyorum
sen ise beni "oyuna iğrenç demek"le suçluyorsun.

söylediklerimle nee demek istediğimi sen de anladın Sam biliyorum, çarpıtma yahu olayları.[signature][hline]Did you know that 4 out of every 5 people have the potential to be a zombie?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her zamanki gibi yaniliyorsun sam .rome a gerçekten hava katan ve her defasında izlenen tek sey savastan once en ondeki unitelerin omuz hizasindan karsi orduyu izlemek . ruzgar sesi oksurukler kilic kalkan sesleri vs . her savas oncesi 2-3 dakika boyle yapiyorum eheh[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

huun sen de sırf ben dedim diye karşı geliyorsun yine her zamanki gibi, ;) "daha paragrafla sayarım" dedim, bu anlattığın da onlar arasında..

bone ne diye başlık açıyorsun peki madem onu anlamış değilim, "shogun rome'dan daha iyiydi" demek maksadıyla açılmış başlık, "ben hazzı alamadım" başka birşey. diğer başlıkların altına da yazabilirdin madem ciddi bir kıyaslama ve eleştiri yapmayacaksan.. biraz abes olmuş doğrusu, kendi kendine gelin güvey olmuşsun gibi.. :)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Medivealı 30 kes bıtırdım Ama Mediveal da kı masaustu harıtadakı yaptıgım taktıklerı Romeda 3d oldugu için yapamadım.Cunku oyuna tam hakım olmayıosun.Medivelda ise savaşlar grafik ve gerçekçilik bakımından çok zayıftı oyunda bir çok falso wardı Romeda baya bir düzeltilmişl bunnar .Ayrıca arkadaş gorevlere değinmiş o gorevlerı yaptıktan sonra eger çok gelışırsen senato senden korkuyo vesana şole bi gorev veriyor;Kendi factionun liderini gebert.Yane bu en buyk senato daha fazla guclenme demek.Bende hayır diıorum ve dışlanıorum Romadan.Sonra gelsin oyunun en zevklı yerı Romaya 3000 4000 kişiyle kuşatıoyorum arkasından tek tek dier factıonları yıkıorum ve dunya hakımıyetıne dewam edıyorum.Bence oyun super ama video ve map da eksik kalmış....[signature][hline]Learn to Obey before you Command....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla o zaman sam banada "öyle geliyor" cunki medieval da zaten shogunda gözterilmiş özenin 10da 1 ri yokut, resmen baştan savma yapılmış bı oyundu, rome.

Shogun'unda fikir, ustune zaten cok çeşit sunan hafiften fantezi (kastım elfler orklar değil, 1400 den önce etratfta gezinen paviseler arq ler cannonlar), iyice çeşit kastırıp, Shogun'un coook cok altında agent imkanı sunan diplomacynin olmadığı bir oyundu.

Rome başka bir mevzu zaten. Herşeyi araştırıp super atmosfer savaşlarda inanılmaz gercekcilik, rome' dışında butun milletlerde tarifsel ozelliklere uygunluk (belki yunanlar, ve pathrianlar) ugraşıp yaptıktan sonra (Rome'daki agent olayına girmiyoruz zaten, evet bir assasin 120 allahin öküzü galyalıdan daha fazla yemek yiyo) gidip romalıları zamanın en iyi atlıları yapmak ve bın yıllak pretorian efsanesının üzerine kıçlarından "urban cohort" uydurmarı bitirdi oyunu (tamam işte pretorian en taşşaklı olsaydı 1000 defansı olsaydı ama Urban nedir ya?) bana sorarsan.

Hoş selucuidler barbarlar ve sycthianlar kurtarıyor oyunu, ama sala shogun'un estetiği yok oyunda.[signature][hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eh siz toz kondurmuyorsunuz starcraft'a "efendim önemli olan oynanabilirlik" diye, alın size oynanabilirlik sonuna kadar rome'da.. shogun'da da absürd birimler vardı, yapan adamlar aynıları.. daha iyi oyunlarını daha kötüymüş gibi düşünmek için bahane uyduracaksanız elbette bişi bulunur..

işin komiği bir de "assasin 120 adamdan fazla yemek mi yiyor" diyen insana "wc3'te yeşil don gömlekli adamların taş kulelerden daha dayanıklı olması" hatırlatılınca kulaklarını tıkıyor.. :horace:

ha ayrıca 1400'ten önce top da tüfek de pavise de vardı. istanbul kuşatmasıyla bitiyor oyun, bunlar olmayacaktı da sapan mı olacaktı? birebir gerçeğe uygun hiçbir zaman olmaz ama olabildiğince gerçeğe yakın yapılan stratejiler arasında bir numarada total war serisi, hal böyleyken bunların söylenmesi manasız. quake 3 oynayıp sonra splinter cell'e gerçekçi değil demek gibi birşey bu..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayir sam gene yaniliyorsun . rome gercekten "doyurucu" bir oyun . neyini tartisiyorsunuz anlamadim . gercekcilik konusuna gelince gecen topic acmistim discoveryde belgesel vardi iskenderle hannibal kapissa ne oluru rome da simule ettiler . ( biraz degisik versiyonuydu ama rome du ) . antik cag savasları uzerine olan en guzel oyun bu bence . eksileri mutlaka vardir ama daha iyisi yoksa vs vs vs vs[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lol ben nasıl yanılıyorum yahu? önce "yanılıyorsun" deyip sonra benim dediklerimi desteklemişsin.. "yanılıyorsun"u galiba "brek brek" dermiş gibi kullanıyorsun.. :-p[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...