Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kosu Ayakkabisi


Deacon

Öne çıkan mesajlar

benim sol ayakla ayni o his. sagda sorun yokda solda yillardir var. saga gore de daha duz sol.

nike free 5.0 var bende tavsiye etmiyorum agriyor gene. daha ortopedik bir sey lazim ic ayak yerlesimi olarak ki destek atsin o dusuk bolgeye..

tabiis adece kosarken oluyor bu dedigim olay..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslinda sorun bende ayakkabi cok iyide iste o sol ayagimdaki kosuda olusan agri icin dogru ayakkabi degil, hangisi dogru onuda bulamadim zaten. belkide ayakkabidan cok kosu ile uzerine binen yuk sonrasinda olusan bir agri, ayak tabaninin zayifligindan olsa gerek.

oda basketbol zamanlarimdan kaldi zaten. baya bir sol ayak sorunum vardi burkulma hede hodo vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben bundan aldım bugün

http://www.kaptanspor.com.tr/Uploads/Stoklar/q23559_1_b.jpg

adidas performance corespeed

sporcuların antremanda giydiği ayakkabı. hava alan gözenekli dokuya sahip. tabanı non marking özellikli ve optimum çekiş tutunma sağlıyor. non marking derken iz bırakmayanmı demek istiyor bilmiyorum kumda felan deniycem. gelirken giydim ıkına ıkına yürüdüğüm yokuşu tazı gibi çıktı. tr fiyatı 99 tl.


OVERVIEW
Strength and quickness come together in the
men's adidas A.T. Corespeed Tr shoes. These
comfortable training shoes have an open mesh,
breathable upper and stability for your foot.
miCoach® compatible.
Open mesh upper for breathability
Forefoot support elements for stability during
multi-directional movements
Comfortable textile lining
miCoach® compatible
NON MARKING rubber outsole with multi-
surface traction for optimum grip on all surfaces
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Merrell al. Barefoot serisi iyi ama kisin olmaz buyuk ihtimalle. Merrell en iyisidir ama f/p olarak. Nike filan salon sporlari icin, daga Nike, Adidas giyip cikan filan gormedim yani. Sadece beton uzerinde kullanacaksan dusun onlari ama yine de adam gibi spor markasi al gidip, daha iyi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
f/p olarak super abi, bu soruyu soran adam da ne alacagini bilmiyordur, yani yeni baslamistir. Baska ne onereyim =) 5000m ustunde guvenmem belki ama sehirde kosarken ya da gunluk doga yuruyusunde ustune gerek yok bence.

Simdi diger konuya yazdim, c/p edeyim:

Ayni sey degil. Kosu ayakkabisi farkli. Topuklari kalin olur, orta tabanlari daha esnek olur. Genel olarak Vibram gibi tabanlarla baskiyi azaltir ayrica. Burunlari da hafif kalkik olur. Sonra en hafif ayakkabilardir.

Training dedigin sey ise bir antreman bir suru farkli sey kapsadigi icin cok kullanimlidir ve dag gibi, kayalik gibi zor zeminlerde kullanilmayacagi icin meymenetsizdir biraz. Burunlari saglam olur genelde.

Farkli seyler yani. Her durum icin farkli ayakkabi gerekli spor icin kullanacaksan. Dag ayakkabisi alip sehirde kullanmak cok rahat olabilir normal botlara ya da ayakkabilara gore (cok kere de onerdigim bu oldu burada) ama casual kullanim ile pro kullanim farkli. Kosacaksan kosu ayakkabisi alacaksin.

Dagcilik yaparken tahsilini yapiyorsun ayakkabinin, pek kosmasam da ondan biliyorum yani. Merrell Barefoot serisi en tavsiye ettigim. Her zemin icin farkli tabanli modelleri var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu konudan devam edelim karışıyo topikler


evet şurda anlatıyo farkları

Training Shoes vs Running Shoes

anladığım kadarıyla daha çok ani ve çeviklik isteyen durumlara uygun training shoes. zaten bakkala gittim şimdi. merdivenleri inerken basamakların keskin kenarına tabanı dayayıp at gibi inersin ya öyle indim farkında olmadan. ben zaten günlük hayatta kullancam. otobüse felan binerken lazım olur çeviklik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:

Kosuya baslicaz arkadaslarla da, iyisinden bi ayakkabi alayim diyorum. Sonra eziyet oluyor kosmak.

Var midir oneriler? Zemin falan onemliyse caddebostan sahilde kosucaz. Spor salonuna gittigimde de giyerim ama.



Olabildiğince toprak ve çim üzerinden koşmaya özen göster. Her koşma manevrasında dizlerine impact damage oluyor. bunu en aza indirgeyecek zeminde ve uygun ayakkabılar ile koşman gerek..

Vomero kullandım. farklı numaraları var taban kalınlığına göre en uygun olanını deneyip bul.




Henüz şunlardan almadım ama yakında denicem NX-Turbo :

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Noyzura said:


Olabildiğince toprak ve çim üzerinden koşmaya özen göster. Her koşma manevrasında dizlerine impact damage oluyor. bunu en aza indirgeyecek zeminde ve uygun ayakkabılar ile koşman gerek..



Keske olsa da kossak. Bostanci sahildeki beton zeminde kosuyorum mecburen. Ayakkabi tavsiyeleri icin tesekkurler. Dediginiz seylere dikkat edip butceye uygun bisi alcam artik. Daga falan cikmicam ya spor salonu + sehir ici parkur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...