Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iş teklifi

df

Öne çıkan mesajlar

mimarım yeni başladım işe. oldukça düşük bir maaşa çalışıyorum normal olarak. pek yoğun değilim genelde kafama göre takılabiliyorum. çok iyi iş öğreniyorum.

ben kabul etmezdim. ama benim durumumda olan bir başkası da kabul etmezdi sanırım. zaten maaşım artıyor yavaş yavaş. bir de mimarım gidicem kendi ofisimi açıcam zaten bir zaman sonra.

harcamalarım falan lüks hep kira yok birşey yok, 2 kuruş maaşım bile kalıyor cebime arabam fln olmasına rağmen. napacam rahat edemedikten sonra 2 kat parayı. yalnız cumartesileri 12ye kadar fln çalışıoz o koyuyor lan. o bir düşündürtebilir.

ayrıca paticikteki şu iş yerinde iş dışı birşey yapanlara karşı alınan tavrı da anlayamadım gitti.

üyelerin yüzde 90'ında falan karşıdaki insanın binbir türlü iş, davranış ve kişiliğe sahip olabileceği fikri yerleşemedi gitti bir türlü. tabi bu durumda iş en önemlisi.
Sosyal ağlarda paylaş

RaidenXelRu said:

arasini bulma sansin yokmu ? neden iki ekstrem uc ? mesela maasinin 1.5 katina mesai saatlari duzgun olan , haftasonu calisilmayan , duzgun collaborative kod yazan , kod review yapan , best practicelere inanip uygulayan bi yer ara.

verdigin ozelliklerden benim cikarttigim sey , bahsettigin sirket buyuk ihtimalle turk startuplarindan biri ve b2b yazilim yapiyor?
b2c ise prod deadline a falanmi yaklasmislar ?

kendim aramıyordum. adamlar teklif etti o yüzden ikisi arasında kıyas yapıyorum ortası olsa tabiki daha güzel. ocak geliyo ve 1 yılım doluyor. maaş paarlığındaki sonucu bilsem daha kolay karar verebilirdim. ama pek bir şey yapmazlarsa sıkıntı.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

şimdiki çalıştığın yeri bi yokla bakalım seviyolarsa maaşını artırsınlar sevmiyolarsa hiç sevmemişlerdir zaten sdf

aynen, teklif aldigini ve ilgilendigini soylersin. ciddi bir gonul bagin veya bitirilecek bir proje yoksa da arayi bozmadan digerini kabul edecegini ima et. maas artisi ya da sartlarinda iyilestirme olmazsa zaten etkisiz elemansin demek.
Sosyal ağlarda paylaş

1 yılın yeni doluyor diyelimki gittin ve calısma sartları tahmin ettiginden yada kaldırabileceginden zor geldi 6 ay dayanabildin ve yeni iş aramaya basladın senle konusan her ik lan adam 2 sene olmadan iki iş değiştirmiş burda da en fazla birsene kalır mantıgı gudebilir. Aslında sana göre hepsi mantıklı sebepler ama sürekli iş değiştirmek ciddi sıkıntı yaratabiliyor ilerki donemlerde gerci sektore göre bu değişir tabii
maasın iki katına cıkıyor diyorsun gec yatma faln oluyor demişssin gec yatma olmasa git derdim gene de butun yazdıklarımın aksine cunku ekstra mesaiye kalmak böyle yerlerde senın durusunla alakalı oluyor genelde saglam durup durumu kurtarabilirsin belki derdim ama maasın gec yatması faln sıkıntı
nihai cevabım Hayır salla gitsin
Sosyal ağlarda paylaş

Kabul et derim açıkçası. Daha işe girmeden olumsuz yargılara gerek yok. Ama bildiğin birşey var sana 2 katı maaş veriyorlar.
Olaya sadece para gözüyle de bakmayın.

Demek ki senin değerin (market value'un) en az 2 kat değerli. Neden kendini undervalued edesin boş yere? Senin yeteneklerin daha iyi bir şekilde kullanılabilir demek ki.

Çok mu kapitalist paracı bir yaklaşım oldu. Bence daha iyisini yapabiliyorsan, ki teklif geldiğine göre yapabileceğine inanıyorlar, neden yapmayasın. Mutlu olmayacaksan yine seçim şansın olacak.

Ama o şirketten daha sonra bir yerin onun 2x teklif etmeyeceğini bilemeyiz değil mi. Ama kaldığın yerde rahata alışırsan, 4x teklif gelmeyebilir. Belli de olmaz tabii.

Genelde böyle daha farklı yazarım bu biraz paracı oldu ama asıl anlatmak istediğim kendine biçtiğin değerle alakalı. Gerçekten seviyorsan programcılığı madem, daha iyisini yap.

Sosyallik dediğin biraz abartı bir kavram. Köpek gibi çalışıp o boş zamanlarında kazandıkları parayla benden on kat sosyal olabilen insanlar biliyorum.

Ama kastın kafam rahat olsun, paticikte takılayım, dizi film izliyorum dersen, e onu da yaparsın zaten. Bakmayın vakit ölmüyor. Hiçbirimiz burada çok çalışanımız da az çalışanımız da acayip işler yapmıyor hayatta sosyallik adına diye tahmin ediyorum.

Olaya kölelik diye bakma yani. Öbür türlü de sana hakkından az veren bir yer var demek ki, bence bu daha kötü açıkçası...
Sosyal ağlarda paylaş

ilk işinmiş bu daha bir sene dolmadan iş değiştirirsen aklıbaşında hiç bir İK cı kalkıp da "çok sık iş değiştiriyor" demez kaldı ki IT sektörü bu tür durumları kaldırabilecek düzeyde

ik ikatı maaş hiç fena teklif değil, hani burada 2 sene çalışıp başka bir yere de geçebilirsin belki de eski iş yerin aynı parayı teklif eder oraya dönersin belli olmaz

bana şu anda ik ikatı ödeme teklifiyle gelseler herhalde topuklarımı götüme vura vura giderim, herhalde diyorum çünkü şimdiki yerimde oturmuş bir düzenim var, ekibim iyi ve uzun vadede çok daha ileriye gitme şansım var

daha ilk işin çok kasmana gerek yok, tam oıalrak ne kadar kazanıyorsan ona göre hareket et bence
Sosyal ağlarda paylaş

kendim 1-2 iş denemek istiyorum onun içinde sermaye gerek. o da bi süre dişi sıkıp birikim yapmadan zor.

bu şekilde kafa rahat olsun günü kurtarayım diye memur kafasında olursam 60 yaşına kadar gitmesi gerekir ki onu da anca memur yapabilir çünkü yaş 40-45 olunca özel sektörde yüksün.

onun dışında market değeri muhabbetine gelince; market değeri 3000 lira olan biri 2000 liraya çalışırken görüşmeye gidip 3000 istediğinde kendisi uzlaşmaya çalışmış oluyor ve tavizler verebiliyor ama 4000 lira maaş alırken 3000 lira konuşuluyorsa onlar sosyal haklarla fln avantaj sağlamaya çalışıp uzlaşmaya çalışıyorlar. bu yönden maaşı bi süre de olsa şişrmenin avantajı da var.

iki ucu... muhabbeti. neyse artık 1-2 gün geçince daha mantıklı düşünürüm heralde acele etmeyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

df said:

daha detay vereyim o zaman. burada 6:30 dediğim zaman çıkıyorum mesai fln yok. 9:30-10 gibi başlıyor mesai. yemek arası 2 saat ve arada da 1-2 saat patide takılsam dert değil. işini yaptığın sürece np.

gideceğim yerde 10:30 gibi başlangıç sonra ortalama 8-9 a kadar bazen 10 a kadar mesai var. h.sonu olabiliyor. ofis tasarımı da herkes birbirinin monitoru görebilecek şekilde. değil 1-2 saat 5-10 dk bile keyfi şey göze batabilir.

ayrıca şimdiki yerde kodlar temiz yazılıyor. pattern'lere uyuluyor. gideceğim yerde ise adamlar pattern'e inanmıyormuş. yakın bi arkadaşım orada o yüzden detaylı biliyorum bu tarz şeyleri.

maddi kısmı da burada 10-15 gün sarkarak ödeniyor. çok muhtaç olmasam da küçük çapta sıkıntılara yol açıyor. ödemelerimi ucu ucuna karşılıyor maaşım çok keyfi şeye kaçamıyorum. gideceğim yerde de dakikası şaşmadan ödeniyor ve 2 katı ortalama. yani maddi açıdan her yönüyle avantaj ama diğer tarafta da eşek gibi çalışma var =)

tmoba mi gidiyorsun ahaha
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...