Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşten Ayrılma ve Cezai Yaptırım (İş Hukuku Bilen Arkadaşlar, Bir Zahmet)

Asteroth

Öne çıkan mesajlar

6 aydan itibaren 2 seneye kadar iş tecrübende 1 ay önceden haber vermen gerekiyor, daha uzun süredir firmadaysan 2 ay önceden haber vermen gerekiyor.

Tabii ki işyeriyle ilişkilerine göre bu süreyi daha kısa da tutarak anlaşabiliyorsun, yasal sınırlar bu, firmanın bu kadar süre önceden bildirmeni talep etme hakkı var, ama anlaşırsanız talep etmeyedebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:

6 ay deneme suresinde 2 hafta onceden bildirerek cikabiliyoruz demissiniz de, 6 aydan fazla calisilsak da ayni sey gecerli degil mi ki?

Ben ornegin 8 aydir calistigim bir yerden "yurtdisinda egitim gormeye gidicem" bahanesiyle ayrilamiyor muyum? Cok kotuymus.

ilk 2 ay deneme süresidir elini kolunu sallayarak çıkabilirsin.
sonrası için
İşi 6 Aydan Az Sürmüş İşçi İçin : 2 Hafta

İşi 6 Aydan 1,5 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 4 Hafta

İşi 1,5 Yıldan 3 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 6 Hafta

İşi 3 Yıldan Fazla Sürmüş İşçi İçin : 8 Hafta

önceden bildirim yaparak çıkabiliyorsun. bildirimi yaptıktan sonra her gün 2 saat iş arama izniniz var. bu 2 saati istersen birleştirip kullanabiliyorsun (misal tüm hafta normal çalışıp cuma günü hiç işe gitmemek gibi). eğer bildirim sürene uymadan çıkarsan işten bildirim süren kadar şirkete tazminat ödersin. aynı şekilde şirket de seni bildirim süresiz kovarsa sana bunu ödemek zorunda.
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:

her gün 2 saat iş arama izniniz var. bu 2 saati istersen birleştirip kullanabiliyorsun (misal tüm hafta normal çalışıp cuma günü hiç işe gitmemek gibi).

şu yanlış, süt izni gibi birleştirip 1 gün tatil alma hakkı yok çalışanın.

sadece patron ile konuşur anlaşırsan olur ama patronun kıl ise yapmamalısın, gelmediğin günü zabıt tutturup seni yasal olarak haksız duruma sokabilirler.

yasak yani 1 gün gelmeyeyim, diğer günler çalışırım o 2saatimi kullanmadan demek.

o yüzden paşa paşa ihbar süreni senin durumunda 4 hafta (olması lazım yanlışım varsa düzeltirler.) boyunca 2 saat erken çıkaraktan tamamlaman gerekiyor, veya sabah 2 saat geç gelirsin, suit yourself.

tabii şu da var, ama bu senin durumunda geçerli olmadığı için önemli değil; izin gününü ihbar süresine sayanlar var bu da yasal değil ama bir şekilde anlaşıp yapıyor işçi-işveren alan memnun satan memnun durumu yüzünden.

edit: yetemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır o işçinin insiyatifinde sadece işverene yazılı olarak bildirim yapmak zorundasın. hatta şöyle koyayım iş arama izni diye aratırsan rahatlıkla bulabilirsin.

said:

İş Kanununa göre bildirim süreleri içinde işveren, işçiye yeni bir iş bulması için gerekli olan iş arama iznini iş saatleri içinde ve ücret kesintisi yapmadan vermeye mecburdur.

İş arama izninin süresi günde iki saatten az olamaz ve işçi isterse iş arama izin saatlerini birleştirerek toplu kullanabilir. Ancak iş arama iznini toplu kullanmak isteyen işçi, bunu işten ayrılacağı günden evvelki günlere rastlatmak ve bu durumu işverene bildirmek zorundadır.

Başka bir deyişle isterseniz günlük iki saat yerine işten ayrılmadan önceki sürede tüm gün iş arama izni kullanabilirsiniz. Bu sürede ücretinizi de alırsınız.

İş akdinin hangi tarafça feshedildiği iş arama izninin kullandırılmasında önemli değildir. İşyerinden kendi isteğinizle yani istifa ederek ayrılsanız da iş arama iznini kullanabilirsiniz.

İhbar Süresi İçerisinde Kullandırılır
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:

Teşekkürler yorumlar için, uzmana danıştık zaten, bugün içerisinde geri dönüş olacak.

O arada hem buradaki fikirleri de okuyayım, hem de gelecekte biri aynı durumda kalırsa referans olsun diye açtım konuyu.

Asteroth said:

Arkadaşlar selamlar, yarın kesinleşecek bildiğim kadarıyla çocuğun durumu, konuşup buraya da yazacağım ki insanlar bilgilensinler.

Bu ne lan
Sosyal ağlarda paylaş

Ne var olm, 40 yılın başı ciddi mesaj yazdık, ona mı taktın.

Arkadaş gidip konuşmuş tekrar, "Ayrılmaya karar verdim, kararım kesindir." diye. Müdür de "Yurtdışına çıkıyorum, gelince konuşalım detayları o zaman" demiş, bu sefer bayağı da yumuşak konuşmuş anladığım kadarıyla.

Ben dilekçesini hemen hazırlayıp ihbar çekmesini tavsiye ettim, bakalım bakalım ne olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...