yildirimokur Mesaj tarihi: Kasım 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2013 Nereden geliyor bu kurban etme ayini ? Sadece islam için konuşmuyorum, eski ve şu andaki uygarlıklarda değişik biçimlerde görülüyor. Aklım almıyor, tüm dünyaya nasıl yayılmış bi kültür bu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2013 ben diyim, sümer diyecekler... ve uzatmadan kaçayım, malum uzatılmışıda var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2013 belki öldürdüğü hayvana karşı duyduğu suçluluktan, belki yazgısına hakim olma çabasından. insan kurban etmek daha somut sebeplere dayanıyor olabilir, esirlerle uğraşmamak ya da korku salmak mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Kasım 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2013 Dünyanın birbirinden kopuk bütün medeniyetlerinde var yanlız bu olay. Ya insanların daha dünyaya yayılmadan icad ettiği birşey ya da insanlar bir şekilde bu sonuca varmış. Öldürdükleri ya da feda ettiği şeylerin tanrılara bir armağan olduğuna inanmışlar bir şekilde. Bir nevi tanrılara rüşvet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 yararlı link güzelce anlatmışlar burada bu arada dayanamadım: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 mısırda varmış 3 gün içinde 10k adamın kalbini güneş tanrısına sunma geyiği çok sayko Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 mesela birşey oluyor vay ben pipimi popoma sürtseydim de bu şey olmasaydı diyorsun ya. kurban da insan aklının peşin ödemesi. kendi pipim sürmesin de yırtayım hesabı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 yalan dostum aşk diye bir şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Kurban kesmek feda etmek, bi armağan sunmak gibi bir şey heralde. Kendi sahip olduklarından feragat ediyorsun. Tamam da Tanrının bunu istediğinden bu armağanı istediğini nereden biliyorsun ki, ihtiyacı mı var tanrının bu kurbana ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Bir kaç yıl önce dinler tarihi (felicien challaye) diye bir kitapta okumuştum. Orada anlatılana göre ilk hayvan kesip yeme olayının kökünde tanrıya adak, kurban etme olayından çok daha farklı bir amaç var. Şuan ismini hatırlamadığım dünyada ilk inanışlarda ortaya çıkan; Mesela bir halk kartallara tapıyor, bu yüzden kartal yakalayıp onu bir takım rituellerle yiyorlar. Böylece o taptıkları mükemmel varlığın vücutlarına girip onlarla bir olduklarını vücutlarında dolandıklarını düşünüyorlar. Sonrasında evrim geçirmiş olabilir bu davranış işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 GONDARCENGIZ said: 3 gün içinde 10k aztekler yılda 250k kişiyi kesiyor, üstelik yiyordu bi kısmını sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 homeros, tanrılara adan için büyük baş hayvanın kesildiğini ve etinin mangalda tam hatırlamıyorum ama ya yakılıyordu yada pişiriliyordu, anlatıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Tek bi yerde çıkıp ordan yayılmış bişey değil kurban. Farklı bölgelerde insanlar doğadan/hayvanlardan/ruhlardan vs korkup tapınmaya nasıl başladıysa aynı şekilde bağışlanmak korunmak için de kurbana başlamışlar işte. Bu yüzden kurbanın ilk başladığı nokta diye bişey olamaz bence, dinler nasıl ilk belli bir yerden çıkmadıysa kurban da birçok yörede ortaya çıkmış bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karaktersiz Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 korkudan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Norak said: GONDARCENGIZ said: 3 gün içinde 10k aztekler yılda 250k kişiyi kesiyor, üstelik yiyordu bi kısmını sdfsAdamlar nüfus planlama işini abartıp tarihten silindiler resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Feamer said: ben diyim, sümer diyecekler... ve uzatmadan kaçayım, malum uzatılmışıda var zoruna mı gitti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 yildirimokur said: Kurban kesmek feda etmek, bi armağan sunmak gibi bir şey heralde. Kendi sahip olduklarından feragat ediyorsun. Tamam da Tanrının bunu istediğinden bu armağanı istediğini nereden biliyorsun ki, ihtiyacı mı var tanrının bu kurbana ? cevap zaten sorduğun sorunun içinde.sen ihtiyacın olan veya sevdiğin bir şeyden vazgeçiyorsun .olay tanrının ona ihtiyacı olup olmaması değil senin sahip olduğundan vazgeçmen. örneğin yağmur yağmıyor yağsın diye sahip olduğun tek öküzü kurban ediyosun, tanrı da aa öküz geldi karşılığında yağmur vereyim demiyor. adam yağmur için tek öküzünden vazgeçti yağmur vereyim diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Sparkcaster said: Feamer said: ben diyim, sümer diyecekler... ve uzatmadan kaçayım, malum uzatılmışıda var zoruna mı gitti anlamadığınız husus dinler eğer sümerden çıkma ise, kurban ve benzeri ritüellerde sümerden ve öncesinden çıkma oluyor, o konunda da söylediğim ve burada ima etiğim gibi, eğer topu buralara atarsanız, buradan oralara kadar yuvarlanır top... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 ee öyle zaten, sümer milliyetçisi değiliz ki anlamadım nesi bu kadar zor geliyor bunu anlamanın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Dinler Sümerler'den çıkma değil ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 3 Ortadoğu dininin başta Musevilik ve tek tanrı inancının merkezi temeli Sümer diyebiliriz. Ama bu yerel bişey sonuçta, dünyada başka ne dinler geldi geçti ve halen var, tüm dinler Sümerden çıktı demek komik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar