Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GSS Saçmalığı

Öne çıkan mesajlar

• 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Gencler selam,

Şimdi ben 18 ekimden berinissizim ve 100 gün sonunda sgk destegim kesilecek yani daha vaktim var ama bu 100 gun bitince gss ye giriyorum simdi ikametgahim.ailemin yaninda ve anamun babamin emekli ayliklari bir de kira geliri gorunuyor, bu durumda benim ne yapmam lazim? Ikametgahi daha fakir bir eve tasiyip oranin kaymakamligina mi basvuruyorum?

Yada part time birnise girsem yietiyor muyum gss den?
Mesaj tarihi:
Part time işle yırtarsın.

Varsa bi tanıdık sigortanı kendin öde, seni sigortalı göstersin mesela o da bir ihtimal.

Kuşadasına aldırırsan da olur ama her türlü minimumdan saplar devletümüz.
Mesaj tarihi:
Bu arada diyelim işsiz kaldın ve evlisin. Eşin de çalışıyorsa sigortan kesilince direk eşinin üstüne geçiyorsun ve GSS ödemiyorsun. Böyle bir durumda olan varsa ve GSS ödüyorsa gitsin sgk ya eşinin üstüne geçsin . kadın erkek farketmiyor :)
Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:

Gencler selam,

Şimdi ben 18 ekimden berinissizim ve 100 gün sonunda sgk destegim kesilecek yani daha vaktim var ama bu 100 gun bitince gss ye giriyorum simdi ikametgahim.ailemin yaninda ve anamun babamin emekli ayliklari bir de kira geliri gorunuyor, bu durumda benim ne yapmam lazim? Ikametgahi daha fakir bir eve tasiyip oranin kaymakamligina mi basvuruyorum?

Yada part time birnise girsem yietiyor muyum gss den?

ikameti öğrenci evine al, testi yaparken kendini gelirsiz göster.aileden harçlık filan yazarsın 800tl filan, kiraya göre.ben öyle yaptım 65 tl ödüyorum 2 yıldır.

ikametin olduğu ilçedeki kaymakamlığa gidiyorsun.
Mesaj tarihi:
hane halkin anan baban vs dahil ustune birsey olmayacak ve hane halki geliri asgari ucretin bilmem kacindan az olacak vs.. su anda caktirmiyorlar yemleme turlari bunlar da 3 4 seneye diretk gecirecekler milleti fisledikten sonra..
Mesaj tarihi:
peki illa bi öğrenci evi olmalı mı? "ailemin evi ama sadece ben yaşıyorum" diyebileceğim bir yerin ikametgahıyla olur mu? olursa direk kuşadasına gidip halledecem işlemleri keza o evde temel gereksinimleri karşılayacak kadar eşya da var hani yalan da olmaz hem sdf sorarlarsa da "uşadasında yaşam daha ucuz bu yüzden buraya geldim" falan diye sıkarım
Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:

peki illa bi öğrenci evi olmalı mı? "ailemin evi ama sadece ben yaşıyorum" diyebileceğim bir yerin ikametgahıyla olur mu? olursa direk kuşadasına gidip halledecem işlemleri keza o evde temel gereksinimleri karşılayacak kadar eşya da var hani yalan da olmaz hem sdf sorarlarsa da "uşadasında yaşam daha ucuz bu yüzden buraya geldim" falan diye sıkarım

ev sizinse olmaz muhtemelen, zengin bu bizi kandırıyor derler.evdeki eşyalar önemli değil ya, kağıda doldurun rastgele.gidip kontrol ettiklerini görmedim daha.

ben test yaptırırken.bir karı koca gelmişti, kadın evlenmeden önce en düşük seviyeden ödüyormuş, evlenince eşinin evi filan olduğu için üst seviyeye çıkmış test yaptırınca.ağlıyordu biz bunu nasıl ödeyeceğiz diye.
  • Yeni Oluştur...